سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مصرف بهینه دارو
۱) از خرد كردن یا جویدن قرصهای روكش دار خودداری كنید، اگر قرص روكش دار، ترك داشت مصرف نكنید.
۲) داروهای مایع را قبل از مصرف تكان دهید، زیرا بعضی از داروهای مایع دراثر ماندن، دو لایه ویا چند لایه می شوند و داروهای مؤثر در بعضی لایه ها كم و در بعضی لایه ها زیاد است.
۳) در مصرف داروهای مایع به ویژه آنتی بیوتیكها و داروهای ضد صرع تا حدامكان از قاشقهای مخصوص همان دارو استفاده كنید (از داروساز بخواهید كه قاشق مخصوص دارو را در اختیار شما قرار دهد) چرا كه قاشقهای معمولی آشپزخانه به اندازه كافی دقیق نیست.
۴) اگر شیشه شربت را در یخچال نگهداری كنید ممكن است شكرك بزند، اما در صورت گرم كردن ( نه جوشاندن ) مجدداً قابل استفاده است.
۵) داروهای نیم خورده و داروهایی كه مقداری از آنها مصرف شده است قابل نگهداری نیستند و باید دور ریخته شوند.
۶) قبل از مصرف قطره یا اسپری بینی، به آرامی بینی خود را تخلیه نمایید.
۷) پیش ازاستفاده از قطره چشمی دستهایتان را بشویید، مژه های اطراف چشمها را تمیز كنید تا از انتقال هر گونه آلودگی به داخل چشم جلوگیری شود. پلك پایین را طوری بكشید تا تشكیل یك كیسه دهد. قطره چكان را نزدیك چشم نگه دارید، اما نباید با چشم تماس پیدا كند. قطره را در داخل كیسه زیرین بریزید. (هیچ گاه قطره را مستقیماً روی كره چشم نچكانید) چشمها را ببندید و چند دقیقه درهمین حالت بمانید.
▪ نكته مهم :
ظرفیت كیسه پلك زیرین، حداكثر یك قطره است و با ریختن بیش از یك قطره، فقط قطره قبلی شسته می شود، بنابراین اگر لازم است همزمان دو یا چند دارو به شكل قطره را مصرف كنید، حداقل ۵ تا ۱۰ دقیقه بین ریختن دو قطره فاصله بگذارید.
۸) از مصرف طولانی مدت قطره های چشمی به ویژه آنهایی كه حاوی تركیبات كورتونی هستند (ومعمولاً برای رفع التهاب چشم استفاده می شوند) بدون تجویز پزشك جداً خودداری نمایید. مصرف طولانی مدت این داروها بدون كنترل پزشك ممكن است عوارض سهمناكی همچون بیماریهای كاتراكت (آب مروارید) وگلوكوم (آب سیاه) و در نهایت كوری را در برخواهد داشت.
۹) برای ریختن قطره گوشی،لاله گو ش را به عقب بكشید، (دركودكان به پایین وعقب ودر بزرگسالان به بالا وعقب) و بعد قطره را بچكانید. قطره نباید بسیار سرد یا بسیار گرم باشد. بهترین روش برای این كه قطره گوشی به گرمای مناسب برسد، این است كه آن را بین دستها به جلو و عقب بگردانید، هیچ گاه قطره گوشی را در آب جوش قرار ندهید، زیرا نباید بسیار گرم باشد.
۱۰) به طور كلی درمصرف قطره ها یا پمادهای چشمی، گوشی و بینی از تماس نوك قطره یا پماد با مخاط خودداری كنید.
۱۱) از قطره چشمی، گوشی یا بینی كه مدتی بی استفاده مانده است مجدداً استفاده نكنید، چرا كه این دارو می تواند محیط مساعدی جهت تجمع عوامل میكروبی به وجود آورد ودر نتیجه ممكن است مصرف آن ضرری به مراتب بیش ازفایده اش باشد.
۱۲) بهترین روش استفاده از داروهای بشكل كرم و یا پماد این است كه ابتدا محل مورد نظر را به مدت ۵ دقیقه مرطوب نماید وسپس قبل ازخشك شدن (درطی ۲ تا ۵ دقیقه) دارو را روی ضایعه بمالید.
۱۳) تمام داروهایتان را به دور از حرارت، رطوبت و دسترس كودكان نگهدارید. نیازی نیست كه همه داروها در داخل یخچال نگهداری شوند. اگر داروها درجای مرطوب یا درمقابل نور آفتاب، درسرما یا گرمای زیاد نگهداری شوند تجزیه شده وفاسد می شوند. بعضی داروها وقتی كه تجزیه می شوند فقط اثرشان كمتر می شود، اما برخی دیگر پس از تجزیه به تركیب كاملاً متفاوت وخطرناكی تبدیل می گردد. پس هیچ گاه قفسه داروها را در حمام، ایوان خانه یا نزدیك به آنها قرار ندهید.
۱۴) و دیگر این كه به هنگام خرید و مصرف داروها به تاریخ انقضای آنها توجه نمایید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست