دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

کتاب بزرگ سیاست


کتاب بزرگ سیاست

در مورد سیاست، همه چیز در یک کتاب
اولین و جامع ترین نگاه علمی به سیاست در ایران
نخستین کتاب سیاسی کاملا مستقل از جریان ترجمه
اولین پایه های تاسیس دانش بومی سیاست درایران اسلامی
اولین …

در مورد سیاست، همه چیز در یک کتاب

اولین و جامع ترین نگاه علمی به سیاست در ایران

نخستین کتاب سیاسی کاملا مستقل از جریان ترجمه

اولین پایه های تاسیس دانش بومی سیاست درایران اسلامی

اولین طراحی هارمونیک از ساختار سازی نظام سیاسی در ایران

اولین دانشنامه ی بومی از تعاریف و مفاهیم دانش سیاست

ناگفته ها ،انحراف ها ،تحریف ها ،آنچه اشتباه گفته شده و آنچه را که توان استخراج نبوده ؛ همه از سیاست اسلامی در :

کتاب مهندسی سیاست

در هیاهوی بازار اندیشه ی ترجمه شده ی غرب پیرامون سیاست و در کشاکش تلاش همگان برای رقابت بر سر فهم بیشتر از اندیشه سیاسی متفکران غربی ، استاد حسن امرائی عبدُوَلی با ژرف نگری و جسارت تمام همهی آنجه را که برای تولید دانش بومی سیاست ضرورت می دید با سالها تلاش و کاویدن مبانی متقن وحیانی و نیز تسلط به علوم لازم برای ترجمه ی زبان وحی به زبان علم و زبان روز ،شالوده ای از دست آورد های این عمق نگری خود را به شکل یک کلیت جامع در قالب کتاب مهندسی سیاست ارائه نمود.

البته کار در تولید دانش انسانی و اجتماعی و جرأت نظریه پردازی در این حیطه به سادگیِ سخن گفتن پیرامون آن نیست بلکه روندی است بسیار فرساینده که ساختارهای بسیار پیچده ای از ذهن را به چالش می کشاند.

در این راستا قطعاً تولید دانش بومی سیاست سختی هایی به مراتب بیشتر دارد که ورود در آن نیاز به گستره ای از دانش های متعدد دارد و نیز وسواس ها و حساسیت های خاص خود را دارا می باشد.

در چنین وضعیتی کاملاً طبیعی است که پدیده ی ترجمه و تلاش برای مهارت در آن،یک فرهنگ شده است و میزان اطلاعات و فهم افراد از نظریات و کتب غربی مساوی با سطح سواد سیاسی آنها محسوب می شود.

اما این روند جدای از اینکه یک رخداد کاملاً طبیعی است ،یک معضل بسیار بزرگ به حساب می آید که نمی تواند همچنان جریان داشته باشد چرا که تولیدات فکری غرب وسایر ممالک فقط در صورتی قابل استناد است که پاسخ گوی مطالبات متعارف جامعه مقصد باشد.

در نظام جمهوری اسلامی ایران که ملاک و معیار آن مبانی وحیانی است این تولیدات فکری فقط به علت خلاء دانش تدوین شده بومی آنهم برای تعامل با ادبیات مرسوم سیاسی در عرصه بین الملل و نیز اقناع اندیشه های داخلی کاربرد دارد .

با این وجود، نا توانی در ورود به این عرصه ،اغلب فعالان و اندیشمندان و اساتید سیاسی را به محور قرار دادن این منابع ،شرطی نموده است.

در چنین وضعیتی آقای حسن امرائی عبدُوَلی به عنوان پژوهشگر این عرصه اولین طرح خود را از دانش بومی سیاست در قالب کتاب مهندسی سیاست ارائه نمود ه است البته این کتاب از آنجایی که گستره ی بسیار وسیعی از سیاست را با توجه به دانش های لازم در این کار ، ارائه نموده است بیشتر به شکل کلیتی جامع و به عنوان یک سنگ اساس در این حیطه مد نظر است.

در این کتاب از کلیه علومی که استفاده شده است (از قبیل روانشناسی سیاسی/فقه سیاسی/فلسفه ی سیاسی/و.....)همه از تولیدات فکری وبومی خود ایشان می باشد.

به عنوان مثال ایشان روانشناسی سیاسی تدوین شده ی خود را دارند که البته در ایران این امر باز برای اولین بار توسط شخص ایشان به عنوان روانشناسی سیاسی اسلام ارائه شده است.

در کل کتاب مهندسی سیاست کتابی است که تمام ناگفته های سیاست اسلامی به شکل یک بیان گذرا و در ساختاری کاملاً هارمونیک به زبان علمی و آکادمیک بیان شده است که در این میان آقای امرائی را باید اولین و تنها هارمونیست سیاسی به حساب آورد.

سالار علیزاده