شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
آینده درمان
● مقدمه
پزشکی منحصر به شخص دورنمای آینده درمان خواهد بود،و به معنی یافتههای علمی در مقیاس مولکولی مانند ژنتیک، پروتئینشناسی، متابولیسم هر شخص و دیگر زمینههای جدید است ، که به صورت مجموعهای از روشها و آزمایشهای پزشکی میباشد. این موضوع زمینههای زیادی را مانند آزمایشهای ژنتیک، فارماکولوژی، دستهبندی ژنی و پروتئینی، ژندرمانی، درمان با پروتئین مصنوعی، طراحی داروهای خاص، مولکول درمانی هدف دار و دیگر روشها در برمیگیرد.
پروژه genome انسانی که در آوریل ۲۰۰۳ به پایان رسید، پیشرفتهای قابل ملاحظهای در زمینه پزشکی منحصر به شخص و بررسیهای مولکولی در برگیرنده آن داشته است ولی ما هنوز در ابتدای یک دوران جدید در پزشکی قرار داریم. این حوزه گاهی برای پزشکان بسیار پیچیده است.
قابلیتهای پزشکی منحصر به شخص
این قابلیت های بالقوه نه فقط پیشرفتهای بزرگی را در پزشکی نشان میدهند، بلکه چالشهایی در تجارت بهداشت و درمان در مدلهای مربوط به پزشکی، کارهای بیمه و دیگر موضوعات مرتبط بابهداشت و درمان را ایجاد میکند و در واقع چالشهای تجاری به دست آمده توسط پزشکی منحصر به شخص، شاید زمینه قویتری نسبت به یافتههای جدید پزشکی و علمی که برای درمانهای ویژه لازمند، ایجاد کند.
نقشه ژنتیکی یک فرد امکان ارزیابی احتمال وجود فاکتورهای بیماری را به ما میدهد. ولی برای به دست آوردن یافتههای جدید ژنتیکی، چالشهای تجاری ممکن است با در نظر گرفتن جنبههای اخلاقی، فیزیولوژیکی، اجتماعی، قانونی و قانون اساسی کمی پیچیده شوند. این جنبهها شاید مقبولیت و تجاری شدن پزشکی منحصر به شخص را مورد تهدید قرار دهند. در حالی که پزشکی منحصر به شخص هنوز در دوران اولیه خود به سر میبرد، دستاوردهای مهمی از آن به دست آمده است.
● نتیجه گیری
شرایط کنونی بهداشتی درمانی جهان سرشار از چالش است و توسط بسیاری از کارشناسان به عنوان یک بحران در نظر گرفته میشود، از مشخصات آن افزایش قیمت بسیار سریع و کاهش کیفیت مراقبتهاست. پزشکی منحصر به شخص این قابلیت را دارد تا شرایط بهداشت درمان را از بحران خارج کند
یکی از عوامل اصلی که در بحران بهداشت و درمان شرکت میکنند تجارت صنعتی کنونی و مدلهای سودگذاری است، که بر پایه مراقبت شدید و مقابله با نشانههای آن بیماری به جای جلوگیری و پیشگیری از بیماری است.
این مدل یک روند رو به پایین را ایجاد میکند. پزشک، بیمارستانها،شرکتهای بیمه، و شرکتهای داروسازی همه رفتار تهاجمی با نتایج بیماری و شرایط شناخته شده را پیش میگیرند. شوق مصرف کنندگان برایاین که خود فعال باشند و یا سلامت خود را بر عهده بگیرندبسیار کم است. نتیجه آن کاهش جمعیت سالم و کاهش تأثیرگذاری مراقبتهایی است که اعمال میشود، و تمرکز روی مراقبتهای شدیدتراعمال میگردد. اما موارد دیگر این تمایل را تشدید میکنند، که شامل پیرشدن جمعیت، تعداد در حال افزایش شکایتهای بر ضد درمان های غلط و نامناسب،و کمبود شفافیت لازم در سیستم بهداشتی درمانی میشود.
برای حل بحران فعلی، نیاز است که یک سیکل مداوم طراحی شود که دارای مدلهای تجاری جدید متمرکز بر پیشگیری خود فعالانه برای بهداشت و نقش فعال در قبال مصرف کنندگان، باشد. در سالهای آینده، همان طور که دستاوردهای علمی و تکنولوژیکی پزشکی منحصر به شخص به مرحله اعمال و استفاده برسد، ممکن است این سیکل مداوم به عنوان یک تسریع کننده عمل کند و این امکان را ایجاد کند که به سرعت به سمت یک مدل جدید بروند. در دسترس بودن توانایی پیشگیری، همراه با درخواست عمومی برای اعمال آن، به صنایع پزشکی و بهداشتی درمانی کمک خواهد کرد تا تمرکز را به سمت پیشگیری تغییر دهند. مصرف کنندگان اطلاعات بسیار زیادی درباره بهداشت و درمان خاص پیدا خواهند کرد طوری که سیستم درمان مجموعهای از انتخابها را به ایشان میدهد تا مناسبترین آنها را برای سلامت خود اعمال کنند.
نسیم نوسودی
دانشگاه صنعتی امیرکبیر،دانشکده مهندسی پزشکی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست