جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
چهار راه طبخ ماهی
متوسط سرانه مصرف ماهی در دنیا حدود ۲۰ کیلوگرم است. مقامات داخلی هم از افزایش سرانه مصرف ماهی و سایر غذاهای دریایی در ایران خبر میدهند و میگویند توانستهایم سرانه مصرف ماهی کشور را از حدود ۵/۷ کیلوگرم در سال به نزدیک ۱۰ کیلوگرم برسانیم...
هرچند که هنوز سرانه مصرف این غذای دریایی باارزش در ایران، نصف میزان جهانی آن است اما رشد مصرف ماهی، خبر خوبی است و میتواند به ما ثابت کند مردم جامعه در حال اصلاح الگوهای تغذیهای خود هستند. تمام افراد سالم میتوانند هفتهای ۳۰۰-۱۵۰ گرم ماهی مصرف کنند اما خیلیها یا با بوی ماهی مشکل دارند یا با تیغ آن یا با روش پخت ماهی. به همین دلیل در «سفره سالم» این هفته شما را با بهترین راههای طبخ و مصرف ماهی آشنا میکنیم تا شاید بتوانیم گامی در بهبود و سالمسازی سبد غذایی خانوادهها برداریم.
۱. سوخاری کردن
واقعیت این است که بیشتر مردم، طعم غذاهای سوخاری را دوست دارند و حتی خیلی از کسانی که علاقهای به خوردن ماهی ندارند، بدشان نمیآید گاهی ماهی سوخاری را در برنامه غذایی خود داشته باشند. برای سالم و مغذیتر شدن ماهی سوخاری، میتوانید گوشت را حدود نیم ساعت پیش از سرخ کردن، در ترکیبی از آبلیمو، نمک، پودر فلفل سیاه و پودر سیر بخوابانید. سپس هر دو طرف ماهی را به پودر سوخاری یا پودر نان خشک آغشته و ماهی را با روغنهای مخصوص سرخکردنی، سرخ کنید. قبل از خوردن ماهی، پودرهای سوخاری که آغشته به روغن هستند و در اثر حرارت دیدن، به رنگ قهوهای درآمدهاند، از سطح ماهی جدا کنید و گوشت سالم و خوشطعم آن را بخورید. برای جدا شدن سادهتر پودر سوخاری، میتوانید حدود ۳ دقیقه پیش از پایان پخت، در ماهیتابه را بگذارید تا پودر چسبیده به ماهیها با بخار ایجادشده، شل و به راحتی کنده شود. برای طبخ ماهی با این روش، بهتر است گوشت ماهی را بهصورت فیله درآورید.
۲. تنوری کردن
بهترین راه طبخ ماهی تنوری در خانه، استفاده از فر است. برای طبخ ماهی تنوری، میتوانید از ماهیهای بزرگ و درسته هم استفاده کنید و نیازی به فیله کردن ماهیها نیست. در این روش، ابتدا داخل شکم یا گوشت ماهی را با مقداری نمک و کمی پودر انار یا پودر لیمو عمانی طعمدار کنید، سپس روی پوست ماهی چند برش عمیق بزنید و تمام پوست و داخل برشها را با رب انار بپوشانید. حالا ماهی را خوب داخل فویل آلومینیومی بپیچید و آن را بعد از قرار دادن در یک سینی یا تابه نازک، داخل طبقه وسط فر بگذارید. فر شما باید از قبل کاملا گرم شده و حداقل حدود ۱۲۰ درجه سانتیگراد حرارت داشته باشد. مدت زمان پخت هم به اندازه ماهی بستگی دارد. میتوانید حدود نیم ساعت بعد از قرار دادن ماهی در فر، فویل آن را باز کنید و ببینید چه مدت دیگر برای پخت کامل زمان لازم دارید. این روش، یکی از بهترین روشهای طبخ ماهی است که علاوه بر طعم خوبی که برای ماهی ایجاد میکند، بهدلیل استفاده نکردن از روغن، غذای سالمتری هم خواهید داشت.
۳. آبپز کردن
تعجب نکنید؛ برای تهیه ماهی با این روش، قرار نیست که ماهیها را داخل آب بیندازید. فقط کافی است یک ظرف گود مانند قابلمه را تا نیمه با آب پر کنید. سپس تکههای ماهی که فقط با کمی نمک طعمدار شدهاند، داخل فویل آلومینیومی ضخیمی بپیچید و در نهایت هم فویلهای حاوی ماهی را بعد از جوش آمدن آب، داخل ظرف بریزید. اگر تکههای ماهی کوچک باشند، حدود ۱۵-۱۰ دقیقه برای پخت آنها کافی است. میتوانید یک قزلآلای نسبتا درشت را هم حدود ۳۰ دقیقه با این روش بپزید. زمانی که ماهی در حال پختن است، باید برای تهیه سس این غذا دست به کار شوید. سس ماهی آبپز باید ترکیبی از رب انار، گردوی آسیابشده، نعناع و جعفری ساطوری و مقداری هم پودر فلفل سیاه باشد که همگی آنها باید حدود ۵ دقیقه باهم تفت داده شوند. درصورت تمایل میتوانید کمی پیازداغ هم به این سس اضافه کنید. سس ماهی آبپز باید درست پیش از سرو، روی آن ریخته شود.
