دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

بجای وحشت از پیری، جلویش را بگیرید


بجای وحشت از پیری، جلویش را بگیرید

وقتی پیر می شوی تمام اعضای بدن درگیر این روند می شوند. اما با وجود افزایش سن باز هم می توان سلامت خود را حفظ و از بروز بیماری ها پیش گیری کرد.در این مطلب به راهکارهایی اشاره شده …

وقتی پیر می شوی تمام اعضای بدن درگیر این روند می شوند. اما با وجود افزایش سن باز هم می توان سلامت خود را حفظ و از بروز بیماری ها پیش گیری کرد.در این مطلب به راهکارهایی اشاره شده است تا از طریق آن فعالیت بدن کمتر تحت تاثیر روند پیری قرار گیرد.

مغز؛

مغز هر انسانی به خصوص قسمت جلوی آن که حافظه کوتاه مدت را پردازش می کند از حدود ۲۵سالگی به میزان ۲درصد کوچک می شود.نتایج بررسی های انجام شده نشان می دهد، افرادی که روزی دو یا بیش از دو وعده سبزی برگدار می خورند، قدرت تمرکز بیشتری دارند.

پوست؛

از ۲۰سالگی به بعد، تولید کلاژن (فیبری که پوست را محکم نگه می دارد) کند می شود. طی تحقیقات مشخص شده است که لیکوپن و بتاکاروتن با از بین بردن رادیکال های آزاد که باعث پیری پوست می شود، مقابله می کند.منبع بتاکاروتن هویج ، طالبی و سبزی های برگ سبز است و گوجه فرنگی و هندوانه نیز سرشار از لیکوپن است.

توده عضلانی؛

در هر دهه پس از ۳۰سالگی سوخت و ساز بدن یک تا ۲درصد کاهش پیدا می کند. در سن جوانی برای هر ۴۰۰گرم عضله ۱۰برابر کالری بیشتری می سوزد. با بالارفتن سن سوخت و ساز عضلات کاهش می یابد. بنابراین حتی اگر میزان ورزش و مصرف کالری روزانه را هم حفظ کنید، روند تجمع چربی در بدن اتفاق می افتد. ورزش منظم سوخت و ساز کند عضلات را جبران و به لاغر ماندن فرد کمک می کند.انتخاب مواد غذایی کم کالری و سرشار از ماده مغذی نیز در این امر موثر است.

چشم؛

سال ها قرار گرفتن در معرض نور ماورای بنفش و دود به پیرچشمی منجر می شود اما رژیم غذایی سرشار از آنتی اکسیدان به شما کمک می کند.نتایج بررسی ها نشان می دهد، مصرف بالای ویتامین E ، C ، بتاکاروتن ، لوتئین (نوع آنتی اکسیدان موجود در سبزیجات سبز و زرد و زرده تخم مرغ) و چربی های امگا۳ در کاهش خطر بروز پیرچشمی بسیار موثر است.

قلب و سرخرگ ها؛

با گذشت سال ها، دیواره های قلب و سرخرگ ها سفت و ضخیم می شود که اغلب به فشارخون بالا و گرفتگی عروق منجر می شود. محققان یونانی اعلام کردند اتخاذ رژیم غذایی مدیترانه ای سرشار از سبزیجات ، میوه ، غلات سبوس دار ، لوبیا ، ماهی ، طیور ، لبنیات و روغن زیتون با مقدار کمی گوشت قرمز احتمال بروز فشارخون بالا، کلسترول بالا و چاقی مفرط را کاهش می دهد.

سیستم گوارشی؛

با افزایش سن، به مرور زمان سلول های عصبی و عضلاتی که مواد غذایی را در سیستم گوارشی حرکت می دهد، از بین می رود. به همین علت است که با بالارفتن سن، افراد اغلب دچار یبوست می شوند.فیبر نقش مهمی در به حرکت درآوردن غذا در سیستم گوارشی دارد. به مردان بالای ۵۰سال مصرف روزی ۳۰گرم و به زنان مصرف ۲۱گرم فیبر از طریق غلات سبوس دار ، نان سبوس دار ، میوه ، سبزیجات و لوبیا توصیه می شود.