چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
تولد نوزاد، تولد هزینههای تازه
بچهدارشدن هزینه زیادی دارد و خیلی گران است. والدینی که میخواهند صاحب فرزند شوند، باید قبل از تصمیمگیری برای بچهدار شدن شرایط خود را از همه لحاظ بسنجند.
وضعیت مالی و اقتصادی، اجتماعی و رفاهی و امکانات زندگی همه باید مورد بررسی قرار گیرد. نمیتوان بدون هیچ برنامهریزی وزمینهسازی قبلی بچهدار شد چرا که با تولد نوزاد هزینههای زیادی هم متولد خواهد شد. آمادگی اقتصادی همانند آمادگی عاطفی برای بچهدار شدن است بنابراین وضعیت خود را همهجانبه بسنجید. به بودجه خود به صورت سیاه وسفید نگاه کنید نه خاکستری. یعنی برای خرید یا خرج کردن یا دارید یا ندارید.خریدکردن برای نوزاد بسیار جالب و هیجانانگیز است مخصوصا برای پدر و مادر چرا که آنها میخواهند همیشه بهترین چیزها و زیباترینها را برای این کوچولوی تازه وارد تهیه کنند. خیلی از پدر و مادرها از اینکه نوزاد تازه متولدشان چقدر هزینه برایشان به ارمغان آورده است، تعجب میکنند البته هزینههای جانبیتر تولد نوزاد با برنامهریزیهای قبل از تولد قابل کنترل است. میتوان از این هزینههای تازه خیلی راحت کاست.
میگویید چگونه؟ به این ۶ مورد توجه کنید:
- نگاهی به بودجهتان بیندازید. یک نوزاد چگونه میتواند روی درآمد و مخارج شما اثر بگذارد؟
- آیا جامعه و محل کارتان حمایتی را برایتان در نظر گرفته است؟
- چقدر مرخصی خواهید داشت؟
- بیمه بهداشتی دارید؟ چقدر از هزینههای تولد نوزاد و بارداری همسرتان را با بیمه میتوانید پرداخت کنید؟
- آیا عادت دارید پسانداز کنید؟ از پساندازتان چقدر برای این تولد در نظر گرفتهاید؟
- وسایل ضروری و موردنیاز نوزادتان را یادداشت کنید. ببینید کدام وسیله ضروری است و خرید آن لازم است و از کدام میتوان صرفنظر کرد. اگر فرزند بزرگتری دارید، ببینید کدام وسیله او را میتوان برای این نوزاد مورد استفاده قرار داد.
- از قبل از تولد و در طول بارداری برای اینکه زیاد دچار سردرگمی و مشکل مالی نشوید، وسایل را به تدریج خریداری کنید.
- به این نکته بیندیشید که آیا قرار است همسرتان در بیمارستان خصوصی زایمان کند یا دولتی؟ آیا بیمه هستید و آیا بیمه هزینههای زایمان را تقبل میکند یا چقدر هزینه بر عهده خود شماست؟
- یکی از نکات دیگر در کاهش هزینهها وکنترل وضعیت اقتصاد خانواده، بودجهبندی است. وسایل موردنیاز نوزاد را برحسب زمانبندی سه ماهه تهیه کنید. مثلا ببینید در سه ماهه اول، دوم، سوم و چهارم زندگیاش به چه چیزی نیاز دارد و کدام وسیله لازم است در دورههای بعدی خریداری شود. به این ترتیب میتوانید از هزینههای اضافی و حتی بیهوده بکاهید چرا که بسیاری از وسایلی که در دورههای نامناسب رشد نوزاد خریداری میشود با افزایش سن و بزرگی جثه قابل استفاده نخواهند بود.
- نکته مهم دیگر این است که همیشه بودجهای برای مساله بهداشت و درمان نوزاد پسانداز داشته باشید چون سلامت مادر و نوزاد و درمان مشکلها و بیماریهای احتمالی آنها بسیار مهمتر است.
- همه مخارج خود را یادداشت کنید. مثل اجارهخانه، تغذیه، لباس، تفریح و سرگرمی و سفر، حمل و نقل، بیمه و سایر مخارجی که به طور معمول دارید. سپس میتوانید ببینید که درآمد شما ماهانه چه میزان است و مخارج شما چقدر خواهد شد. در کنار این مخارج، هزینهای هم برای نوزادتان در نظر بگیرید. اگر میتوانید از هزینههای اضافی دیگر و هزینههای غیرضروری کم کنید و در عوض آن را به هزینه نوزاد اختصاص دهید.اگر نمیتوانید بعد از تولد نوزاد به سرکارتان برگردید، ببینید محل کارتان چه امکاناتی برای این زمان برایتان در نظر میگیرد.خرید کردن چگونه باشد؟وسایل نوزاد را از بالا به پایین لیست کنید. همه مکانهایی را که وسایل بارداری و وسایل نوزاد و کودک میفروشند، یادداشت کنید و پرسوجو کنید کدام مغازهها، جنس خوب و حراج دارند. سعی کنید بیشتر از فروشگاههایی خرید کنید که در محل اصلی فروش این اجناس هستند و نه از مغازه تک که دور از محل اصلی فروش هستند.
منبع: babycentre
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست