چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ایرانشهر
مجله ایرانشهر به مدیریت حسین کاظم زاده به مدت چهار سال، یعنی از ابتدای ذی القعده ۱۳۴۰ هـ .ق تا اسفند ماه ۱۳۰۵ هـ. ش در برلین پایتخت آلمان منتشر شده است. بنابراین شماره اول آن در ذی القعده ۱۳۴۰ هـ.ق و شماره آخر آن در اسفند ماه ۱۳۰۵ هـ.ش و جمعا ۴۸ شماره از آن منتشر شده است.
ایرانشهر از مهم ترین جرایدی است که در تاریخ مطبوعات ایران در دوره گذشته طبع و انتشار یافته است و در مدت چهار سالی که انتشار آن انجام می شده است توانسته کمک بزرگی به تنویر افکار عمومی ایرانیان بنماید. این مجله از جهت اشتمالش بر مقالات علمی و ادبی، اجتماعی، فلسفی، و ... که به قلم دانشمندان آن روز به رشته تحریر در می آمده اند حائز اهمیت فراوانی است.
مجلدات ایرانشهر در دوره چهار ساله آن هر کدام کتاب نفیسی را تشکیل می دهد که علاوه بر اشتمال آنها بر مطالب علمی و تاریخی داری نوعی تنوع است که کمتر در کتاب معینی یافت می شود.ادوارد براون در جلد چهارم کتاب تاریخ ادبیات ایران درباره مجله ایرانشهر می نویسد: "در ژوئن ۱۹۲۲ در برلن یک مجله و ادبی و فارسی دیگری به نام ایرانشهر به مدیریت حسین کاظم زاده انتشار یافت این مجله اگر چه به عنوان پانزده روز یک شماره منتشر شد، اما در عمل جز ماهی یک نمره بیرون نیامد. ایرانشهر نسبت به کاوه خیلی سبک تر و عوام فهم تر است و معلوم می شود بیشتر منظورش بحث در وقایع ایران قبل از اسلام و مسائلی است که جوانان کنونی ایران با آن مواجه هستند.
" جهت ارائه توصیفی کلی از خصوصیات مجله ایرانشهر به اختصار به بررسی مندرجات این مجله در سال های سوم و چهارم انتشار آن می پردازیم. شماره اول و دوم مجله در سال سوم در یک مجلد در تاریخ اول دی ماه۱۳۰۳ هـ.ش در ۱۲۸ صفحه خشتی کوچک با طبعی زیبا و کاغذی مرغوب مانند دو سال قبل در برلین منتشر شد. مجله در سال سوم به طور کلی ۱۲ شماره در ۷۶۶ صفحه به ضمیمه فهرست مندرجات که ضمیمه شماره دوازدهم طبع شده، نشر یافته است. شماره ۱۲ که شماره آخر این سال به حساب می آید، در تاریخ اول آبان ۱۳۰۴ منتشر گردیده است.مندرجات این سال نیز به مانند گذشته عبارت بوده است از مطالب علمی، ادبی، اخلاقی، فلسفی، تاریخی که به قلم دانشمندان و نویسندگان مشهور آن دوره به رشته تحریر در می آمده است. همچنین این مجله دارای تصاویری است که منجمله تصویر باغ بچه ها در انگلستان، اردشیر بابکان، بزغاله دو سر، شیخ محمد خیابانی، مجسمه فردوسی، مدرسه فرهنگ اصفهان و ... را
می توان نام برد.
سال چهارم مجله ایرانشهر به همان وضع سابق و اسلوب و قطع سنوات گذشته پای در دایره انتشار گذارده و اولین شمارهٔ آن در تاریخ اول فروردین ۱۳۰۵ هـ.ش منتشر گردیده است. شماره اول این سال با اشعاری که از تراوشات ذهنی مدیر مجله، کاظم زاده ایرانشهر بوده آغاز می شود.
شماره های سال چهارم مجله ایرانشهر مانند سنوات گذشته دارای سرلوحه مخصوص بوده و جملات "موسس کاظم زاده ایرانشهر" و "این مجله ماهی یک بار و به قلم فضلای شرق غرب در ۴۶ صفحه انتشار می یابد" و "قیمت آبونه در هر جا یک لیره انگلیسی است و تک نمره دو شیلینگ" و "مجله مصور علمی، ادبی، فلسفی و اجتماعی" و "عنوان مراسلات" می باشد. همه این جملات به زبان فارسی در پشت جلد مجله نوشته شده است. علاوه بر اینها جملاتی به همین مضامین با ذکر اداره مجله به زبان فرانسوی در پشت جلد چاپ شده است.شماره ۱۲ سال چهارم که آخرین شماره منتشره این سال و دوره مجله است در تاریخ اول اسفند ماه ۱۳۰۵ هـ.ش انتشار یافته است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست