چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
آغاز هفته دفاع مقدس
●لحظه اوج دفاع مقدس
۳۱ شهریور سالروز شروع جنگ تحمیلی از سوی رژیم بعث عراق علیه جمهوری اسلامی ایران، به عنوان آغاز هفته دفاع مقدس نامگذاری شده است. دوران هشت ساله دفاع مشروع امت سلحشور ایران در حفظ و اعتلای نظام مقدس اسلامی و حراست از مرزهای عزت و شرف این رمز و بوم، به مثابه یکی از حساس ترین و بارزترین برهه های حیات راستین این ملت، همچون نگینی تابناک، تا همیشه زمان، بر تارک تاریخ حماسه و ایثار و پایداری آزادگان جهان می درخشد. دفاع امت اسلامی ایران در برابر تجاوز همه جانبه دشمنان اسلام، در تاریخ افتخار آفرینی مبارزات حق طلبانه، یک ملت سترگ، فروزان خواهد بود. پایداری ایران اسلامی كه برخاسته از روح وحدت و ایمان بود، در سایه هدایت های رهبر انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی (ره) شكل گرفت و باعث احیای یك مكتب سازنده و نهضت های آرمانگرا و ایدئولوژی جهانگیر شد.
دفاع مقدس ما در زمینه های مختلف سیاسی، نظامی، اجتماعی، فرهنگی و ... توانست معادلات جهانی معمول را بر هم زند و تحلیل های مادی دنیاپرستان را نقش بر آب سازد. این حادثه عظیم، بی شک در یاد ملت ایران خواهد ماند و غرور و سرافرازی و حماسه آفرینی را در نسل های بعد بر جای خواهد گذاشت.
جنگ تحمیلی عراق علیه ایران ۲۸۸۷ روز به طول انجامید که طی آن هزار روز نبرد فعال صورت گرفت که ۷۹۳ روز حمله از سوی رزمندگان اسلام بود و ۲۰۷ روز از سوی ارتش متجاوز بعثی در طول جنگ شمار ۳۸۱ هزار و ۶۸۰ نفر از نیروهای دشمن کشته و یا زخمی شدند و ۷۲ هزار نفر به اسارت نیروهای اسلام در آمدند. در این هشت سال ۳۷۱ فروند هواپیما و ۸۲ فروند بالگرد دشمن منهدم شد. ۱۷۰۰ دستگاه تانک و نفربر، ۴۸۰ قبضه توپ و سه هزار و ۳۶۳ دستگاه خودرو نظامی به غنیمت ایران در آمد و و پنج هزار و ۷۵۸ دستگاه تانك و نفربر، ۵۳۲ قبضه توپ و پنج هزار و ۱۵۲ دستگاه و خودرو نظامی دشمن منهدم گردید. مقاومت رزمندگان اسلام سبب شد تا ذخایر ارزی عراق که در ابتدای جنگ، حدود سی میلیارد دلار بود، پس از شکست در عملیات بیت المقدس و فتح خرمشهر به صفر برسد و پس از پایان جنگ، این کشور بیش از هفتاد میلیارد دلار بدهی داشته باشد.
حماسه های پرشور جنگ تحمیلی و صحنه های شگرفی كه رزمندگان پرتوان سپاه توحید در دفاع از انقلاب و میهن اسلامی در جای جای جبهه های نبرد حق علیه باطل؛ از كوهستانهای صعب العــبور و سر به فلك كشیده غرب تا دشتهای تفتیده جنوب و آبهای گرم خلیج فارس آفریدند : آنچنان پرشكوه و پرتوان و سرشار از عشق و ایثار و شجاعت است كه هیچ قلم و زبانی را یارای بازگو كردن آن نیست.
●دشمنـــان منطقـــه ای :
وقوع انقــلاب اســـلامی در ایـــران زنگ های خطر را بقـوت تمام برای حكومتهای منطقه بصدا در آورد. مناقــشات موجود در منطقه یا پیرامون اسراییل و سرزمین های اشغال شده دور می زد و یا به تنـــازعات جناحهای تند و محافظه كار برای در دست گیری قدرت مربوط می شد.
نزاع اعـراب با اسراییل؛ بر سر غصب سرزمین های عربی و جریحه دار ساختن غرور عربیت بود و حداكثر اینكه جناحهای افــراطی؛ به اسراییل به مثابه پایگاه امپریالیسم در منطقه می نگریستند و اینها همه تا جایی كه به رژیم های موجود بر می گردد قابل تحمل است.
تحقق انقلاب اسلامی در ایران و بر هم خوردن موازنه های موجود در روابط بین المللی منطقه؛ مسائل جدید و پیش بینی نشده حادث گــشت. این بار نیروئی در منــــطقه بوجود آمده است كه محتــوائی متفاوت از دیـگر حكومت های قبلی دارد.این اولین انقلاب اجتماعی در تاریخ نوین خاورمیانه است. این اولین انقلاب سیاســی- اجتماعی؛ مدعی اسلام و هویت اسلامی است. یعنی آن چیزی كه در تاریخ جدید عمدتا «در حاشیه بسر برده و در حال به متن آمده و در تلاش بسیج اعراب كه قبل از عرب بودن مسلمانند و این مسلمانی ارزش واقعــی آنان را رقم می زند؛ می باشد».
و بالاخره این انقــــلاب در كشوری روی داده كه از لحاظ موقعیت جغــرافیایی؛ امكانــــات اقتصادی و تعداد جمعیت مقامی غیر قابل رقابت را بخود اختصاص داده است. انقــلاب اســلامی ایــــــران منطقه را در آستانه مسائلی مهم و متفاوت از قبل قرار داد.
كمپ دیــــوید با از دست رفتن نزدیك ترین متحد منطقه ایش و تبدیل آن با نظامی بكلی متفاوت به تلخی گرایید.
●جــنــــــگ تحـــمیلی :
زمینه های حمله عراق به كشور ما در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ طولانی ترین جنگ را در منطقه پس از جنگهای صـلیبی سبب گردید. این جنـــگ كه قرار بود بر اســـاس محاسبات عراق ظرف ۳ الی چند هفته به انجام خود برسد؛ بیش از ۹۶ ماه را پشت سر گـــذارده كه این رقم به تنهائی ۲۷ بار طولانی تر از تمامی جنگهای میان اعراب و اسرائیل می باشد.
حمله عراق به جمهوری اســــلامی؛ دومین حادثه بزرگ در منطقه پس از سقوط رژیم شاه و پیروزی انقلاب اســــلامی می باشد. قریب یكسال قبل از این حمله یعنی در ۱۳ آبان ۱۳۵۸؛ سفارت آمریــكا توسط گروهی از دانشجویان كه نام خود را دانشجویان مسلمان پیرو خط امــــام نهاده بودند اشغـــال شد و یكی از طولانی ترین گروگان گیری های تاریخ را بوجود آورد. اشغال سفارت آمریكا كه به دنبال تحریكات این كشور علیه انقلاب اسلامی و چند گانگی و اختلاف تفكر و روش میان زمامداران جدید ایران صورت گرفت؛ بازتاب گسترده ای در جهان و منطقه برجای نهـــاد. آمریـــكا به عنوان نیروی استعمـــــارگر اصلی جهان و حـــامی قدرتمند شاه نمی توانست از سوی انقلاب نادیده انگاشته شده و با آن از موضع خصومت تلاقی نگردد.
در واقع بزرگترین ضربه در صحنه سیاست بین المللی با وقوع انقــلاب اســـــــلامی متوجه آمریكا گردید كه بیشترین منافع را در هنگام رژیم شاه از موقعیت جغرافیائی و زمینه های سیــــاسی اقتصـــادی و نظامی این كشور می برد. آمریكا در صدد بود كه با كمترین خرج؛ بیشترین جبران مافات را نماید و دولت مردان وقت حاكم بر ایران؛ نیز خوش بینانه بر این خیال بودند كه با وجود یك حكومت ملی و مردمی در ایران می توان با آمریكا روابطی بر پایه استقلال بنا نهاد. اشغال سفارت كه تجربه های نوین در جهــــان و منطقه علیه استكبار و امپریالیسم بود؛ نه تنها آمریكا را از برقراری روابط عادی در كوتاه مدت نا امید ساخت؛ حكومت های متكی بر امریكا و رژیم های محافظه كار منطقه شدیدا؛ احساس ناامنی كردند و بسیج سیــاستهای نظــامی- اقتصادی برای سرنگونی حكومت جدید كه همچنان بر طبل انقلاب می كوبد را از سوی آنان سبب گردید. از سوی دیگر ماهیت انقلاب به همراه خاطرات تاریخی این كشور از همسایه شمالی خود و بالاخره سیـــاست نه شرقی و نه غربی انقلاب؛ فرصتی را برای نزدیكی انقلاب با روسیه شوروی فراهم نمی كرد. روسیــــــه شوروی نیز با وجود تمامی منافعی كه سیاست آمریكائی انقلاب برای این كشور بوجود آورده بود دلائــــلی برای نگرانی از ماهیت حكومت جدید در تهران داشت. دلائلی كه با گذشت روزگار شدت می گرفت.
●موقعیت جمهوری اسلامی در آغاز جنگ :
در هنگام شروع جنگ نظام جمهوری اسلامی در سطح جهانی از سوی افكــار عمــومی ساخته تبلیغات جهانی؛ نظامی اخلالگر و مغایر با سیاستهای رسمی بین المللی معرفی شده بود. به عبــــارت دیگر استكبار جهـــانی زمینه را برای بسر عقل آوردن این عصیانگر و ادب كردن این حكومت هنجار شكن فراهم كرده بود
در زمینه رویدادهای داخلی نیز؛ وقایع بگونه ای سیر می كرد كه در ذهن ناظران خــــارجی بیش از هر چیز تشتت و از هم پاشیدگی و ضعف و سستی را القا می كـــرد و طماعان آنان را به طمع می انداخت. در صحنه سیاست داخلی؛ تشتت و چند گونگی آرا در حد نهایت خود جلوه می كرد. سقــوط دولت مــوقت؛ اختلافات و جهت گیریهای داخلی را پایان نداد بلكه آنها را در مسیر تازه ای قرار داد.در مجموع گروهی از دولت مردان و سیاست مداران پیرامون اولین ریاست جمهوری گرد امدند و گروهی دیگر حول روحانیت در صحنه؛بویژه دكتر بهشتی؛ دبیر كل حزب جمهوری اسلامی كه سرانجام جان خود را بر سر این راه گذاشت؛ جمع شدند.
سایر فرقه ها و گروه های قابل ذكر و تمامی امكانات سیاسی- روانی نیز به همین گونه دوباره جمع شده بودند و در چشم ناظران خارجی؛ و آگاهان داخلی؛همه چیز حاكی ا زیك اختلاف و تفرقه عظیم سیاسی بود.
مشكلات اقتصادی حكومت جدید هم با توجه به دو عامل؛یكی تلاطم و نابسامانی های طبیعی یك انقلاب و دوم كمبود ارز؛ مشكلات ناشی از قطع فروش نفت به عنوان مهمترین منبع درآمد كشور و خروج سرمایه های كلان در زمان انقلاب از سوی وابستگان رژیم ساقط شده؛ كشور را در آستانه وضعی شبیه به ورشكستگی قرار داده بود.
مشكل گروهها؛ بخشی دیگر از نا بسامانی های انقلاب را رقم می زد. این گروهها در سه زمینه به تضعیف انقلاب اشتغال داشتند؛ یكی ترور یا بدنام كردن شخصیت های موثر انقلاب بود. زمینه دوم ایجاد آشوب و ناامنی در مناطق دور از مركز و سرزمین های قومی و دامن زدن به مسائلی از قبیل خود مختاری بود.زمینه سوم فعالیت گروهها در تفرقه سیاسی داخلی؛ دامن زدن به نابسامانی ها و سرانجام آمادگی برای یك جنگ داخلی در جهت بدست گیری قدرت بود. سازمان مجاهدین (منافقین) مهم ترین و فعال ترین این گروه ها بود. بخش اعظم تبلیغات و تحركات خیابانی به نفع « بنی صــ-در» رئیس جمهوری ایران از سوی اینان صورت
می گرفت. عــراق تنها كشوری در منطقه بود كه می توانست به بهره برداری شیطـــانی جواب مساعد دهد. موقعیت جغرافیائی این سرزمین كه حائل میان ایــران و دیگر اعــــراب است؛ جمعیت مناسب؛ ارتش قوی؛ اقتصاد نسبتا منسجم؛ عامل عربیت؛ داشتن یك رابطه دوستانه با روسیه شوروی؛ وجود یك فرد قدرتمند و فرصت طلب در رهبری آن و بالاخره تخاصمات تاریخی دو كشور ایران و عراق عواملی هستند كه عراق را قادر و تشویق به این تجاوز می نمود. كه پس از صلح مصر با اسرائیل در صدد بود تا مقام ممتاز مصر را در جهان عرب تصرف كند؛ بهترین فرصت را به زعم خود در یك جنگ عربی یافت.
