چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

غذایتان را داغ داغ نخورید!


غذایتان را داغ داغ نخورید!

مردم سریلانکا عادت‌های غذایی نسبتا خوبی دارند که برخی از آنها می‌تواند برای ما هم مفید باشد. در میان عادت‌های متعدد مردم این کشور ۳ مورد قابل توجه هستند:...
۱ بشقاب غذایشان سبز …

مردم سریلانکا عادت‌های غذایی نسبتا خوبی دارند که برخی از آنها می‌تواند برای ما هم مفید باشد. در میان عادت‌های متعدد مردم این کشور ۳ مورد قابل توجه هستند:...

۱ بشقاب غذایشان سبز است

اگر در برنامه غذایی مقدار مصرف میوه و سبزی‌ها بالا باشد، رفتار خوبی محسوب می‌شود. سبزی‌ها کالری بسیار کمی دارند و میوه‌ها هم نسبت به سایر غذاها کالری کمتری دارند و منبع عمده بسیاری از ویتامین‌ها به جز ویتامین B۱۲ هستند. عناصر معدنی موردنیاز بدن نیز از طریق مصرف این گروه از موادغذایی تامین می‌شود. البته داشتن تنوع در مصرف میوه و سبزی‌ها بسیار مهم است زیرا رنگدانه‌های مختلف موجود در این گروه از موادغذایی از بروز بسیاری سرطان‌ها پیشگیری می‌کنند. البته به هر حال نباید سهم گوشت، مرغ، ماهی، لبنیات، نان و غلات را در برنامه غذایی فراموش کرد زیرا رعایت تعادل در تغذیه مناسب نکته‌ای کلیدی است.

۲ شیر نارگیل مصرف می‌کنند

مصرف مایع داخل نارگیل به حد متعادل ایرادی ندارد و یک نوشیدنی طبیعی محسوب می‌شود. البته برخلاف تصور بسیاری از افراد، این مایع ارزش غذایی چندان بالایی ندارد و نمی‌توان آن را به جای شیر مصرف کرد. در ضمن چون میزان اسیدهای چرب اشباع آن بالاست چه بهتر که در غذاها به‌طور مکرر مورد استفاده قرار نگیرد، اما برای ایجاد تنوع در کنار روغن‌های مایع می‌توان آن را مصرف کرد. البته باید به این نکته توجه داشت که در یک برنامه غذایی، چربی‌های اشباع نباید بیش از یک‌سوم چربی‌های دریافتی در روز را تشکیل دهند.

۳ غذاها را خنک می‌خورند

این رفتار یک عادت بسیار خوب است زیرا مصرف غذاهای داغ خطر سوختن دهان و مری را به دنبال دارد و حتی تحقیقات نشان داده‌اند که تکرار این عادت (داغ خوردن غذا) احتمال ابتلا به سرطان دهان، زبان و مری را بالا می‌برد، بنابراین بعد از پخت غذا باید اجازه داد دمای غذا به حدود ۴۰ درجه برسد سپس آن را خورد. بعد از مصرف نیز باید باقی‌مانده غذا را بلافاصله به یخچال منتقل کرد زیرا اگر دمای غذا به زیر ۴۰ درجه سانتی‌گراد برسد و چند ساعت در فضای بیرون از یخچال بماند، احتمال آلودگی میکروبی آن به شدت افزایش پیدا می‌کند.

دکتر سیدعلی کشاورز

مدیر گروه تغذیه دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران