پنجشنبه, ۱۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 30 January, 2025
جویدن غذا
در بزاق سولفور سیانور و پتاسیم وجود دارد که باعث ضدعفونی شدن مواد نباتی خام می شود.لذا اگر سبزی ها خوب جویده شود، ضدعفونی هم می شود. در طب اسلامی نیز بر درست جویدن غذا تأکید شده است. نقل شده است که مولای متقیان حضرت امام علی(ع) به فرزند گرامی شان امام حسن(ع) فرمودند: می خواهی چهار چیز به تو آموزش دهیم که از طب بی نیاز باشی؟ عرض کرد بله. حضرت فرمودند: بر غذا منشین مگر گرسنه باشی، از غذا برمخیز مگر اشتهایی باقی باشد و در جویدن غذا مواظبت کن و [قبل از رفتن] به خوابگاه به [آبریزگاه] برو.
با جویدن غذا حرارت آن تعدیل می شود اگر سرد است گرم و اگر داغ است به اعتدال می رسد.
مواد غذایی با بزاق آغشته و بلعیده می شود بنابراین باید مواد نشاسته ای را خوب جوید و با بزاق آغشته کرد که آنزیم های ضروری برای هضم مواد نشاسته ای به کلی از بین نرود.
به طور معمول ۳ تا ۵درصد نشاسته در دهان به مالتوز تبدیل می شود و به علت آغشتگی با بزاق و شیرین شدن نان پس از خوب جویدن عمل هضم انجام می شود. اگر غذا خوب جویده شود و مقدار آن در هر لقمه زیاد نباشد حدود ۹۵ درصد پروتئین ها به اسیدهای آمینه تبدیل می شود که قسمت عمده جذب پروتئین به وسیله تبدیل شدن به اسیدهای آمینه است.
اولین دانشگاه و آخرین پیامبر- دکتر پاک نژاد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست