پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

میزبانی خوب از حبیب خدا


میزبانی خوب از حبیب خدا

یک مجلس مهمانی خوب, درست مثل یک سکه دو رو دارد, یعنی هم مهمانانش آداب مهمانی را خوب بلدند, هم میزبانانش آداب میزبانی را شما با این آداب چقدر آشنایی دارید

یک مجلس مهمانی خوب، درست مثل یک سکه دو رو دارد، یعنی هم مهمانانش آداب مهمانی را خوب بلدند، هم میزبانانش آداب میزبانی را. شما با این آداب چقدر آشنایی دارید؟

● مهمان خوبی باشید

۱) تشکر یادتان نرود:

تشکر از میزبان بخاطر پذیرایی اش ضرورت دارد. این کار را می توانید در پایان مهمانی انجام بدهید. اما روش بهتری هم وجود دارد; می توانید فردای مهمانی به میزبان تلفن بزنید و به او بگویید فقط زنگ زده اید بابت تشکر از پذیرایی دیروز; همین.

۲) سرزده به مهمانی نروید:

پیش از اینکه به قصد مهمانی از منزل خارج شوید، تلفن بزنید و از حضور میزبان در منزل و از آمادگی اش برای پذیرایی از شما اطمینان حاصل کنید. شاید مهمانان زیادی در منزل میزبان حضور داشته باشند و او موقع پذیرایی به زحمت بیفتد.

۳) سر وقت بروید:

اگر قرار گذاشته اید زمان معینی به منزل میزبان بروید، دیر نکنید. زود هم نروید در روز های شلوغ مانند عید، هر خانواده ای برای خودش برنامه ریزی فشرده ای دارد و تاخیر شما ممکن است برنامه یک جمع را مختل کند.

۴) گپ بزنید اما بحث نکنید:

وقتی دور هم نشسته اید، احتمال اینکه بحث های متنوعی درباره مسائل اجتماعی، سیاسی، شخصی و... پیش بیاید، زیاد است. فراموش نکنید که شما مهمان هستید و مجلس مهمانی جای بحث و جدل نیست. به یک گپ خودمانی بسنده کنید و مجلس مهمانی را به میدان جنگ تبدیل نکنید. از این فرصت برای تازه کردن دیدار ها و لذت بردن از مصاحبت همدیگر استفاده کنید و خودتان و اطرافیان تان را با بحث های آنچنانی خسته نکنید.

۵) به میزبان کمک کنید:

خوشبختانه بیشتر خانم های ایرانی، این کار را خوب بلد هستند. به میزبان در امر پذیرایی کمک کنید; موقع چیدن میز غذا، مرتب کردن آشپزخانه بعد از صرف غذا و شستشوی ظروف. با این کار، نه تنها به میزبان کمک می کنید، بلکه فرصتی پیدا می کنید تا رابطه تان را هم صمیمی تر کنید و احیانا چیزهای جدیدی هم یاد بگیرید.

۶) شنونده خوبی باشید:

در مهمانی، دائم از خودتان تعریف و تمجید نکنید و به همان میزان که صحبت می کنید، به دیگران هم اجازه صحبت بدهید و خلاصه اینکه شنونده خوبی باشید.

۷) گاهی به ساعت نگاه کنید:

گه گاه، نگاهی به ساعت تان بیندازید. ساعات بعد از صرف شام، جان می دهد برای گپ های طولانی، ولی حواستان باشد که این گپ ها خیلی هم به درازا نکشد. گاهی میزبان قرار است صبح روز بعد برود سر کارش یا برنامه مسافرتی در پیش داشته باشد و بخاطر رودربایستی با شما حسابی به زحمت بیفتد.

۸) غم و غصه تان را با خودتان نبرید:

وقتی به مهمانی می روید، غصه هایتان را در خانه جا بگذارید. مهمانی جای خوبی برای طرح مسائل و مشکلات نیست. مسلما میزبان هم مثل شما مشکلات خاص خودش را دارد. یادتان باشد که این دید و بازدیدها قرار است فرصتی باشند برای شاد بودن و فراموش کردن گرفتاری ها باشد.

۹) یار کمکی ببرید:

گاهی شما به یک مهمانی دعوت می شوید، ولی بیشتر آدم های حاضر در آن مهمانی را نمی شناسید. خلاصه اینکه گاهی برای تان سخت است به تنهایی با فضای یک مهمانی کنار بیایید. این جور مواقع می توانید با کسب اجازه از میزبان، یکی از دوستان تان را همراه خودتان ببرید تا تنها نمانید. ولی این را هم فراموش نکنید که نباید تمام زمان مهمانی را فقط با دوست تان بگذرانید. از این فرصت می توانید برای آشنایی با دوستان جدید هم استفاده کنید.

