چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

زندگی ایده‌آل زیر چتر باورهای مشترک


زندگی ایده‌آل زیر چتر باورهای مشترک

باور همه افراد بر این است که تمام قواعد زندگی پس از ازدواج را می‌دانند و اگر وارد مرحله جدید زندگی‌شان شوند قادر خواهند بود تجربه‌های مشترک خوبی داشته باشند. این در حالی است …

باور همه افراد بر این است که تمام قواعد زندگی پس از ازدواج را می‌دانند و اگر وارد مرحله جدید زندگی‌شان شوند قادر خواهند بود تجربه‌های مشترک خوبی داشته باشند. این در حالی است که تجربه و آمارها در مورد اختلافات موجود زن و شوهرها نشان می‌دهد، غالب زوجین مشکلات ارتباطی – عاطفی با یکدیگر دارند. از این‌رو حفظ رابطه میان آنها پس از گذشت چند ماه خدشه‌دار می‌شود.

کیفیت ماندگاری یک ارتباط به کار تیمی، همکاری، همدلی و رشد فکری نیازمند است. بنابراین فعالیت‌های غنی‌سازی برای همسران ارتباط مستمری پدید آورده و رابطه میان آنها را قوت می‌بخشد. در این شرایط زن و شوهر به‌طور سریع‌تری با یکدیگر به گفت‌وگو نشسته و با هم همکاری می‌کنند در نتیجه این همکاری‌ها به باور، احساس و رفتار مشترکی می‌رسند که در نهایت می‌توانند والدین خوبی برای فرزندان خود شوند.

دیدگاه مشترک

اولین قدم برای غنی‌سازی رابطه زن و شوهرها داشتن دیدگاه مشترک آنها است. روانشناسان معمولاً در جلسات مشاوره خود سعی می‌کنند دریابند یک زوجی که با هم اختلاف دارند در درجه اول چه دیدگاه‌های مشترکی در زندگی‌شان دارند تا بتوانند آنها را به سمت رابطه دوستانه و حرکت به سوی آینده سوق دهند.

البته این کار الزاماً نیاز به مشاور ندارد و مرد و زن خود می‌توانند در یک جلسه مشترک لیستی از هدف‌ها در ماه آینده، ۶ ماه آینده، سال آینده، ۵، ۱۰ و حتی ۲۰ سال بعد از زندگی‌شان را یادداشت کنند. این کار باعث می‌شود تا آنها دریابند که در مسیر زندگی چه نقاط مشترک و افتراقی دارند و اگر مشکلی در این زمینه وجود دارد با کمک یکدیگر آن را حل کنند.

البته این هدف‌های آینده‌نگرانه می‌بایست مطابق با واقعیات زندگی، خانوادگی، ارتباطی، شغل و سلامت خانواده باشد. بعد از اینکه همسران این لیست را تهیه کردند می‌بایست آن را اولویت‌بندی کرده و با قرار دادن یک علامت ستاره جلوی هدف مشخصی برای رسیدن به آن برنامه‌ریزی کنند و وظایف مرد و زن در رسیدن به آن هدف کاملاً مشخص شود و برنامه زمانی برای رسیدن به آن هدف نیز تا حد امکان تعیین شود. البته مشخص کردن وظایف الزاماً به معنای انجام آن کار توسط فرد مکلف نیست بلکه اگر یکی از همسران نیاز به کمک داشتند دیگری می‌بایست با او همکاری کند. از این‌رو در این قدم مهم زندگی همکاری و همفکری ویژگی اصلی رسیدن به هدف است.

توصیه روانشناسان بر این است همسران به انجام هدف‌های در نظر گرفته البته با درصدی از انعطاف‌پذیری پایبند باشند و سعی کنند لیست اهداف را در مکان مشخصی و دردسترس قرار داده تا هر وقت نیاز بود به آن مراجعه شود.