سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

سبزی هایی که مصرف می کنیم


سبزی هایی که مصرف می کنیم

سبزی های و میوه ها سرشار از ویتامین های گروه A وC بوده و همچنین حاوی مقداری ویتامین B، آهن و مقدار قابل توجهی فیبر هستند.
سبزی های به خاطر نقش مؤثرشان در تامین سلامت انسان یکی از …

سبزی های و میوه ها سرشار از ویتامین های گروه A وC بوده و همچنین حاوی مقداری ویتامین B، آهن و مقدار قابل توجهی فیبر هستند.

سبزی های به خاطر نقش مؤثرشان در تامین سلامت انسان یکی از گروه های مهم موادغذایی محسوب می شوند و برای حفظ مقاومت بدن در برابر عفونت ها یا ترمیم زخم ها، دید در تاریکی و سلامت پوست ضروری هستند. به همین علت توصیه شده همیشه همراه غذا از سبزیجات تازه نیز استفاده شود.

البته باید در نظر داشت که سبزی های اغلب به دلیل استفاده از کودهای انسانی و حیوانی، آب آلوده و تماس حیوانات به عوامل بیماری زا آلوده می شوند. در صورت مصرف چنین سبزی های خطر ابتلا به بیماری هایی نظیر وبا، حصبه، هپاتیت، اسهال خونی و بیماری های انگلی نظیر کیست هیداتیک و آسکاریس وجود دارد. لذا لازم است به خاطر برطرف کردن آلودگی های فوق، سبزی های قبل از مصرف حتما سالم سازی شوند. به خصوص سبزی های که به صورت خام در تزئین غذا و یا همراه ساندویچ و سالاد استفاده می شوندکه بایستی حتما سالم سازی و سپس مصرف شوند. به هر حال سالم سازی سبزی های شامل چهار مرحله اساسی است: «پاکسازی، انگل زدایی، گندزدایی، شست و شو» که در ادامه به هر کدام از این مراحل خواهیم پرداخت.

پاکسازی: ابتدا سبزی های را به خوبی پاک کرده و مواد زاید و غیرقابل مصرف آن را جدا کنید. سپس آن را خوب شست وشو دهید تا گل و لای و مواد زاید از لابه لای سبزی های پاک شود.

انگل زدایی: پس از پایان مرحله پاک سازی، سبزی پاک شده را در یک ظرف ۵ لیتری آب ریخته و به میزان هر لیتر آب، سه تا پنج قطره مایع ظرفشویی به آن اضافه کنید. قدری بهم زده تا تمام سبزی های در کف و آب غوطه ور شود و پس از چند دقیقه، آنها را به آرامی از روی کف و آب جمع آوری کنید. ظرف و سبزی را مجددا با آب سالم خوب شست وشو دهید تا تخم انگل ها و باقیمانده مایع ظرفشویی از آنها جدا شود.

گندزدایی: برای گندزدایی و از بین بردن میکروب های بیماری زا بهتر آن است که از مواد گندزدایی مجاز موجود در داروخانه ها یا فروشگاه های موادغذایی و طبق برچسب موجود بر روی آن استفاده شود، اما چنانچه در دسترس نبود، یک گرم یعنی نصف قاشق چای خوری، پودر پرکلرین را در ظرفی محتوی ۵ لیتر آب بریزید تا کاملا در آب حل شود. محلول مزبور کاملا ضدعفونی کننده است و باید سبزی های انگل زدایی شده مرحله قبلی را به مدت ۵ دقیقه در این محلول قرار دهید.

شست وشوی نهایی: پس از اجرای گندزدایی سبزی های آنها را مجددا با آب سالم و فراوان بشویید تا باقیمانده کلر یا مواد گندزدای به کار رفته کاملا از سبزی های جدا شوند. پس از شست وشوی نهایی می توان سبزی ها را مصرف کرد.