دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
اشعه ایکس علیه سلامت
آیا تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که رادیولوژیستها در معرض چه آسیبهایی قرار دارند؟ بدون شک نحوه حفاظت در برابر پرتوهای رادیولوژی از اهمیت ویژهای برخوردار است بهطوری که کار با اشعه، جزو مشاغل سخت و زیانآور محسوب میشود.
البته رادیولوژیست ها در سا ل های نخست تحصیل، کار با اشعه را با دقت می آموزند، اما کم نیستند افرادی که به دلیل رعایت نکردن مسائل ایمنی، دچار عوارض ناشی از تابش اشعه مبتلا می شوند و علائمی مثل تهوع ، استفراغ و اسهال، سردرد، خستگی و کوتاهی نفس ، افزایش ضربان قلب ، عفونت قارچی و خشکی دهان و از بین رفتن حس چشایی ، دشواری در بلع ، ریزش مو، التهاب قلب همراه درد قفسه سینه ، سرفه خشک ، سوختگی ، تیرگی دائم پوست ، کم خونی و... سراغشان می آید و در صورت تماس مداوم با اشعه احتمال بروز سرطان، بویژه سرطان مغز استخوان به بالاترین حد ممکن خواهد رسید.
آسیب های ناخواسته
گاهی رادیولوژیست با وجود رعایت همه نکات ایمنی در معرض اشعه های ناخواسته قرار می گیرد؛ موضوعی که سلامتش را به خطر می اندازد. به همین دلیل به افراد شاغل در مراکز رادیولوژی توصیه می شود هر شش ماه یک بار برای بررسی های تشخیصی شامل آزمایش هموگلوبین ، شمارش پلاکت ها و گلبول های سفید خون و... به پزشک مراجعه کنند و به طور کامل چکاپ شوند.
ناباروری در کمین رادیولوژیست ها
در سال های اخیر بررسی های زیادی روی سلامت رادیولوژیست ها در کشورهای مختلف انجام شده است و نتایج همه این تحقیقات روی یک موضوع توافق دارد؛ این که رادیولوژیست ها بویژه آقایان در معرض ناباروری قرار دارند، چرا که اشعه ایکس باعث حرکت کند اسپرم ها و حتی تخریب آنها می شود. همچنین سرب موجود در محیط نیز با تاثیر منفی روی اسپرم ها، کاهش قدرت باروری آقایان را به همراه دارد البته موضوع ناباروری درباره خانم های رادیولوژیست هم مطرح است، اما در حدی نیست که هشداردهنده باشد.
و اما شیفت شب
بسیاری از رادیولوژیست های شاغل در بیمارستان ها و کلینیک های شبانه روزی مجبورند در شیفت شب هم کار کنند و همین موضوع در طولانی مدت می تواند روی سلامت جسمی و روانی آنها تاثیر منفی بگذارد.
همچنین بروز مشکلات خانوادگی از دیگر عوارض کار در شیفت شب است البته در مراکز خصوصی شرایط تا حدی ایده آل تر است، اما در بیمارستان های دولتی رادیولوژیست ها در شیفت شب هم وقت سرخاراندن ندارند و از نظر حقوق و مزایای بیمه هم چندان تامین نیستند.
بی تحرکی را نادیده نگیرید
مشغله کاری رادیولوژیست ها باعث شده این افراد زمان کافی برای تحرک بدنی نداشته باشند و به همین دلیل در معرض اضافه وزن و عوارض ناشی از آن قرار بگیرند.
از طرفی ایستادن های طولانی مدت در طول روز احتمال بروز واریس و آسیب های مفصلی و آرتروز را افزایش می دهد بنابراین به همه رادیولوژیست ها توصیه می شود نیم ساعت در روز را به پیاده روی اختصاص دهند و در کنار تغذیه سالم و کافی، دست کم هفته ای دوبار به باشگاه ورزشی بروند تا هم تناسب اندامشان حفظ شود و هم یکنواختی محیط کار و استرس های شغلی را فراموش کنند.
ساسان عبدی زاده
رادیولوژیست
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست