چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
سوپ داغ ویتنام را امتحان کنید
این بار به سراغ یک کشور آسیایی میرویم، کشوری که آشپزیاش از چینیها تاثیر گرفته است و سس سویا یکی از چاشنیهای پرمصرف مردمش است و برنج رایجترین غلهای که مصرف میکنند...
کشور منتخب ما ویتنام است. مردم این کشور در وعده ناهار سوپ میخورند. این سوپ از انواع سبزیها و حتی برنج یا نودل تهیه میشود. یکی از این سوپها، سوپ مرغ است که با طرز تهیه آن آشنا خواهید شد.
● عادتهای غذایی ویتنامیها
در آشپزخانه ویتنامی ماهی، سس سویا، برنج، سبزیهای تازه و میوه را میتوانید مشاهده کنید. بهخصوص سبزیهای تازه که بخش عمدهای از کشاورزی این کشور را هم تشکیل میدهد مثل نعناع تازه، برگهای میخک و ریحان. در آشپزی سنتی ویتنامیها بیشک یکی از این برگهای سبز را خواهید یافت.
یکی دیگر از اجزای غذاهای آنها، به دلیل نوع آب و هوا و کشت و کار، برنج است. برنج حتی در تهیه برخی از دسرهای ویتنامی نیز کاربرد دارد. گوشت ماهی، مرغ و برخی اوقات گوشت قرمز را هم در غذاهای ویتنامی میتوانید ببینید. گوشت پرندگانی مثل اردک و بوقلمون هم در آشپزی این کشور استفاده میشود. پخت غذاهای ویتنامی به شیوههای مختلف است. آنها از کمی روغن در پخت غذاهایشان استفاده میکنند از بخارپز و سرخ کردن خیلی زیاد گرفته تا آبپز کردن، اما باید بدانید که غذاهای ویتنامی از سالمترین غذاهای دنیا هستند. در ویتنام هم مثل خیلی از کشورهای دیگر، منطقه به منطقه نوع غذاها متفاوت است مثلا اهالی شمال این کشور بیشتر غذاهای دریایی مثل انواع ماهی، میگو و شاهمیگو همراه سس سویا میخورند. در این منطقه غذاها بیشتر به شکل سرخکردنی تهیه میشوند. در مقابل در مناطق جنوبی به دلیل نوع آب و هوا، غذاهایی با پایه سبزیها و بخارپز به مصرف میرسند. در ضمن، استفاده از ادویههایی مانند فلفل سیاه هم رایجتر است.
یک وعده ناهار ویتنامی بهطور معمول شامل برنج سرخشده، یک ظرف سوپ که ممکن است در آن رشتههای نودل یا برنج هم باشد، یک تکه گوشت مرغ یا ماهی همراه با سبزیهای بخارپز است. دسرهای ویتنامی شامل انواع کیکهاست و در خیلی از آنها یکی از مواد اصلی تشکیلدهنده برنج است. دیگر مواد اصلی دسرهایشان را میوههایی مانند موز و نارگیل تشکیل میدهند. ویتنامیها به غذا خوردن در رستورانها هم علاقه زیادی دارند و درواقع، یکی از تفریحاتشان غذا خوردن محسوب میشود. در گوشهگوشه خیابانهای این کشور میتوانید رستورانهای کوچک با میز و صندلیهایی که در فضای آزاد چیده شدهاند، مشاهده کنید. در اغلب این رستورانها غذاهای سنتی ویتنامی را با قیمتهای مناسب سرو میکنند.
● مـواد لازم (برای۴ نفر)
▪ نودل نیمپز شده/ ۲ لیوان/ ۳۲۰ کیلوکالری
▪ سینهمرغ/ ۳۰۰ گرم/ ۵۰۰ کیلوکالری
▪ روغنزیتون/ ۱ قاشق غذاخوری/ ۹۰ کیلوکالری
▪ سس سویا/ ۲ قاشق غذاخوری/ ۵ کیلوکالری
▪ فلفلسبز خرد شده/ ۳ عدد/ ۵ کیلوکالری
▪ ریحان تازه خرد شده/ ۱ لیوان/ ۲۰ کیلوکالری
▪ زنجبیل/ ۲ قاشق غذاخوری/ ۵ کیلوکالری
▪ پودرسیر/ ۲ قاشق غذاخوری/ ۰ کیلوکالری
▪ فلفل قرمز/ ۴/۱ قاشق غذاخوری/ ۰ کیلوکالری
● طـرز تـهـیـه
ابتدا نودلها را در آب جوش بریزید و تا وقتی که در آب هستند، تکههای مرغ را با کمی آب و سیر، زنجبیل و فلفلقرمز در قابلمهای دیگر بریزید تا در کنار هم بپزند. سپس نودل را به آنها اضافه کنید و بگذارید تا ۸ دقیقه روی حرارت باقی بمانند. در آخرین مرحله، فلفل سبز خردشده و سس سویا را اضافه کنید و بعد از چند دقیقه جوش خوردن، سوپ مرغ شما آماده مصرف خواهد بود.
● مـقـدار کـالـری
این غذا در مجموع ۹۴۵ کیلوکالری انرژی دارد و تقسیم آن میان ۴ نفر، مقدار کالری دریافتی را به بیش از ۲۳۶ کیلوکالری خواهدرساند. البته خوردن این غذا با حداقل ۲ برش نان مقدار انرژی دریافتی را ۱۶۰ کیلوکالری دیگر نیز اضافه خواهد کرد.
● سـیـنـهمــرغ عـلـیـه سـرمـاخـوردگــی
سینه مرغ از مواد غذایی پرپروتئینی است که بهراحتی هضم میشود به این ترتیب مصرف آن در شرایط بیماری میتواند نیاز به پروتئین را بهراحتی تامین کند. پروتئین از مواد مغذیای است که تامین روزانه آن، تقویتکننده سیستم دفاعی است و در مواقع عفونت که نیاز به آن افزایش پیدا میکند، میتواند کمککننده باشد. در سینه مرغ، اسیدهای آمینه ضروریای وجود دارد، بهطور مثال نیاز به گلوتامین و تریپتوفان با مصرف سینه مرغ تامین میشود که هر یک خواصی دارند. گلوتامین به عملکرد هر چه بهتر گلبولهای سفید کمک میکند ولی تریپتوفان پیشساز سروتونین است که باعث خوابآلودگی خفیف، بهبود حالت روحی و کاهش اشتها خواهد شد بنابراین بهتر است آن را در برنامه غذایی روزانهتان بگنجانید تا دچار سرماخوردگی نشوید. فراموش نکنید هر ۳۰ گرم گوشت سینه مرغ، یک واحد گوشت محسوب میشود و ۵۰ کیلوکالری انرژی دارد و باید کالری آن را در نظر بگیرید.
● فـلـفـلسـبـز عـلـیـه عـفـونـت
فلفل سبز از منابع عالی ویتامین C محسوب میشود. بهطوری که با خوردن ۱۰۰ گرم از آن، ۱۲۰ میلیگرم ویتامین C مورد نیاز بدن تامین خواهدشد، بنابراین در روزهایی که سرماخوردگی شایع میشود، خوردن فلفلسبز یک عادت غذایی مناسب است. البته حرارت باعث از بین رفتن ویتامین C موجود در این سبزی خواهد شد بنابراین بهتر است که آن را تازه مصرف کنید یا کمتر حرارت ببیند. فلفلسبز پتاسیم نسبتا بالایی هم دارد بنابراین بهتر است فشارخونیها آن را در برنامه غذایی خود بگنجانند. البته برای مصرف روزانه، نوع شیرین آن را انتخاب کنید زیرا نوع تند این سبزی ترکیبی به نام کپسسین دارد و هر قدر این ترکیب بیشتر باشد، فلفل تندتر خواهد شد. البته دریافت این ترکیب به دلیل اینکه تقویتکننده سیستم ایمنی است، باعث از بین رفتن عوامل عفونی میشود و احتمال ابتلا به بیماریهای عفونی را کاهش خواهد داد.
● ریـحـان عـلـیـه آلـزایـمــر
ریحان یک گیاه یک ساله معطر و از خانواده نعناع است، خاصیت آنتیاکسیدانی دارد و درنتیجه یک ماده غذایی ضدسرطان شناخته میشود. ریحان به ۲ رنگ سبز و بنفش وجود دارد که گستردگی ریحان سبز بسیار بیشتر از بنفش است ولی هر دوی آنها شیرافزا، آرامبخش، خوابآور و ضدبیماری آلزایمر هستند. بنابراین کسانی که از مشکل بیخوابی رنج میبرند یا به دلیل افزایش سن، احتمال ابتلا به آلزایمر در آنها بالاست، بهتر است این سبزی را در برنامه غذایی روزانهشان بگنجانند. البته در مصرف ریحان باید در بعضی موارد احتیاط کرد. به طور مثال، خانمها در دوران بارداری و شیردهی نباید بیش از حد معمول ریحان بخورند؛ مصرف آن در حد همان سبزی خوردن (به اندازه ۱ لیوان) ایرادی ندارد ولی مقادیر زیاد و طولانیمدت ممکن است، خطرناک باشد. البته این مقدار، یک واحد سبزی محسوب میشود و ۲۵ کیلوکالری انرژی دارد که باید در کل کالری روزانه محاسبه شود.
● اگر سرما خوردهاید
بهتر است برای طعمدارکردن این سوپ از آبلیموی تازه استفاده کنید زیرا به این ترتیب ویتامین C دریافتی مدتزمان سرماخوردگی را کوتاهتر خواهد کرد. البته استفاده کمتر از ادویهها و به کار بردن سبزیهایی مانند پیاز، ترهفرنگی، شلغم و هویج نیز میتواند به هرچه مغذیتر شدن آن کمک کند.
● اگر یبوست دارید
دریافت مایعات میتواند به بهبود یبوست کمک کند. البته استفاده از سبزیهای مختلف نظیر فلفلدلمهای، قارچ و انواع جوانهها نیز میتواند دریافت فیبر را افزایش دهد و به این ترتیب سرعت حرکت مواد زائد در لوله گوارش افزایش پیدا کند.
● اگر فشارخون تان بالاست
بهتر است در این سوپ از سبزیهایی مانند کرفس و کلم بروکلی استفاده کنید البته انداختن چند حبه سیر هم میتواند به کنترل فشارخون کمک کند. یادتان باشد که رعایت این نکات با مصرف این سبزی به همراه آب گریپفروت تازه میتواند نقش موثری در کاهش فشارخون شما داشته باشد.
پروانه شهرکی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست