چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا

تهران در انتظار بهار هسته ای


تهران در انتظار بهار هسته ای

ایران با کل جهان از موضع قدرت صحبت می کند این کشور به خود اعتماد دارد از هیچ چیز هراس ندارد ایران ضمن حرکت به سمت اهداف تعیین شده از شرایط بین المللی بهره کامل را می برد

درایران اورانیوم غنی سازی شده با در صد بالا و پلوتونیوم کشف کردند .

دیروز جامعه جهانی دلیل دیگری برای تردید کردن به صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران پیدا کرد.

از قرار معلوم شد که در یکی از اماکن نگهداری ضایعات مواد رادیو اکتیو در نزدیکی یکی از مراکز هسته ای ایران آثار اورانیوم غنی سازی شده و پلوتونیوم کشف شده است. این مطلب در گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی درج شده است. نمایندگان آژانس بین المللی انرژی اتمی در این باره از ایران توضیحاتی خواسته اند.

این مطلب چند ساعت بعد از آنکه "محمود احمدی نژاد" رییس جمهور ایران در باره برنامه های جدید هسته ای ایران بیاناتی اعلام نمود منتشر شد. به گفته وی تهران در بهار سال آینده کار مربوط به ایجاد توان داخلی صنعتی برای چرخه کامل غنی سازی را به اتمام خواهد رساند.

"گئورگی میرسکی" فوق دکتری تاریخ و کارمند ارشد انستیتو اقتصاد جهانی و روابط بین المللی آکادمی علوم روسیه:

تمامی وقایع مربوط به مسئله هسته ای ایران را باید در زمینه روند مهم یعنی حرکت ایران در مسیر موضع مرکزی در سیاست جهانی بررسی کرد.

کافیست که به بیانات اخیر رییس جمهور ایران گوش کنیم تا بفهمیم: ایران با کل جهان از موضع قدرت صحبت می کند. این کشور به خود اعتماد دارد. از هیچ چیز هراس ندارد. ایران ضمن حرکت به سمت اهداف تعیین شده از شرایط بین المللی بهره کامل را می برد.

اولا تهاجم نظامی آمریکا به نابودی دو رژیم همسایه ایران منتهی شد. "صدام حسین" در عراق و طالبان در افغانستان. این کشور نه تنها به وزنه سنگین منطقه ای بلکه در حال تبدیل شدن به کشور اصلی در خاور میانه و نزدیک می باشد.

دوما تهاجم آمریکا به افغانستان و مخصوصا به عراق به رشد بی از حد روحیات ضد آمریکایی در جهان اسلام منجر شده است. حکومت ایران با استفاده از این فضا به نقش اصلی حافظ اسلام در مبارزه با تهاجم آمریکا چشم دوخته است.

سوما در مورد برنامه هسته ای ایران اختلاف نظر بسیاری میان آمریکا و کشورهای غربی از یک طرف و روسیه و چین از سوی دیگر وجود دارد. موضع روسیه و چین چنین است: نباید ایران را منزوی کرد و به گوشه ای کشانید و الا اوضاع بدتر خواهد شد. ایران روابط خود را با آژانس بین المللی انرژی اتمی قطع خواهد کرد و بدون نظارت صنایع هسته ای خود را در جهت نظامی توسعه خواهد داد. به عبارت دیگر ما خواهان اجتناب از آن هستیم که ایران به کشوری صاحب سلاح هسته ای تبدیل شود.

همچنین ایران از این برگ برنده استفاده می کند که روسیه، چین و برخی از کشورهای اروپای غربی به توسعه اقتصادی این کشور ثروتمند و خوش آتیه برای سرمایه گذاری علاقه مند هستند.

چهارما ایران از حمله نظامی آمریکا هراسی ندارد. مخصوصا در حال حاضر بعداز شکست حزب بوش در انتخابات کنگره آمریکا. حتی اگر حملات دقیق و نقطه ای هوایی انجام می شدند -در اینجا بحث عملیات زمینی اصلا در میان نیست- این به نابودی رژیم کنونی در ایران منتهی نمی شد و فقط تلفات انسانی و خسارات هنگفت اقتصادی به دنبال می داشت. در عوض "محمود احمدی نژاد" رییس جمهور و "آیت الله خامنه ای" رهبر مذهبی ایران به عنوان قهرمان در می آمدند.

اسراییل هم در حال حاضر در آن شرایطی نیست که حمله ای انجام دهد: این کشور به بحران دردناکی بعد از جنگ لبنان دچار شده است.

ایران از تحریمات شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز هراسی ندارد. در مورد تحریمات شدید یا بعبارت دیگر ممنوعیت صادرات نفت حتی سخن هم به میان نخواهد آمد. دیگر تدابیر هم خسارت خاصی به ایران وارد نخواهند آورد.

حال احمدی نژاد سخن در مورد ایجاد ۶۰ هزار سانتریفیوژ برای غنی سازی اورانیوم به زبان می آورد. زمان از دست رفته و متوقف نمودن تهران دیگر امکان پذیر نیست. این کشور به یکی از کشورهای مهم جهان تبدیل خواهد شد. و بدون تردید کشوری هسته ای هم خواهد شد. هیچ تلاشی برای قانع کردن این کشور در جهت توقف غنی سازی اورانیوم دیگر ثمری نخواهند داشت.

حال ایران با هدف به سمت ایجاد بمب اتمی پیش خواهد رفت. ایران به بمب نیازی ندارد چرا که به سختی می توان تصور کرد که تهران بر علیه چه کسی آن را مورد استفاده قرار خواهد داد. البته اسراییل می تواند هدف مناسبی باشد اما بحث بر این است که در منطقه فلسطین میان دریای مدیترانه و رودخانه اردن در کنار شش میلیون یهودی تقریبا به همان اندازه عرب زندگی می کنند که اغلب آنها مسلمان می باشند. ایران نمی تواند بمبی را که چنین تعدادی از پیروان اسلام را می تواند نابود کند به این منطقه نشانه رود.

به همین خاطر بمب هسته ای برای ایران نه به عنوان سلاحی برای حمله بلکه برای تایید پیوستن ایران به جمع کشورهای قدرتمند نیاز می باشد و بدین تریبت مقام و منزلت خود را افزایش خواهد داد.

در مورد روسیه باید گفت که کشورما در هر شرایطی باید روابط حسنه خود با ایران را حفظ کند، ما مشغول احداث نیروگاه اتمی بوشهری هستیم که از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه می باشد. طرح های دیگری هم وجود دارند که می توانند میلیارد ها دلار برای کمپانی های ما به ارمغان بیاورند. اصولا این بمب هسته ای تهدیدی برای روسیه نخواهد بود و مسکو مستقیما به منافع مادی و ژئوپلیتیکی دست خواهد یافت. ایران در حقیقت به کشوری پیشرو در جهان اسلام مبدل خواهد شد به همین خاطر برای روسیه حفظ ارتباط با چنین کشوری منافعی به همراه خواهد داشت. اینجا فقط یک محدودیت وجود دارد. نباید به اقدام بیش از حد مبادرت نمود.