سه شنبه, ۱۵ خرداد, ۱۴۰۳ / 4 June, 2024
مجله ویستا

خاصیت ضدالتهابی روغن زیتون فوق بکر


خاصیت ضدالتهابی روغن زیتون فوق بکر

دانشمندان اخیرا مطالعه ای را روی تاثیر انواع چربیها در فاکتورهای التهابی بدن انجام دادند.
این مطالعه نشان داد روغن زیتون فوق بکر ( Extra Virgin Olive Oil)، روندهای التهابی را کاهش میدهد.نتایج …

دانشمندان اخیرا مطالعه ای را روی تاثیر انواع چربیها در فاکتورهای التهابی بدن انجام دادند.

این مطالعه نشان داد روغن زیتون فوق بکر ( Extra Virgin Olive Oil)، روندهای التهابی را کاهش میدهد.نتایج همچنین حاکی از آن بود که مصرف انواع مغزیجات در این رابطه تاثیر متوسط داشته و مصرف کره نیز تاثبر مخرب دارد.

روغن زیتون همچنین با کاهش مقدار ترومبوکسان چسبندگی پلاکت ها را به تاخیر انداخته و مانع تشکیل لخته خون میشود.

این روغن با داشتن ۷۵% چربیهای تک غیر اشباع(monounsaturated fatty acids)،نسبت به انواع دیگر روغن های مایع به حرارت و اکسیداسیون نیز مقاوم است.

لازم به ذکر است که ۴ نوع روغن زیتون در بازار هست:

۱) Extra Virgin Olive Oil :

بااولین پرس زیتون تحت سرمابه دست می آید که تمام خواص مفید را داراست . ,beta-carotene Vitamin E و بوی شدید دارد. اسیدیته آن ۱%‌است.(هرچه اسیدیته روغن کمتر باشد بهتر است.)

۲) Virgin Olive Oil:

با دومین پرس زیتون به دست می آید. اسیدیته آن ۳/۳%‌است

۳) Refined Olive Oil:

تحت تاثیر حرارت و مواد شیمیایی باقیمانده روغن زیتون از تفاله و هسته آن استخراج میشود که فاقد خواص روغن اولی است و یک محصول مرده است.

۴) Olive Oil :

همان روغنی است که بیشتر در بازار هست ؛از ترکیب روغن Virgin وRefined به دست می آید و ارزش تغذیه ای آن پایین است.

گیتی بهدادی پور، کارشناس تغذیه

www.behdadipour.com