جمعه, ۱۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 7 February, 2025
غذای تنوری بخورید و سالم بمانید!
![غذای تنوری بخورید و سالم بمانید!](/web/imgs/16/22/x7g891.jpeg)
سه روش برای سالم سازی غذاهای تنوری
محققان میگویند میزان اسیدآمینههای هتروسیکلیک آزاد شده از گوشت قرمز به روش پخت گوشت و میزان دمایی که میبیند و حتی مدت زمان پخت بستگی دارد. در طول روند متابولیسم اسیدآمینههای هتروسیکلیک، چربی، پروتیین و DNA اکسید میشود و استرس اکسیداتیو به وجود آمده باعث ایجاد اختلال در فعالیتهای بیولوژیک شده و احتمال ابتلا به ناراحتیهای قلبی عروقی و سرطان را بالا میبرد.
راه اول
غذاها را طعمدار کنید. طعمدار کردن مواد غذایی با آب مرکبات یا ادویهها میتواند باعث کاهش آزاد شدن ترکیبات مضر در غذاهای تنوری شود.
راه دوم
چربیها را جدا کنید. هرچقدر که تماس چربیها با دود و آتش بیشتر باشد، ترکیبات خطرناک و مضر بیشتری هم وارد مواد غذاییتان میشوند. پس تا جایی که میتوانید، چربی گوشتها را پیش از تنوری یا کباب کردن آنها بگیرید.
راه سوم
با دمای پایین و به آرامی غذاها را تنوری یا کباب کنید. شما میتوانید با پایین آوردن دما و سرعت پخت، به مواد غذاییتان اجازه بدهید تا کاملا مغزپخت شوند و سلامتیتان را به خطر نیندازند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست