جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
قاتل خاموش شکارتان نکند
هنوز نرسیده به زمستان، قتل عام را شروع کرده است، خفه میکند، میکشد و جسدهای سیاه شده را در محل جنایت باقی میگذارد. برای ماموران آتشنشانی، کارنامه مهر و آبانش هم امسال درخشان است، مرگ یک زوج و ۳ فرزندشان در نکا، مرگ ۳ دختر نوجوان و یک مادر در همدان، مسمومیت شدید خانوادهای ۴ نفری در تهران و...
چرا نگاهتان را روی خبرهای دیگر میگردانید؟ چرا توصیههایمان را برای جلوگیری از گازگرفتگی جدی نمیگیرید؟ چرا فکر نمیکنید هر یک از شما یا بستگانتان ممکن است خدای نکرده یکی از همین روزها شکار او شوید؟
حالا که حرفمان را باور کردید، ما هم این گزارش را به توصیههایی درباره پیشگیری از گازگرفتگی اختصاص میدهیم، مرجع ما برای ارائه این اطلاعات سازمان آتشنشانی است پس به آنها اعتماد کنید!
استفاده از بخاریهای بیدودکش ممنوع!
نخستین هشدار ما این است: هر وسیله گرمایشی در خانه شما که با سوخت فسیلی کار کند یک قاتل بالقوه است و باید مراقب آن باشید. این وسایل گرمایشی گازی بسیار سمی به نام مونواکسید کربن تولید میکنند که در مدتی کوتاه میتواند باعث مرگ انسان شود. این گاز سمی بیرنگ و بیبو، از طریق دودکش بیرون میرود و بر همین اساس، استفاده از دستگاهها گازسوزی که بدون دودکش کار میکنند در فضای کوچک و با تهویه محدود، همیشه یک خطر بزرگ است. حتی اگر تولیدکنندگان آنها بارها و بارها تبلیغ کنند که این وسایل خطری ندارند!
به لولههای رابط توجه کنید
... و اما دودکشدارها، نخستین نکته در این باره دقت به علامت استاندارد آنها هنگام خرید است و دومین مساله، چک کردن باز بودن راه دودکش بخاری و تمیز کردن آن است، شما نمیدانید بیتوجهی بههمین توصیه ساده، تا به حال جان چند انسان را گرفته است. نکته دیگری که باید به یاد داشته باشید، پرهیز از استفاده از لولههای خرطومی آلومینیومی نازک به عنوان رابط دودکش و بخاری است. این نوع لولهها، هم به آسانی خراش بر میدارند و هم کامل به هم متصل نمیشوند و گاز را در خانه منتشر میکنند. از همین توصیه باید نتیجه گرفته باشید که نصب وسایل گازسوز مثل بخاری و آبگرمکن را نباید خودتان انجام بدهید و حتما باید آن را به متخصص بسپرید، میگویید در سالهای گذشته هم خودتان وسایل گازسوز را نصب میکردید؟ میگویید در سا لهای گذشته اتفاقی نیفتاده است پس امکان ندارد حالا هم حادثهای رخ دهد؟ اشتباه میکنید! حادثههای بد، ناگهان و فقط یک بار رخ میدهند اما قابل جبران نیستند.حتی تغییر مکان وسایل گازسوز هم باید با مشورت کارشناس باشد چرا که ممکن است لولههای گاز با تغییر مکان صدمه ببینند یا منفصل شوند. همچنین شیب لولههای افقی بخاری در داخل خانه، باید رو به بالا وارتفاع عمودی لولهها در بیرون، حداقل ۳ برابر طول افقی آنها باشد. این لولهها نباید سرد باشند چون سرد بودن آنها نشان میدهد گازهای سمی بدرستی از آنها خارج نمیشوند.
در دودکش شریک نشوید!
گاهی دود از داخل دودکش به داخل خانه بر میگردد و سبب مرگ اعضای خانواده میشود، برای جلوگیری از این حادثه، دودکش حتما باید کلاهکی به شکل H داشته باشد و کلاهک آن هم باید حداقل ۶۰ سانتیمتر از لوله بالاتر باشد! انتهای همه دودکشها باید حداقل یک متر از سطح بام و حداقل یک متر از دیوار جانبی بام فاصله داشته باشد.
فکر کنید دودکش بخاری خانهتان، یکی از وسایل کاملا شخصی مثل مسواکتان است، همان طور که شما مسواکتان را با کسی شریک نمیشوید، حق ندارید راه دودکش بخاریتان را با راه خروج گازهای سمی وسایل گازسوز دیگر یا بخاریهای دیگران مشترک شوید.
لولههای حامل گاز را با پاککننده نشویید
لوله پلاستیکی حامل گاز بخاری هم باید از نوع مخصوص و مقاوم باشد، طول آن را بیشتر از ۵/۱ متر نگیرید و در محلهای گرم یا در مجاورت اشیای داغ، تیز یا برنده قرارش ندهید. این لوله را به هیچ وجه با مواد پاککننده تمیز نکنید چون باعث فرسایش و سوراخشدگی آن میشود. حتی اگر کاملا از بینقص بودن دودکش مطمئن هستید، همیشه، کمی راه تهویه هوا را در خانه باز بگذارید و همه راههای نفوذ هوا را مسدود نکنید چون بهرهوری و صرفهجویی در انرژی نباید به قیمت جانتان تمام شود!
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست