چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
بارداری قلب می خواهد
بارداری تمام خانمها در هر سن و شرایط جسمی که هستند، نیازمند ۳ ماه آمادگی است. آماده کردن بدنتان با سلامت عمومی مناسب میتواند به شما کمک کند تا بارداری سالم و در پی آن کودک سالمی داشته باشید...
در طی دوران بارداری تغییرات زیادی در بدنتان اتفاق میافتد و دستگاههای مختلف بدن به دلیل این تغییرات هورمونی به وجود آمده، گاهی مجبور میشوند فشار زیادی را تحمل کنند. پس اطمینانیافتن از سلامت عمومی آنها، الزامی است. به عنوان نمونه طی بارداری، بار کار قلب شما حدود ۵۰ درصد افزایش مییابد و لازم است اگر دچار هرگونه ناراحتی قلبی هستید، پیش از آنکه اقدام به بارداری کنید با پزشک متخصص مشورت کنید. برخی مشکلات قلبی مانند افتادگی دریچه میترال میتواند در بارداری تشدید شود یا در زمان زایمان، نیاز به مصرف آنتیبیوتیک داشته باشد. پس تاکید میکنیم چه در وضعیت سلامت و چه بیماری هستید حتما ۳ ماه پیش از باردارشدنتان برای آن برنامهریزی و به یک پزشک مراجعه کنید. سعی کردهایم ضمن اشاره به مهمترین آمادگیهای لازم برای بارداری گفتوگویی با دکتر ارشمیدس صنعتی، فوقتخصص قلب و عروق داشته باشیم تا نکاتی را در مورد آمادهسازی قلب برای بارداری بیاموزیم.
▪ چه افرادی باید قلبشان را قبل از بارداری بررسی کنند؟
ـ من به همه بانوان محترم توصیه میکنم که قبل از اقدام به بارداری برای اطمینان از وضعیت سلامت دستگاه قلبوعروقشان به پزشک متخصص قلبوعروق مراجعه و چکاپی کامل انجام دهند؛ چون به طور طبیعی در جریان بارداری، بدن دچار تغییرات فیزیولوژیکی میشود. این تغییرات ناشی از افزایش فعالیت قلب طی دوران بارداری است بنابراین ایجاد خستگی، تنگی نفس و تپش قلب حین بارداری امری طبیعی است. به دنبال بارداری حجم خون در گردش بیشتر و میزان هموگلوبین خون کاهش مییابد که این حالت به کمخونی بارداری معروف است. درنتیجه این تحولات برخی خانمهابا اینکه کاملا سلامتند ممکن است در ماههای ششم یا هفتم بارداری دچار علایمی نظیر تپش قلب، تنگی نفس زودرس و تنگی نفس فعالیتی شوند. از ماههای هفتم به بعد رحم بزرگتر میشود و فشار میآورد و برونده قلب را کاهش میدهد. درنتیجه میگوییم مادر به صورت دراز کشیده استراحت کند تا وریدهای اندامهای تحتانی خون را به قلب باز گردانند. قصدم این است که تاکید کنم برای داشتن بارداری خوب اطمینان از سلامت قلب شرط مهمی است.
▪ آیا فشار خون بالا یا ابتلا به کمخونی هم باید قبل از اقدام به بارداری بررسی شود؟
ـ اجازه بدهید عواملی که در مراجعه باید دقت بیشتری به آنها داشته باشید بشمارم. اول کمخونی است. اکثر خانمها دچار کمخونی هستند و اگر برای آن اقدامی انجام ندهند طی بارداری مشکلشان تشدید خواهد شد زیرا همانطور که توضیح دادم به طور طبیعی طی بارداری بدن کمخون میشود. دوم بررسی فشارخون بالاست. اگر خانمی قبل از بارداری دچار پرفشاری خون باشد، ممکن است در جریان بارداری عوارض جدی به سوی او هجوم آورند از جمله مسمومیت بارداری (فشارخون در ۱۰ درصد زنان باردار بعد از هفته بیستم بارداری، شروع به افزایش میکند). سوم اگر در خانواده هر کدام از زوجین سابقه بیماریهای قلبی و مادرزادی وجود دارد، بهتر است پیش از اقدام به بارداری برای مشاورههای ژنتیک مراجعه کنند زیرا بسیاری از بیماریهای قلبی، ارثی هستند. چهارم، روماتیسم؛ چه از نوع مفصلی و چه از نوع قلبی میتواند سبب مشکلاتی قابل توجه در دوران بارداری شود از جمله اختلالاتی در عضله و دریچههای قلب. و گروه پنجم خانمهای در سنین بالا هستند چون احتمال ابتلا به مسمومیت بارداری در سنین بالا بیشتر است بنابراین حتما قبل از اقدام به بارداری، وضعیت فشار خونتان را بررسی کنید.
▪ میگویند بعضی از این بیماریهای قلبی با بارداری مغایرت دارند؛ درست است؟
ـ لزوما نه همه آنها. اما اگر دچار عارضههایی که عرض میکنم هستند، بهتر است باردار نشوند یا در صورت وجوب بارداری حتما تحتنظر پزشک متخصص قلبوعروق قرار گیرند زیرا ممکن است پزشک بنابه وضعیت جسمیشان لازم بداند که بارداری را مختومه کند.
۱) پرولاپس دریچه میترال: ۲۰ تا ۲۵ درصد از خانمهای جوان پرولاپس میترال دارند. پرولاپس دریچه میترال، یک اختلال نسبتا شایع و اغلب خوشخیم است که در آن دریچه میترال (واقع در سمت چپ قلب) دارای ناهنجاری مختصری است. وجود پرولاپس دریچه میترال به خودی خود اختلالی در بارداری ایجاد نمیکند اما در برخی موارد شدت پرولاپس دریچه میترال به ویژه همراهی آن با نارسایی دریچه میترال، سبب وخیم شدن یکی یا هر دوی این مشکلات حین بارداری خواهد شد.
۲) پرفشاری شریان ریه: فشارخون بالای ریوی هنگامی رخ میدهد که شریانهای ریه تنگ میشوند و جریان خون از قلب به ریه با مانع روبهرو میشود. فشارخون در این شریانها افزایش مییابد و نهایتا باعث میشود بطن راست قلب ضعیف و ضعیفتر و نهایتا دچار نارسایی شود.
۳) نشانگان مارفان: یک اختلال ژنتیکی نادر است و به دنبال جهش یا نقص ژنتیکی رخ میدهد. نشانگان مارفان از والدین به فرزند منتقل میشود. علایم این نشانگان عبارتند از نزدیک بینی و جابهجایی عدسی، مفاصل سست و آسیبپذیر، کاهش کشسانی بافت ریه، ضعف دیواره سرخرگ آئورت و...
الهه رضاییان
یاسمین ثریا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست