یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

سفر به بلغارستان


سفر به بلغارستان

نام رسمی آن جمهوری بلغارستان است، جمعیت آن در سال ۱۹۹۶، ۰۰۰/۹۸۵/۸ برآورده شده و در جولای ۲۰۰۲ طبق آمار ۷۶۲۱۳۳۷ ..نفر بوده است. و مساحت آن ۱۱۱۰۰۰ كیلومتر مربع می باشد كه ۶۰% آن را …

نام رسمی آن جمهوری بلغارستان است، جمعیت آن در سال ۱۹۹۶، ۰۰۰/۹۸۵/۸ برآورده شده و در جولای ۲۰۰۲ طبق آمار ۷۶۲۱۳۳۷ ..نفر بوده است. و مساحت آن ۱۱۱۰۰۰ كیلومتر مربع می باشد كه ۶۰% آن را در مناطق كوهستانی تشكیل می دهد. از شمال به جمهوری رومانی، از شرق به دریای سیاه، از جنوب به تركیه و یونان و از غرب به جمهوری یوگسلاوی محدود می شود و مركز آن شهر صوفیا میباشد.

از لحاظ تقسیم بندی اداری، دارای ۹ استان است :

بورگاس، گراد صوفیا، خاسكوو، لووچ، میخائیلووگراد، پلوودیو، رازگراد، صوفیا و وارنا. دارای ۷۰% مناطق شهری، ۳۵% زمین های قابل زراعت، اكثراً كوهستانی با پستی هایی در شمال و جنوب است. زبان رسمی مردم آن بلغاری است. ولی به زبانهای تركی، روسی یا انگلیسی و آلمانی نیز صحبت می كنند. مذهب رسمی كشور ارتد كس، مسیحی و اسلام است.طبق آمار جمعیت این كشور در جولای ۲۰۰۲ ۷۶۲۱۳۳۷ نفر با نسبت مرد به زن برابر با ۹۴/۰ می باشد. رشد جمعیت این كشور۱۱/۱میزان تولد ۰۵/۸در هزار نفر،میزان مرگ و میر ۴۲/۱۴در هزار نفراست .محدوده سنی ۱۴-۰ سال۰۶/۱۴%كه از این میان ۵۷۲۹۶۱ نفر پسر و ۵۴۳۰۰۴ نفر دختر بوده كه نسبت مرد به زن در این محدوده ۰۶/۱است. ،محدوده سنی ۶۴-۱۵ سال ۰۵/۶۸% جمعیت كه ۲۵۶۹۱۹۹فرد مرد و ۲۶۴۸۴۶۱ نفر زن ونسبت مرد به زن آن:۹۷/.وبالاخره محدوده سنی ۶۵ سال به بالا ۹/۱۶%جمعیت و شامل۵۴۰۱۰۹نفر مرد و ۷۴۷۶۰۳ نفر زن با نسبت مرد به زن برابر با ۷۲/۰ می باشد. منشا نژادی مردم بلغارستان تا حدودی مبهم است. آنان را ترك، هون و... نوشته اند. همینقدر می دانیم كه در قرون اولیه میلادی این قوم بلغار نامیده شدند و تا آن زمان نام بلغار بر آنان اطلاق نمی گردید. احتمالاً این نام را آلمانی ها كه از ساكنان قفقاز هستند، به بلغارها داده باشند. زیرا، در زبان آلمانی، بلگاریون به معنای كسانی است كه در دامنه های كوه زندگی می كنند. در آن هنگام بلغارها در دامنه های شمالی قفقاز تا سواحل دریای سیاه ساكن بودند.

در قرن هفتم میلادی، بلغارها در سواحل شمالی دریای سیاه دولتی تشكیل دادند كه به خان نشین بلغارستان بزرگ موسوم گردید، لیكن پس از چندی از هم پاشید و بلغارها از آن پس در دو محل با دو عنوان روزگار گذرانیدند. عده ای از آنها در كنار رود ولگا ساكن شدند ( در روسیه فعلی ) و به بلغارهای ولگاموسوم گشتند كه تا زمان تسلط مغولان بر روسیه ( قرن دوازدهم ) به حیات خویش ادامه دادند. بقیه بلغارها در محل كنونی بلغارستان و در مصب رود دانوب ساكن شدند كه به بلغارهای دانوب موسوم گشتند.

بلغارهای دانوب در طول تاریخ فراز و نشیب های فراوانی را از استقلال تا سلطه بیگانگان به خود دیدند و گاهی بیزانس و گاهی شمالی ها و دیگران خاك آنان را اشغال كردند. در ادوار قدرت و استقلال، بلغارستان به نامهای خانات بلغار و امپراطوری غربی بلغار ( بخاطر تمایز از بلغارهای ولگا ) نامیده می شد. در منابع دوره قاجاریه همین مورد را به صورت بلغاری نوشته اند.

در طول قرون جدید، بلغارستان جزئی از امپراطوری عثمانی بود. تا آنكه در سال ۱۹۰۸ م. به طور كامل مستقل شد و عنوان پادشاهی بلغارستان یافت. قبل از این زمان بلغارستان را در تقسیمات سیاسی عثمانی و روملیای شرقی و روملیا می نامیدند كه پس از خود مختاری متحد شده و جمهوری بلغارستان را تشكیل دادند. نام رسمی بلغارستان جمهوری بلغارستان است و در عرف بین الملل به آن بولگاریا (Bulgaria ) می گویند.

پرچم :

تاریخچه پرچم این كشور به سال ۱۸۷۸ میلادی باز می گردد. ولی در سال ۱۹۴۷ علامت رسمی جدید كشور بدان افزوده شده است.

در این پرچم رنگ سفید نشانه صلح، رنگ سبز نشانه كشاورزی و قرمز نشانه دلاوری ارتش بكار رفته است. در زمینه سفید پرچم علامت رسمی كشور قرار دارد كه شامل شیری زرین است و دور آن را خوشه های گندم فرا گرفته اند. قبلاً در بالای سرشیر یك ستاره سرخ به نشان حزب كمونیست قرار داشت. زیر پای شیر یك چرخ به نشانه كارگران صنعتی دیده می شود. نوارهایی به رنگ قرمز و سبز علامت رسمی كشور را در برگرفته اند.

سن متوسط جمعیت كشور در سال ۱۹۹۵ حدود ۹/۳۸ بوده است. میزان تولد ۶/۸ در هزار می باشد. بلغارستان به میزان ۵- در هزار رشد منفی جمعیت دارد.

منابع طبیعی بلغارستان عبارتند از :

مس، سرب، روی ، ذغال سنگ، ذغال قهوه ای ( نوعی ذغال سنگ چوب نما)، سنگ معدن، آهن، منگنز، سنگ آهك، الوار، اورانیوم، طلا و نقره. محصولات عمده كشاوری آن شامل: دانه های روغنی، تنباكو، میوه ها، انگور و شراب، سبزیجات، گوسفند، خوك، مرغ و خروس و دانه های آفتابگردان می باشد. این كشور چهارمین مركز بزرگ صادركننده تنباكو و تولید كننده غذای مازاد است.

صنایع عمده آن:

تهیه و تولید مواد غذایی، ماشین آلات شیمیایی، ساختمان سازی، تولید برق و متالورژی است.

صادرات عمده آن :

شیمیایی و تنباكو است. واردات عمده این كشور: ماشین آلات و تجهیزات صنعتی, مواد سوختی ( نفت )، مواد خام معدنی، فلزات و مواد شیمیایی است.