۴. بخارپز کردن
ماهی بخارپز بیشتر برای طرفداران سبزیجات که عاشق طعمهای طبیعی هستند، مناسب است. برای تهیه این ماهی، نیازی به استفاده از روغن نیست. گوشت ماهی در روش بخارپز کردن، عطر و طعم سبزیهای مختلف را به خود میگیرد و فقط افزودن کمی نمک و فلفل سیاه قبل از پخت به آن کافی است. در این روش، ابتدا باید کف تابه را با مقداری سیبزمینی حلقهشده بپوشانید. سپس روی سیبزمینیها، یک ردیف هویج حلقه شده، یک ردیف ساقه کرفس خرد شده، یک ردیف فلفلدلمهای، یک ردیف پیاز خام حلقهشده و یک ردیف برگ سبزیهای معطری مانند نعناع، جعفری و گشنیز قرار دهید و تکههای ماهی را روی این سبزیها بگذارید. در نهایت هم برگهای خردشده کرفس را روی ماهیها بپاشید و در تابه را بگذارید. بعد از گرم شدن تابه، حرارت را بهاندازهای کم کنید که ماهی و سایر سبزیها آب بیندازند و خوب بخارپز بشوند. در صورت تمایل میتوانید ۲ حبه سیر هم به محتویات تابه اضافه کنید. شما میتوانید ماهی بخارپز را برای بهبود طعم آن، با کمی روغن زیتون و آبلیموی تازه یا سرکه سرو کنید.
● اگر با بو و تیغ ماهی مشکل دارید...
برخی افراد به خاطر بوی خاصی که ماهیها دارند، ترجیح میدهند قید خوردن آنها را بزنند و برخی دیگر هم از سر تنبلی و اینکه مجبورند تیغ ماهیها را خارج کنند، دور مصرف این خوراکی باارزش را خط میکشند. این گروه از افراد میتوانند از ماهیهای بدون بو یا کمبو مانند ماهی سالمون، قزلآلای دریایی، سفید، سوف، هوکی، حلوا سیاه، حلوا سفید یا هامور استفاده کنند. ماهی تیلاپیا هم جزو ماهیهای بدون بو است اما فقر شدید امگا۳ آن باعث میشود مصرف این نوع ماهی چندان مورد توجه متخصصان و کارشناسان نباشد. فیلههای ماهی بدون تیغ موجود در فروشگاهها هم مخصوص افرادی است که تمایلی به ماهیهای تیغدار ندارند. ضمن اینکه معمولا تیغ ماهی حلوا و انواع ماهیهای جنوبی از تیغ ماهیهای شمالی، بسیار کمتر و درشتتر است.
ترجمه: ندا احمدلو
منبع: eating well
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران اسرائیل غزه مجلس شورای اسلامی دولت نیکا شاکرمی روز معلم معلمان رهبر انقلاب مجلس بابک زنجانی دولت سیزدهم
هلال احمر آتش سوزی قوه قضاییه تهران پلیس اصفهان بارش باران سیل شهرداری تهران آموزش و پرورش فضای مجازی سازمان هواشناسی
قیمت دلار قیمت طلا قیمت خودرو بازار خودرو قیمت سکه خودرو دلار بانک مرکزی حقوق بازنشستگان سایپا ایران خودرو کارگران
نمایشگاه کتاب سریال شهاب حسینی عفاف و حجاب کتاب جواد عزتی مسعود اسکویی تلویزیون سینما سینمای ایران دفاع مقدس فیلم
رژیم صهیونیستی فلسطین آمریکا جنگ غزه حماس نوار غزه چین ترکیه اوکراین انگلیس یمن ایالات متحده آمریکا
استقلال پرسپولیس فوتبال علی خطیر سپاهان باشگاه استقلال لیگ برتر ایران تراکتور لیگ قهرمانان اروپا رئال مادرید لیگ برتر بایرن مونیخ
هوش مصنوعی کولر تبلیغات موبایل تلفن همراه اینستاگرام گوگل اپل ناسا عیسی زارع پور وزیر ارتباطات
کبد چرب فشار خون بیمه دیابت بیماری قلبی کاهش وزن داروخانه رابطه جنسی