جمعه, ۲۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 17 May, 2024
مسمومیت ناشی از مصرف ماهی
یکی از معروفترین مسمومیتهای غذایی ناشی از مصرف ماهی، «مسمومیت هیستامینی» است. هنگامی که نگهداری و صید ماهی در شرایط نامناسبی انجام گیرد، باکتریهایی که به صورت طبیعی در آبششها و دستگاه گوارش ماهی زندگی میکنند عامل تولید هیستامین میشوند. این باکتریها با ترشح آنزیمی از خود روی ترکیبات پروتئینی ماهی به نام اسیدهای «آمینه هیستیدین» تاثیر گذاشته و هیستامین به وجود میآورند.
بنابراین، هرچه سایز ماهی کوچکتر باشد مقدار هیستامین تولیدی آن بیشتر خواهد بود. علاوه بر آن، مقدار هیستامین در عضلات سفید ماهی بیشتر از عضلات تیره آن است. قابل ذکر است، مقدار هیستامین تولید شده در ماهی با شکم پر حدود ۱۰ برابر بیشتر از ماهی شکم خالی است. به همین سبب توصیه میشود که تخلیه شکمی و جدا کردن آبششها قبل از نگهداری و انجماد ماهی صورت گیرد؛ زیرا در غیر این صورت، باکتریهای موجود در این قسمتها به سایر بخشهای خوراکی نیز سرایت کرده و افزایش میکروبها و توسعه تولید هیستامین را سبب میشود.
آلودگیهای هیستامینیک در کنسرو ماهیها خصوصا تن نیز بسیار زیاد بوده و به دلیل آن که میزان هیستیدین در عضلات ماهی تن بسیار بالاست، در نتیجه در شرایط نامناسب هیستامین به مرور زمان در بدن ماهی افزایش و تجمع مییابد. هیستامین تولید شده در کنسرو تن در برابر حرارت مقاوم و تا ۱۲۱ درجه سانتیگراد نیز از بین نمیرود. حال اگر چنین ماهیانی مورد مصرف انسان قرار گیرند، یک مسمومیت کوتاه و چندساعتی به صورت علائم آلرژیک در مصرفکننده ظاهر میشود که شروع سریعی داشته و طی چند ساعت پایان مییابد. از مشخصترین علائم مسمومیت هیستامینی میتوان به قرمز شدن صورت و گردن، کهیر، التهاب، سردرد شدید همراه با تپش قلب و نبض نامنظم اشاره کرد که در نهایت به دردی مداوم و کسلکننده منتهی میشود. سوزش دهان و گلو، سرگیجه و خارش شدید پوست نیز از دیگر علائم مسمومیت میباشد که در صورت مداومت باید سریعا درمان صورت پذیرد.
روش پیشگیری
برای پی بردن به وجود هیستامین، از روشهای حسی استفاده میشود به این ترتیب که میتوان با کمک حس بویایی به وجود ترکیبات نامطلوب در ماهی پی برد. لذا هنگام مصرف، ماهی یا کنسرو آن باید طعم و بوی مناسبی داشته و رنگ گوشت آن به صورت یکنواخت و بافت آن نیز یکنواخت و دارای حالت ارتجاعی باشد و حالت اسفنجی در بافت گوشت وجود نداشته باشد.
توجه
۱) در صورت خرید ماهی به صورت زنده از حیات آن مطمئن باشید؛ چراکه اگر ماهی پیش از خروج از حوضچههای آب، مرده باشد، ممکن است تولید هیستامین قبل از تخلیه شکمی آغاز شده باشد.
۲) بلافاصله پس از خرید ماهی تازه، محتویات شکمی و آبششهای آن را تخلیه نمایید و به یاد داشته باشید ماهیانی که به صورت شکمپر منجمد میشوند، هنگام رفع انجماد، آنزیمها فعال شده و میتوانند به تولید هیستامین بپردازند.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران دولت سازمان ملل رئیسی مجلس شورای اسلامی رئیس جمهور دولت سیزدهم شورای نگهبان احمد وحیدی قوه قضائیه سید ابراهیم رئیسی مجلس دوازدهم
سیل مشهد هواشناسی پلیس تهران سازمان هواشناسی بارش باران قوه قضاییه شهرداری تهران قتل آموزش و پرورش فضای مجازی
خودرو چین ایران خودرو قیمت دلار قیمت خودرو قیمت طلا مالیات بازار خودرو مسکن بانک مرکزی دلار سایپا
نمایشگاه کتاب کتاب نمایشگاه کتاب تهران تلویزیون سریال سینمای ایران موسیقی سینما همایون شجریان فردوسی شاهنامه
سرعت اینترنت دانشگاه تهران
اسرائیل رژیم صهیونیستی غزه فلسطین روسیه آمریکا جنگ غزه حماس ترکیه اوکراین نوار غزه طوفان الاقصی
فوتبال پرسپولیس استقلال تراکتور سپاهان جام حذفی لیگ برتر بازی باشگاه استقلال لیگ برتر ایران لیگ برتر انگلیس رئال مادرید
هوش مصنوعی آیفون اپل گوگل عیسی زارع پور سامسونگ تبلیغات دوربین تلفن همراه موبایل
بارداری چای دیابت کاهش وزن زوال عقل سرماخوردگی دندان عقل