جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

خواص رنگ های متنوع انگور


خواص رنگ های متنوع انگور

انگور از جمله میوه هایی است که در سرتاسر دنیا در اندازه های مختلف و رنگ های متنوعی وجود دارد بیش از ۶۰ گونه متفاوت از انگور در سرتاسر جهان شناسایی شده است و در کشور ایران نیز انواع متفاوتی از این میوه پرخاصیت وجود دارد

انگور از جمله میوه‌هایی است که در سرتاسر دنیا در اندازه‌های مختلف و رنگ‌های متنوعی وجود دارد. بیش از ۶۰ گونه متفاوت از انگور در سرتاسر جهان شناسایی شده است و در کشور ایران نیز انواع متفاوتی از این میوه پرخاصیت وجود دارد. جالب است بدانید رنگ‌های مختلف انگور، خواص متفاوتی نیز دارند. سه رنگ کلی از انگور شناسایی شده است: ۱. انگور سبز یا زرد ۲. انگور قرمز یا بنفش ۳. انگور سیاه یا آبی.

خواص مشترک انگور

تمام انواع انگورها در رنگ‌های مختلف و با گونه‌های متنوع، همگی دارای خواص مشابهی می‌باشند که عبارت است از: اثرات آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهابی، ضدمیکروبی و نیز پیشگیری از بیماری قلبی عروقی، کنترل قند خون، افزایش طول عمر و... یک فنجان انگور ۶۲ کالری انرژی، ۱۵/۸ گرم کربوهیدرات، ۰/۶ گرم پروتئین، ۰/۳ گرم چربی و ۰/۸ گرم فیبر دارد که ۳ درصد از نیاز روزانه فیبر را تامین می‌کند. همچنین سرشار از ویتامین‌های A, K, C,B۶, تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات و مواد معدنی پتاسیم، آهن، منیزیم، روی، کلسیم و فسفر می‌باشد.

انگور سبز

علاوه بر تمام موارد ذکرشده در بالا که در تمام انواع انگورها وجود دارد. انگور سبز یا زرد دارای فلاوونوئیدی از خانواده تانن‌ها به نام کاتچین می‌باشد. کاتچین‌ از ابتلا به پوکی استخوان پیشگیری می‌کند؛ زیرا به علت خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی که دارد، از استرس اکسیداتیو و التهاب جلوگیری می‌نماید و روند تخریب بافت‌های استخوانی را به تاخیر می‌اندازد.

انگور زرد

از دیگر فیتوکمیکال‌های موجود در انگور سبز و زرد بتاکاروتن، لوتئین و زآگزانتین می‌باشد که هر سه از مواد شیمیایی مهم در فرآیند بینایی می‌باشند. لوتئین و زآگزانتین از مواد اصلی تشکیل‌دهنده ماکولای چشم می‌باشند و ماکولای چشم را از آسیب‌های ناشی از افزایش سن محافظت می‌کنند و کمبود آنها آب‌مروارید را در پی دارد. بتاکاروتن نیز که از مشتقات ویتامین A می‌باشد، در بهبود بینایی بالاخص در شب موثر است.

انگور قرمز

پوست انگور قرمز از ترکیب پلی‌فنلی به نام رزوراترول تشکیل شده است. رزوراترول خاصیت ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی دارد. این ماده شیمیایی باعث کاهش اکسیداسیون لیپوپروتئین‌های کم‌چگالی مانند LDL که با نام کلسترول بد معروف است، می‌شود. اکسیداسیون LDL منجر به تشکیل پلاک‌های آترواسکلروزی می‌شود که نهایتا منجر به بیماری‌های قلبی عروقی و سکته می‌گردد. همچنین تشکیل لخته‌های خونی ایجادکننده سکته، به وسیله رزوراترول محدود می‌شود. این دو عامل در کنار هم باعث می‌شوند که رزوراترول به عنوان ترکیبی بر ضد سکته معرفی گردد. کورستین یکی از فلاوونوئیدهایی است که به همراه رزوراترول در انگور قرمز یافت می‌شود و از مواد شیمیایی گیاهی می‌باشد که ضد التهاب است. انگور قرمز به دلیل دارا بودن کورستین و آنتوسیانین دارای خواص ضد التهابی می‌باشد و در فرآیند پیشگیری و درمان بیماری‌های التهابی چون: آلرژی، آسم، آرتریت روماتوئید موثر می‌باشد. همچنین از آنتی‌اکسیدان‌های قوی است که رادیکال‌های آزاد را می‌زداید و نرخ رشد سلول‌های سرطانی را کاهش می‌دهد.

انگور سیاه

تمام انواع انگور انتخاب‌های مناسبی برای سلامتی می‌باشند؛ اما انگور سیاه، بنفش مایل به آبی یا بنفش مایل به سیاه برتری‌های بیشتری به نسبت سایر انواع آن دارد؛ زیرا از فیتوکمیکال‌های بیشتری تشکیل یافته‌اند که ریسک ابتلا به بیماری‌های مختلف را کاهش می‌دهند. فیتوکمیکال‌های موجود در انگور سیاه به علت اثر محافظتی در ژن‌ها و نیز کاهش آسیب به ماهیچه‌های قلبی و همچنین تنظیم سطح کلسترول خون در کاهش بیماری‌های قلبی سهم بسزایی را ایفا می‌کنند. فیتوکمیکال‌های موجود در انگور سیاه مانند رزوراترول و کورستین دارای خواص آنتی‌اکسیدانی متعددی می‌باشد و از طرق مختلف نقش خود را برای زدودن رادیکال‌های آزاد و مقابله با سرطان انجام می‌دهد.

بینه خوشنودی راد