دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
جنگ روانی با طعم برلوسکونی
جرج بوش رییس جمهوری آمریکا دو هفته اخیر را به دیدارهای خدا حافظی با رهبران اروپا گذارند.
بوش که با کاهش شدید محبوبیتش در میان آمریکایی ها این روزها به طعنه " اردک لنگ- سرویس جهانی بی بی سی ۲۸خرداد " خوانده می شود که کنایه به آدم هایی پرادعا ولی ناتوان است ، در طول سفر اروپایی اش هر جا فرصتی دست داد ، به تهدید ایران پرداخت و بهانه آنرا نیز برنامه های هسته ای مسالمت آمیز این کشور قرار داد.
حرفهای بوش در اروپا هیج کجا جدی گرفته نشد و در عوض از جمله " فاینشنال تایمز( چاپ انگلیس ) و "نیویورک تایمز " در همان روزهای اقامت بوش یعنی در شماره روز شنبه ۲۵خرداد خود به بوش توصیه کردند:" دست از تهدید ایران بردارد ، باور کند که اروپا او را همراهی نخواهد کرد و در مقابل کشوری مانند ایران قدرت نمایی نمی تواند یک راهبرد درست باشد. "
بوش در سفر اروپایی اش از جمله توقفی در ایتالیا داشت .او در رم با " سیلویو برلوسکونی " نخست وزیر دیدار کرد که شهرتش به جراحی های بینی ، رابطه با مانکن های ایتالیایی و ارتباطات ویژه با مافیا و ریاست بر دولت های متزلزل است. بوش برلوسکونی را با این ویژگی ها ، به علاوه ساده لوحی سیاسی او انتخاب کرد تا محور جدیدی از جنگ روانی خود علیه ایران را به پیش ببرد که بلافاصله به " جنگ روانی با طعم برلوسکونی ! " شهرت یافت.
بوش در دیدار رم به برلوسکونی چه گفت که به گفته نخست وزیر ایتالیا " در رابطه با پرونده حساس ایران خبرهایی شنیدم که ترجیح می دادم هرگز مجبور به شنیدن آنها نشوم. " نهایتا یک معنی می تواند داشته باشد و آن چیزی جز تهدید هزارباره !! ایران به حمله نظامی نیست .ایران گفته است هیچ وقت جنگ را ترجیح نمی دهد ، ولی اگر ناچار شود پاسخی خواهد داد که آمریکا را پشیمان کند که نتیجه و درس اخلاقی آن همان نوشته نیویورک تایمز در روز ۲۵خرداد است که نوشت:" قدرت نمایی (دربرابر ایران ) نمی تواند یک راهبرد درست باشد." توصیه ای که روزنامه آمریکایی " بالتیمور سان " چند سال زودتر و در اول خرداد ۱۳۸۵ در یک سطر و در یک کلام خلاصه و خطاب به رهبران آمریکا نوشت :" ایران هسته ای را بپذیرید و ورود آنرا به باشگاه هسته ای خوش آمد بگویید و به تنش ادامه ندهید."
رهبران اروپایی در گفت و گو با بوش نشان دادند که چندان مایل به همراهی با او علیه ایران نیستند و گفت وگو را ترجیح می دهند که ایرانی ها همیشه صندلی ها را برای آن چیده اند . بوش که در آخرین ماههای ریاست جمهوری اش نامحبوب ترین رییس جمهوری تاریخ آمریکا شناخته شده است ، دراروپا تاجایی که می توانست کوشید به رهبران اروپایی فشار بیاورد که با او علیه ایران همراه شوند.کشورهایی که به نوشته روز شنبه ۲۵خرداد فاینشنال تایمز"تمایلی به محدودکردن روابط خود با تهران ندارند ."
سفر بوش به اروپا از نگاه تحلیلگران اروپایی در راهبرد این قاره در برابر ایران " بدون اهمیت خاص سرویس جهانی بی بی سی سه شنبه ۲۸ خرداد " ارزیابی می شود . زیرا همانطور که بی بی سی در ادامه مطلب خود گفت :"کشورهای اروپایی که تجارت پرسودی با ایران دارند ، به تشدید تحریم و انزوای ایران علاقه مند نیستند ." که عدم تصمیم وزیران ۲۷کشور اروپایی در روز سه شنبه ۲۸خرداد برای اعمال تحریم های مورد نظر آمریکا علیه ایران ، نشانه دیگری از آن است.
رئوف پیشدار
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست