چهارشنبه, ۲۲ اسفند, ۱۴۰۳ / 12 March, 2025
میوه طلایی

یکی از نوبرانههای فصل بهار زردآلوست. درخت زردآلو بومی نواحی چین است و بیش از ۴۰۰۰ سال است که زردآلو در آنجا کشت میشود و هنوز هم بهصورت وحشی در این مناطق میروید. این درخت در اوائل قرن اول میلادی به آسیا و اروپا راه یافت. طی سالیان طولانی کشت زردآلو به خاورمیانه، اروپا و سرانجام آمریکا رسید. این مهاجرت منجر به پیدایش انواع متفاوتی از گونههای زردآلو در سراسر جهان شده است.
درون زردآلو
زردآلو را باید میوه طلایی نامید، البته این نام نه به واسطه رنگ زرد آن و نه به واسطه قیمت بالای آن است، بلکه به خاطر مواد مغذی درون آن است.۱۰۰ گرم زردآلو ۵۱ کالری انرژی دارد و حاوی ۱/۰ گرم پروتئین،۱/۰ گرم چربی،۱۶ میلی گرم کلسیم،۵/۰ میلی گرم آهن،۲۷۹۰ واحد بینالمللی ویتامین آ، ۰۳/۰ میلی گرم ویتامین ب ۱، ۵/۰ میلیگرم ویتامین ب ۲ و ۷ میلی گرم ویتامین ث است.
منبع ویتامین
زردآلو در بین میوهها بیشترین مقدار بتا کاروتن را دارد، بتا کاروتن، پیش ساز ویتامینA در بدن است، بتا کاروتن همچنین به عنوان یک آنتی اکسیدان، بدن را از صدمات رادیکالهای آزاد حفظ میکند. این ماده مانع پینه بستن و خشک شدن پوست میشود.
علاوه بر بتا کاروتن، کاروتنوئیدهای دیگر مثل کورستین و مقادیر زیادی اسید سالسیلیک در زردآلو وجود دارد. این مواد بیواکتیو هستند و میتوانند غشاءهای مخاطی را نوسازی کنند.
خرید و نگهداری
زردآلو به خاطر خوشمزگی و عطر بسیار خوب معروف است، البته نباید از پوست نرم ومخملی آن گذشت.
در خرید زردآلو بهتر است زردآلوهای نسبتا سفت، صاف، گوشتالو و خوش شکل را انتخاب کرد که به رنگ نارنجی مایل به زرد تا نارنجی هستند.اگر زردآلو خیلی سفت و دارای رنگ سبز باشد عطر و طعم خوبی ندارد.
زردآلو را دربستههای کاغذی و در درجه حرارت اتاق و دور از حرارت و نور مستقیم نگهداری کنید. اگر زردآلو را در کیسههای پلاستیکی در یخچال نگهداری کنید ممکن است هنگام رسیدن فقط یک یا دو روز دوام آورند. همچنین تاقبل از خوردن این میوه آنرا نشویید.
زردآلو بطور کلی دیر هضم و نفاخ است. به همین علت بهتر است سالخوردگان و کودکان از زیاد خوردن آن خودداری کنند. بهتر است زردآلو را قبل از غذا خورد و همراه با آن هسته آن را نیز خورد، زیرا هسته زردآلو ضد نفخ بوده و هضم آن را آسان میکند.
۱۰ خاصیت زردآلو
۱) لیکوپن موجود در زردآلو باعث حفظ سلامتی قلب میشود.
۲) ویتامین آ موجود در زردآلو در حفظ بینایی چشم موثر است.
۳) فیبر موجود در زردآلو از بروز یبوست جلوگیری میکند.
۴) برگه زردآلو سرشار از پتاسیم است. مصرف پتاسیم باعث تنظیم فشارخون میشود.
۵) تببر است.
۶) زردآلو به علت داشتن آهن،ویتامین ث و کبالت برای درمان کمخونی مفید است.
۷) زردآلو به علت داشتن مقداری اسید سالسیلیک، برای کاهش درد مفاصل مفید است.
۸) زردآلو به علت دارا بودن ویتامینهای گروه ب برای درمان بیماریهای عصبی و روحی، بی خوابی، خستگی شدید، گیجی، فراموشی و... مفید است.
۹) زردآلو حاوی فیبرهای محلول در آب است. مصرف فیبرهای محلول باعث حفظ قند خون در مقدار طبیعی و کاهش کلسترول خون میشود.
۱۰) زردآلو باعث رفع تشنگی و عطش میشود.

ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست