جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

کوفته‌ قلقلی با سس ماست


کوفته‌ قلقلی با سس ماست

این روزها اغلب ما به خاطر این که دچار اضافه وزن نشویم، ترجیح می دهیم به جای سس های مختلف سالاد که نود درصد آن ها هم مایونز دارند، از سس های ماستی استفاده کنیم ولی این بار قرار است غذایی با سس ماست بخوریم.

این روزها اغلب ما به خاطر این که دچار اضافه وزن نشویم، ترجیح می دهیم به جای سس های مختلف سالاد که نود درصد آن ها هم مایونز دارند، از سس های ماستی استفاده کنیم ولی این بار قرار است غذایی با سس ماست بخوریم. موافقین؟

مواد لازم برای کوفته

۵۰۰ گرم گوشت گوساله چرخ کرده

۸۰ گرم آرد

۲ /۱ ق چ بیکینگ‌پودر

۱ عدد پیاز رنده شده

۳ /۱ ق چ ادویه گرام ماسالا

۳ /۱ ق چ زیره

به میزان لازم نمک و فلفل

مواد لازم برای سس

۲۰۰ گرم ماست چکیده

۳۵ گرم آرد

۴ /۳ ق چ زیره

۱ عدد پیاز خرد شده

۲ حبه سیر خرد شده

۱ تکه زنجبیل رنده شده

۲ ق چ پودر کاری

به میزان لازم نمک و فلفل و روغن

۳ /۱ ق چ زردچوبه

۱ عدد گوجه‌فرنگی خرد شده

۲ ق س آب‌لیمو

۲ عدد فلفل سبز خرد شده

طرز تهیه:

۱. در یک کاسه ماست و آرد را با هم مخلوط کنید. ۷۰۰ گرم آب هم به آن‌ها اضافه کرده و هم بزنید. در یک تابه گود روغن را بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. همه ادویه‌ها برای تهیه سس را داخل آن تفت دهید. بعد از ۳-۲ دقیقه پیاز خرد شده را همراه با سیر و زنجبیل داخل تابه بریزید و تفت دهید. مخلوط ماست را هم بریزید. حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید، سپس حرارت را کم کنید. مرتب هم بزنید تا مواد با هم ترکیب شوند. حرارت را کم کرده و ۳۰ دقیقه صبر کنید تا سس غلیظ شود.

۲. همه مواد برای تهیه کوفته ها را داخل یک کاسه بریزید و با هم مخلوط کنید. ۲ قاشق سوپ‌خوری آب هم به مواد اضافه کرده و ورز دهید. از مواد اندازه یک گردو بردارید و آن را خوب گرد کنید. کوفته ها را به همین شکل آماده کنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید، سپس کوفته ها را داخل آن سرخ کنید. بعدازآنکه سس غلیظ شد، کوفته ها را داخل سس قرار دهید. در انتها فلفل سبزها همراه آب لیمو به مواد اضافه کنید. بعد از ۱۰-۵ دقیقه حرارت را خاموش کرده ، خوراک را سرو کنید.