سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

خرنوب جایگزین سالم کاکائو


خرنوب  جایگزین سالم کاکائو

مصرف شکلات کاکائو در اغلب کشورهای غربی به مشکلی برای سلامت تبدیل شده است. اما با ایجاد تغییر و جایگزین کردن دانه خرنوب به جای کاکائو می توان این مشکل را مرتفع نمود. درخت خرنوب …

مصرف شکلات کاکائو در اغلب کشورهای غربی به مشکلی برای سلامت تبدیل شده است. اما با ایجاد تغییر و جایگزین کردن دانه خرنوب به جای کاکائو می توان این مشکل را مرتفع نمود. درخت خرنوب بومی منطقه مدیترانه است و پودر خرنوب که ظاهر و طعم مشابه شکلات دارد از دانه آن تهیه می شود. این گیاه عاری از کافئین و سرشار از فیبر، مواد مغذی از جمله ویتامین B۳B۲BA و D است. برعکس پودر کاکائو که تلخ است، خرنوب به طور طبیعی طعم شیرینی دارد و در تهیه کیک و شکلات به کار برده می شود. در این مطلب از «Healthmad» به چند خاصیت این گیاه اشاره خواهیم کرد.

خرنوب غنی از تانین است که تاثیر منقبض کننده روی غشای مخاطی روده دارد و برای رفع اسهال در بزرگسالان و کودکان موثر است.

ـ خرنوب به دستگاه گوارشی در هضم غذا کمک می کند.

ـ میزان کلسترول خون را کاهش می دهد.

ـ عملکرد آنتی اکسیدان دارد.

ـ این گیاه حاوی ماده فعالی است که در برابر آسم و ناراحتی آسم موثر است.

ـ خاصیت خلط آور آن برای افراد سیگاری مفید است.

ـ از آن جا که کافئین ندارد، به بیماران فشار خون بالا ضرری نمی رساند.

ــ در صورت مصرف منظم، از سرطان ریه جلوگیری می کند.

ـ حاوی ویتامین E است و برای درمان سرفه، آنفلوآنزا و کم خونی به کار برده می شود.

ـ اسید گالیک موجود در تانین این گیاه برای جلوگیری از فلج اطفال مورد استفاده قرار می گیرد.

ـ از آن جا که سرشار از فسفر و کلسیم است برای مقابله با پوکی استخوان به کار برده می شود.