۱۰) حواستان به بچه ها باشد:

اگر بچه های شیطان و باهوشی دارید که از فرط باهوشی دلشان می خواهد از همه چیز سر دربیاورند و از در و دیوار بالا بروند، حتما هوای شان را داشته باشید. به هر حال آن جا خانه خودتان نیست و احتمالا قواعد و قوانین خودش را دارد. به فرزندتان اجازه ندهید تمام کار هایی را که در منزل انجام می دهد، بی توجه به ملاحظات منزل صاحبخانه انجام بدهد. بهتر است پیش از رفتن به مهمانی، با کوچک ترها صحبت کنید و توجیه شان کنید که مهمانی یعنی چه. اگر هم احیانا حرف هایتان اثر نکرد و کودک شروع کرد به شیطنت و به هم ریختن منزل صاحبخانه، بی خیال نباشید و او را منع کنید. این ایده را که بچه باید از همه چیز سر در بیاورد، لااقل وقتی که مهمان هستید، فراموش کنید.

۱۱) گاهی به فکر هدیه باشید: خب، اگر برای اولین بار است که دارید به منزل میزبان می روید، رسم است که دست خالی نروید. بویژه اگر میزبان تازگی ها نقل مکان کرده یک منزل جدید یا احیانا اتفاق خوشایندی برای خود میزبان یا خانواده اش افتاده، مثلا بچه دار شده، یا پسرش کنکور قبول شده یا... و البته توجه شما مهم تر از نوع هدیه ای است که می گیرید. گاهی حتی یک گلدان گل یا یک جعبه شیرینی واقعا جواب می دهد.

● میزبان خوبی باشید

۱) خوشرو باشید و سخت نگیرید:

اگر لیوان شربت توی دست یکی از مهمانان بلغزد و رومیزی زیبای تان لک شود، چه کار می کنید؟ عصبانی می شوید؟ اگر می خواهید میزبان خوبی باشید، این راهش نیست. باید به خودتان نهیب بزنید که این اتفاق قطعا ناخواسته بوده و نگذارید مهمان تان در خجالت و شرمندگی بماند. زود رومیزی را عوض کنید، همه چیز را عادی جلوه بدهید و صحبت را به سمت و سوی دیگری بکشید یا حتی از در خنده و شوخی وارد شوید و بگذارید همه حاضرین به آسانی از کنار ماجرا بگذرند. اگر می خواهید میزبان خوبی باشید، راهش اینست. فراموش نکنید که این لحظه های با هم بودن برنمی گردند.

۲) مهمانان تان را متناسب دعوت کنید:

بهتر است کسانی را به یک مهمانی واحد دعوت کنید که از نظر سن و سال، تحصیلات، موقعیت اجتماعی و سایر ویژگی های اینچنینی با یکدیگر هماهنگ و همگن باشند. این طوری، هم مهمانان تان بیشتر احساس راحتی خواهند کرد، هم خودتان بهتر می توانید مجلس را اداره کنید.

۳) بچه ها را از قلم نیندازید:

معمولا در مهمانی بزرگ ترها، بچه ها مظلوم واقع می شوند. میزبان خوب به بچه های مهمانانش هم فکر می کند. کودکان را می توانید با روش هایی آسان و ارزان سرگرم کنید. مثلا می توانید چند بازی گروهی تدارک ببینید و از بچه های حاضر در مهمانی بخواهید با نظارت خودتان در آن شرکت کنند و در پایان هم به آن ها جایزه بدهید. اگر خوراکی های مورد علاقه بچه های میهمان تان را هم بشناسید، که چه بهتر. می توانید راحت تر خوشحالش کنید.

۴) بابت هر هدیه ای تشکر کنید:

به هر مناسبتی اگر مهمانان برای شما هدیه ای آوردند، هر چقدر هم که هدیه شان نامتناسب، ساده یا ارزان بود، شما بعنوان یک میزبان خوب فقط باید به انگیزه مثبتی توجه کنید که در پشت هدیه دادن، پنهان است. حسابی تشکر کنید و هدیه را با روی باز بپذیرید.

۵) شهرتان را معرفی کنید:

اگر اهل یکی از شهر های تاریخی ایران مثل اصفهان یا شیراز باشید، احتمالا عده ای از اقوام و آشنایان تان در زمان هایی مثل تعطیلات عید، به شهر شما می آیند و شاید چند روزی را هم در منزل شما بگذرانند. مناطق دیدنی شهرتان ممکن است برای خودتان عادی شده باشد، ولی مهمانان شما مسلما شور و شوق زیادی برای بازدید از همان مناطق دارند. با خوشرویی راهنمایی شان کنید و فهرستی از مناطق دیدنی شهر را در اختیارشان بگذارید و اگر از خودتان هم تقاضا کردندکه بعنوان راهنما همراه شان بروید و نه نگویید.