دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
فوائد بهداشتی ژینکو
ژینکو (Ginkgo Biloba)، یکی از قدیمیترین گونه درخت بر روی این کره خاکی است. برگهای این درخت به صورت علمی، قرنها مورد تحقیق و پژوهش بودهاند. این گیاه در بسیاری از طب های سنتی برای درمان بیماری های رایج استفاده میشده است. برگهای درخت ژینکو خشک و پس از فرآوری، به صورت قرص و یا کپسول به بازار عرضه میشود. مواد اصلی تشکیل دهنده ژینکو، فلاونوید و ترپنوید هستند. فلاونویدها از خانواده آنتیاکسیدانها هستند و ترپنویدها، متسع کننده عروق به حساب میآیند. با توجه به قابلیت های ذاتی این گیاه، خوردن آن میتواند از وقوع امراض رایج قرن ۲۱ جلوگیری کند و یا آنها را بهبود بخشد. در این مقاله با فوائد و عوارض جانبی این گیاه آشنا خواهید شد.
● یک آنتیاکسیدان قوی
آنتیاکسیدانها به بدن کمک میکنند از شر ترکیبات شیمیایی مخرب رها شود. ترکیباتی مخرب، که میتوانند به بافت های بدن آسیب برسانند و منجر به التهاب آنها و سپس بیماری شوند. بسیاری از بیماریهای رایج همچون سرطان و عارضههای قلبی از وجود همین ترکیبات شیمیایی آزاد در بدن به وجود میآیند.
● بهبود گردش خون و حفاظت از سلول های عصبی مغز
ترپینوید موجود در ژینکو، منجر به اتساع عروق میشود و گردش خون را بهبود میبخشد. مغز به عنوان یکی از اعضای اساسی بدن از این بهبود گردش خون سود ویژه ای میبرد و این موضوع باعث بهبود حافظه، تمرکز و سرعت یادگیری میشود. در واقع نتایج اثر گذاری این گیاه بر قدرت شناختی مغز در برخی از تحقیقات نشان داده شده است و در برخی دیگر به اثبات نرسیده است.
● جلوگیری و یا بهبود دژنراسیون ماکولا
دژنراسیون ماکولا، بیماری است که رشد آهسته آن به شبکیه چشم آسیب میرساند و نهایتا به کوری میانجامد. در واقع یکی از دلایل اصلی کوری در جوامع غربی همین بیماری است. ژینکو با حفاظت و تقویت اعصاب چشمی و همچنین حفاظت از رگ های خونی از این بیماری پیشگیری میکند و یا در افراد مبتلا، سرعت پیشرفت آن را کاهش میدهد.
● درمانی برای لنگیدن
لنگیدن پا معمولا به همراه درد شدید در آنها همراه است. به جز دلایل فیزیکی، انسداد عروق خونی و کاهش گردش خون در بافت پا نیز از عوامل درد و لنگیدن هستند. اما ژینکو، علاوه بر کاهش درد و افزایش گردش خون، به این دسته از افراد کمک میکند تا بتوانند مسیر بیشتری را با درد کمتری طی کنند. در واقع ژینکو، به اندازه دیگر داروها برای این بیماری مفید واقع شده است.
● اثرات دیگر
مطالعات دیگر نشان میدهد که این گیاه در بهبود عارضههایی همچون وزوز گوش، خستگی و بیماریهای التهابی موثر واقع شده است. اما برای اثبات این موارد به تحقیقات بیشتری نیاز است.
● میزان مصرف
میزان ژینکو پیشنهاد شده برای هر روز بین ۱۲۰ تا ۲۴۰ میلیگرم است. میتوانید این مقدار را در طی روز تقسیم کنید و پس از ۴ تا ۶ هفته شاهد اثرات مثبت آن باشید. پس از این مدت اثر ژینکو در بهبود وضع عمومی بدن شما تاثیر گذار خواهد بود.
● عوارض جانبی
از این گیاه به عنوان یک مکمل بی خطر یاد میشود؛ مگر در شرایط نادر که ممکن است به سبب وجود تضاد با دیگر داروها موجب بروز عوارض جانبی در بدن شود. مصرف ژینکو ممکن است منجر به بیماری های گوارشی از جمله اسهال و استفراغ شود. همچنین بروز سردرد و حالت تهوع در برخی از موارد نیز دیده شده. این دارو ممکن است منجر به بوجود آمدن جوش و ضعف در ماهیچهها نیز بشود. خونریزی یکی از عوارض جانبی خطرناک و در عین حال نادر این گیاه است. بهتر است افرادی که مشکلات خونی دارند و یا از داروهای رقیق کننده خون استفاده میکنند، از مصرف آن خودداری نمایند. بیماران دیابتی نیز بهتر است تا تحت مراقبت و پزشک خودشان ژینکو را مصرف کنند. بهتر است تا برای مصرف این گیاه قبل از هر چیز، با دکتر خود نسبت به میزان و نحوه مصرف آن مشورت کنید.
در نهایت ژینکو یک گیاه بسیار مفید است و اکثر ما میتوانیم از فوائد مصرف آن بهره ببریم و به سلامت مغز و چشم خود کمک کنیم و راندمان آنها را بهبود بخشیم. میلیون ها نفر در سراسر دنیا این گیاه را مصرف میکنند. پزشکان نیز مصرف آن را برای بهبود سلامت مغز نیز توصیه میکنند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست