دوشنبه, ۱۸ تیر, ۱۴۰۳ / 8 July, 2024
مجله ویستا

غیر فعال سازی میکروبی بوسیله مافوق صوت


استفاده از حرارت در فرآوری بسیاری از محصولات غذایی امری متداول است بکارگیری حرارت معمولا اثرات نامطلوبی روی ساختار, بافت, رنگ و کیفیت محصول خواهد گذاشت از این رو استفاده از روشهای غیر حرارتی جهت تولید محصولی با کیفیت بالا مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است

استفاده از حرارت در فرآوری بسیاری از محصولات غذایی امری متداول است. بکارگیری حرارت معمولا اثرات نامطلوبی روی ساختار, بافت, رنگ و کیفیت محصول خواهد گذاشت. از این رو استفاده از روشهای غیر حرارتی جهت تولید محصولی با کیفیت بالا مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. در سالهای اخیر استفاده از اولتراسونیک به عنوان یک روش غیر حرارتی و غیر مخرب که بازدهی بالا, سهولت استفاده و پایین بودن هزینه های تعمیر و نگهداری از مزایای عمده آن به شمار می رود .(۱)یکی از کاربردهای تکنولوژی مافوق صوت غیر فعال کردن میکروارگانیزمها بوده که توام با فشار و حرارت (MTS )بسیار موثرتر از تیمارهای حرارتی معمول می باشد(۲).این مقاله به بررسی عوامل موثر بر روی اثر غیر فعال سازی مافوق صوت بر روی میکروارگانیزمها ازجمله دامنه ، فشار و حرارت پرداخته شده است .

عنوان فایل
غیر فعال سازی میکروبی بوسیله مافوق صوت application/octet-stream
9dc2c319bfe5812b93af9a12918d8e39.doc
296 KB
دانلود

ابوالفضل رضاطلب