صعود تدریجی ولی مطمئن ده ساله صدام حسین ازعضوی همانند اعضای ارشد حزب بعث به رهبری تام و تمام این كشور و كودتای خزنده صــــدام علیه حسن البــــكر كه نه همچون صدام افراطی بود و نه جاه طلب؛ شرایط را برای شروع جنگ فراهم كرده بود.
این جنگ نه تنها می توانست عراق را به مقــــام شامخ رهبری اعراب نایل گرداند و بدنبال سقوط رژیم شاه؛ ژاندارم جدید منطقه گردد كه اصولا الحـــاق بخش وسیعی از خاك ایــران؛ عمدتا در منطقه نفت خیز جنوب؛
آن گونه كه از سوی رهبری این كشور اعلام شد؛ « قادسیه» جدیدی را رقم می زد.
از سوی دیگر نفوذ انقلاب به یكی از مساعدترین كشورهای عربی را كه اكثریت جمعیت آن را شیــــعه تشكیل می دهد؛ مرتفع می ساخت.
اقدامات خصمانه عراق علیه انقلاب اسلامی ایران؛ قبل از پیروزی انقــلاب آغاز شد. ایجاد محـــدودیت برای امام خمینی كه به هجرت ایشان به پـــاریس انجامید؛ سفر فرح به عــــراق در پاییز ۱۳۵۷ یعنی پس از وقایع خونین ۱۷ شهریور همان سال كه نوعی مبارزه طلبی انقلابیون ایران به حساب می آمد.
پس از پیروزی انقلاب نیز تحركات عـــــراق برای لطمه زدن به روابط دو كشور و آسیب رساندن به حاكمیت انقلاب ادامه یافت.اخراج پنجاه هزار نفر اتبـــاع شیعه مذهب این كشور و راندن آنها به مناطق مرزی ایران به جرم ایـــرانی الاصل بودن علامتی آشكار از انـــدیشه نژادی حاكم بغداد بشمار می رود. افزودن بر اخراج این عده كه ظاهــــرا می توانستند در روز مبادا هواداران انقلاب اسلامی در آن كشور بوده باشند؛ سركوبی و قلع روحانیون و علمای اسلامی از جمله به شهادت رساندن سید محمد باقر صدر برای پیشگیری از تحول وی به «خمینی عراق » بخشی دیگر از عوامل خطرناك و مخالف مشی نژادپرستانه و تجاوز كارانه حـــزب بـــعث می باشد. پناه دادن به فراریان انقـــلاب اســــلامی؛ بخصوص امرای ارشد شاهنشاهی و در اختیار قرار دادن امكانات برای تحریكات آنها؛ از دیگر اعمـــال خصمانه علیه حاكمیت انقلاب بود. تشكیل جبهـــه آزادیبخش عربستـــان و تجهیز اعضا این جبهه برای خرابكاری از جمله بمب گذاری در مراكــ-ز تجمع مردم و منفجر ساختن لوله های نفت در همین ارتباط بود. تغییر نام خوزستان به عربستان؛ اهـواز به الاحواز؛ خرمشهر به محمره و .. آشكارا ادعاهای ارضی رژیم بغداد را به اثبات می رسانید.
نباید تصور شود كه این اقدامات پنهانی صورت می گرفت . صــدام و دیگر مقامـــــات رژیم بعث آشكارا و به كرات این اقدامات را تایید كردند از جمله می توان به این جملات صدام به مناسبت دوازدهمین سالگرد انقلاب عراق ( ۱۷ ژوئن ۱۹۸۰-۲۷/۳/۵۹ ) اشاره داشت : ما به مبــــارزات خلقهای ایـــران علیه دیدگاهای عقب افتاده و خود كامه و علیه جهتگیری های منحرفی كه زیر پوشش مذهب مخفی می شوند ولی در روش هایشان به مرز كفر ورزیدن به دین اسلام و ارزشهای والا و تمـــدن پاك و اصیل آن رسیدند؛ درود می فرستیم. ما به خلق مبارز عربستان كه در راه آزادی و برابری علیه دار و دسته نـــژاد پرستی كه او را از ساده ترین حقوق زندگی و ایده ها محروم ساخته است و كاروانهای شهیدان شرا تقدیم می دارد؛ درود می فرستیم.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست