یکشنبه, ۲۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 9 February, 2025
۸ ساعت کار چند روز زندگی
![۸ ساعت کار چند روز زندگی](/web/imgs/16/150/yapqp1.jpeg)
کارگران منطقه کوچک «ینا» حوالی می ۱۹۰۳ در تکاپوی تشکیل یک تیم فوتبال، چند دست لباس ورزشی تهیه کردند و درست از آن زمان اتفاق بزرگ منطقه شکل گرفت. اولین قدم ها، محکم برداشته شد اما تا سال ۱۹۱۱ هیچ کس نامی از «کارلس ساینس ینا» نشنید. تغییر و تحول در عرصه مدیریت این تیم کوچک، ۶ سال بعد به تحولاتی در عرصه روبنایی منجر شد و نام تیم بار دیگر سر زبان ها افتاد.
● اولین قدم ها
«ینا» سال ۱۹۳۳ به عنوان یکی از ۱۶ تیم دسته سوم منطقه خود مقابل رقیبان صف آرایی کرد. مطبوعات محلی از تولد یک باشگاه قدرتمند می گفتند و پس از چندی ادعای آنها رنگ حقیقت گرفت. «ینا» در سال های ،۱۹۳۵ ،۱۹۳۶ ۱۹۴۰ و ۱۹۴۱ قهرمان لیگ منطقه خود نام گرفت. راهیابی به لیگ ملی چندان قابل هضم نبود چون تیم شگفتی ساز حال حاضر فوتبال آلمان حتی نتوانست مرحله پیش مقدماتی را به سلامت پشت سر بگذارد. آتش جنگ جهانی دوم فعالیت های فوتبالی را به تعطیلی کشاند. تیم های شرقی بیشتر از همسایه های غربی متضرر شدند و «ینا» هم از چنین قاعده ای مستثنی نبود. با پایان جنگ اوضاع به حالت عادی درآمد اما چسبانده شدن برچسب «شرقی کمونیست» روی پیشانی برخی از تیم های آلمانی، تغییر نام را ضروری جلوه می داد. ینا، «اشتادیون» نام گرفت اما سال ۱۹۴۹ بار دیگر اجازه یافت از اسم سابق خود استفاده کند. ژانویه و می ۱۹۵۱ و نوامبر ۱۹۵۴ زمان های دیگری برای انتخاب نام های عجیب و غریب برای ینا بود. فصل خوب قصه ورق خورد. باشگاه کوچک دیار ژرمن ها موفق به کسب جواز صعود به «اوبرلیگا» شد. گویی اسامی عجیب و غریب در نظر گرفته شده برای ینا بازیکنان را در حفظ سنت پایین نشینی حریص کرده بود زیرا تیم آبی و زردپوش تنها ۳ فصل در اوبرلیگا دوام آورد و بار دیگر به لیگ منطقه ای سقوط کرد.
● اولین افتخار
پس از سال ها چشم انتظاری، نخستین فتح بزرگ «ینا» جشن گرفته شد. آنها در سال های ۱۹۶۰ و ۱۹۶۶ جام شرق آلمان را تصاحب کردند. این افتخارات، چشمان دولتمردان شرق آلمان را خیره ساخت. در نهایت «ینا» به عنوان یکی از تیم های تأثیرگذار نیمه شرقی آلمان، شاهراه ورود استعدادهای جوان به دیار ژرمن ها نام گرفت. فتح اوبرلیگا در سال های ۱۹۶۸ و ۱۹۷۰ و بالای سر بردن جام شرق آلمان در فصول ۱۹۷۴ و ۱۹۸۰ در مقایسه با دریافت جواز حضور در جام برندگان جام اروپا، دستاورد مهمی تلقی نمی شد. حتی شکست ۲ بر یک در اولین بازی این رقابت ها مقابل «دیناموتفلیس» چیزی از ارزش های ینا کم نکرد و هنوز هم شرکت در رقابت های آن فصل بزرگترین دستاورد باشگاه به حساب می آید.
● عصر جدید
فروپاشی دیوار برلین، تقسیم بندی جدید را در فوتبال آلمان به وجود آورد و بر این اساس «ینا» مجوز بازی در رقابت های دسته دوم آلمان را به دست آورد. کسب مقام هفدهم در رقابت های فصل ۱۹۹۴ سقوط به اوبرلیگا را در پی داشت اما آنها بازگشتند و ۳ سال در دسته دوم باقی ماندند. بار دیگر بخت ناسازگار در آخرین لحظات مانع تحقق آرزوهای «ینا» شد و دقیقاً از سال ۱۹۹۹ باشگاه متوسط آلمان، رنگ لیگ دسته دوم را نیز ندید. آخرین خاطره سازی کارلس سایس قبل از شاهکار اخیر (صعود به مرحله نیمه نهایی جام حذفی آلمان) صعود به رقابت های دسته دوم در فصل ۲۰۰۷- ۲۰۰۶ بود. آنها در هفته پایانی فصل فوق در خانه نورنبرگ ۲ بر یک پیروز شدند و جشن بقا را بر پا ساختند.
● کارخانه بازیکن سازی یا...
تیمی که ۳۳ بازیکن را به تیم ملی آلمان شرقی رهنمون کرد، خاستگاه بازیکنان بزرگی مانند کونارد ویسه (۸۶ بازی ملی بین سال های ۱۹۷۰ تا ۱۹۸۱) و ابرهارت وگل ( ۷۴ بازی ملی بین سال های ۱۹۶۲ تا ۱۹۷۶) و رودگر شونوپاس (۴۵ بازی ملی بین سال های ۱۹۷۳ تا ۱۹۸۳) بوده است. قهرمان «ینا» شخصی به نام «ارنست آبه» بود که با صدور بیانیه فقط «۸ ساعت کار در روز» در عرصه سیاست قرن نوزدهم آلمان هم غوغایی به پا کرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست