دوشنبه, ۲۸ خرداد, ۱۴۰۳ / 17 June, 2024
اهمیت تغذیه در ماه رمضان
همزمان با حلول ماه مبارک رمضان، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اطلاعیه نکات تغذیهای را در این ماه اعلام و هموطنان را به رعایت این نکات دعوت کرد. در این اطلاعیه آمده است: در ماه رمضان به جای غذاهای چرب و سرخ شده از غذاهای آبپز، بخارپز و کبابی استفاده کنید. همچنین بر ضرورت استفاده از پنج گروه اصلی غذایی (نان و غلات+ میوهها+ سبزیها+ گوشت و حبوبات و تخممرغ+ شیر و لبنیات) تأکید فراوان شده است. افراد روزهدار همانند زمانی که روزه نیستند، ملزم به استفاده از سه وعده غذایی هستند که این وعدهها شامل افطار، شام و سحر است، البته مصرف غذا در دو وعده (سحری و افطار) نیز اشکالی ندارد. بهتر است غذای مصرفی در سحر، ویژگی وعده ناهار در سایر ایام سال را داشته باشد. مصرف شیر گرم و فرنی یا شیر برنج در هنگام افطار مناسب است. همچنین استفاده از مواد غذایی آبکی مثل سوپ، آش، حلیم بدون روغن و مایعات به هنگام افطار و سحر موجب حفظ تعادل آب و املاح فرد روزه دار می شود.
استفاده از سبزی ها و میوه ها در هنگام افطار و در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به دلیل اینکه منبع خوبی از فیبر هستند، برای دستگاه گوارش بسیار مفید است و مانع بروز یبوست می شود. مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمی شود، زیرا با تحریک ترشح انسولین موجب ورود قند خون به داخل سلول ها و در نتیجه کاهش قند خون می شود. همچنین مصرف مواد غذایی حاوی قندهای ساده مثل شیرینی و شکلات در وعده سحری موجب می شود شخص زودتر گرسنه شود. برای تامین آب مورد نیاز پس از صرف افطار و تا قبل از خواب به تدریج انواع میوه، چای کمرنگ و سایر مایعات به ویژه آب نوشیده شود. افطار خود را با کمی آب گرم و یا چای آغاز کرده و پس از آن می توان از خرما یا کشمش استفاده کنند، زیرا این دو سبب کنترل اشتها می شود. مصرف خرما در ماه مبارک رمضان در تنظیم قند خون بسیار مفید است.
به جای مصرف انواع شیرینی ها مانند زولبیا و بامیه که فقط حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی ویتامین ها و املاح هستند، از مواد غذایی طبیعیشیرین مثل خرما، کشمش و انواع میوه استفاده شود. مصرف آب زیاد به هنگام صرف افطار سبب اختلال در هضم مواد غذایی میشود. همچنین مصرف مقدار زیاد آب پس از صرف سحری نیز توصیه نمی شود. از مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی و غذاهای حاوی مقادیر زیاد قندهایساده مانند قند و شکر پرهیز شود. از نوشیدن بیش از حد چای در وعده سحری اجتناب شود، زیرا چای باعث افزایش ادرار و از دست رفتن نمک های معدنی بدن می شود. از مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر پرهیز شود. این مواد موجب می شود به هنگام سحر به دلیل پر بودن معده میل به غذا کاهش پیدا کند.
سید محسن علوی
انتخابات ریاست جمهوری انتخابات انتخابات ریاست جمهوری 1403 مسعود پزشکیان ایران سعید جلیلی انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم علیرضا زاکانی حمید نوری قالیباف محمدباقر قالیباف مصطفی پورمحمدی
هواشناسی پلیس راهور سازمان هواشناسی معدن ریزش معدن شازند تهران سیل وزارت بهداشت شهرداری تهران جاده چالوس قتل
حقوق بازنشستگان قیمت طلا قیمت خودرو سهام عدالت خودرو دولت سیزدهم قیمت دلار همستر کامبت ایران خودرو بورس قیمت سکه مسکن
تلویزیون فیلم سینمایی سینمای ایران سریال عید غدیر رضا کیانیان فضای مجازی رسانه ملی سینما دفاع مقدس موسیقی کربلا
هوش مصنوعی وزارت علوم دانشگاه آزاد اسلامی فناوری ایکس
رژیم صهیونیستی روسیه غزه اسرائیل جنگ غزه آمریکا فلسطین اوکراین چین حزب الله لبنان جنگ اوکراین یمن
فوتبال پرسپولیس یورو 2024 استقلال سپاهان تیم ملی انگلیس مس رفسنجان جام ملت های اروپا جام حذفی باشگاه پرسپولیس لیگ برتر یورو
آیفون اینترنت اپل تلگرام ایلان ماسک ناسا سامسونگ
ویتامین کاهش وزن سازمان غذا و دارو دیابت چاقی سنگ کلیه میگرن مراکز درمانی