چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
آموزش مهارت های فناوری اطلاعات
شگفتانگیز است كه تمامی سازمانهای IT تعهد كافی برای آموزش پروژههای پایان یافته IT ندارند. این موضوع به طور دقیق در هنگام گسترش پیمانكاری و یا برپایی تاسیسات، بیشتر نمایان میشود. در هر صورت، بازشناسی و مبارزه با این گونه مشكلات حاصل نمیشود مگر با صرف زمان و نظارت بر جزییات مسایلی كه در پروژههای موفق موثر بودهاند. با بازنگری عوامل موفقیت پروژههای پیشین میتوان در پروژههای آینده، روشهای مناسبی را در پیش گرفت. همچنین میتوان زمینههای مناسب برای انتخاب پروژههای آینده را تا حد بسیار زیادی حدس زد. در هر پروژه جزییات بسیار زیادی وجود دارد كه قابل درنگ و تامل هستند، از آن جمله میتوان به دلایل بروز تاخیر در پروژه، صرف هزینهی بیش از حد در آن، بالا بودن درصد اشتباهات و نیز ناتوانی در برآوردهسازی نیاز مصرف كننده كه از مشكلات بارز در هر پروژه است، اشاره كرد.
حتی اگر با مسالهی بررسی پروژههای گذشته به عنوان یك وظیفهی انكارناپذیر برخورد شود، به جز تایید پروژهی پایان یافته، كار دیگری در گروه انجام پروژه صورت نمیگیرد و تلاشهای جدی برای پیدا كردن فهرستی از فواید آن برای به كارگیری در پروژههای آینده انجام نمیشود، نقاط ضعف و قوت، نظریات و دیدگاهها، حتا آن زمان كه در یك پروژه، بسیار مهم و قابل توجه باشند، كمتر مورد بازبینی قرار میگیرند.
مگر این كه دوباره با مشكلاتی مشابه برخورد شود تا این نظریات برای پروژههای آینده مورد استفاده قرار گیرند.
●درس گرفتن از موفقیتها:
این موضوع (بررسی پروژههای گذشته) همواره بیش از آن چه تصور میرود به صورت همزمان نیاز به توجه و صرف انرژی دارد. با این حال این موضوع متوجه بخش IT و نیز دیگر بخشهای مربوط میشود بدین معنا كه بخشهای مختلف درگیر با پروژه موظف به صرف زمان، هزینه و تلاش در این زمینه هستند. روشن است كه باید از پروژههای قبلی، حتا آنها كه به طور نسبی با شكست روبهرو شدهاند، درس گرفت. با این وجود حتا بسیاری از پروژههایی كه با شكست كامل روبه رو میشوند كمتر مورد توجه قرار می گیرند.
البته در كنار این موضوع نباید منافع حاصل از یك پروژه عظیم با موفقیت پشت سر گذاشته شده را از نظر دور كرد، چرا كه این موضوع نیز میتواند كانال خوبی برای تشخیص و گسترش تكنیكهای مناسب برای موفق ساختن یك سازمان باشد. جستوجو و كنكاش در گذشته همواره برای سازمانها بسیار بااهمیت است. این كار به سازمان كمك میكند تا بتواند پروژههای آینده خود را با موفقیت به پایان برساند.
گاهی اوقات، بسیاری از كارهایی كه برای یك پروژه انجام میشود، كارهای موثری نیست. برای مثال، زمان و انرژی زیادی صرف تنظیم لیست و گزارش ریسكهای یك پروژهی جدید میشود، اما نكات مثبت موجود در این گزارشها و استانداردهای گذشته مورد استفاده قرار نمیگیرد. هر چند ممكن است بسیاری از نكات پروژههای گذشته، در پروژههای اخیر نیز كاربرد داشته باشند.
انتظاراتی كه از یك سازمان I T میرود:
در مثالی دیگر سازمانی در نظر گرفته میشود كه با كسب یك تجربه، توانسته است در مرحلهای از چرخهی دوام یا دورهی عمر یك پروژه از بسیاری مشكلات آگاه شود. حال با این آگاهی، چرا به جای اصرار ورزیدن به استفاده از نمونههای استاندارد، از زمان و انرژی موجود برای كسب اطلاعات از تجربههای پیشین در مراحل مشابه یك پروژه استفاده نشود، تا بتوان دیگر مشكلات را نیز ریشهیابی كرد؟ بسیار رنجآور است كه افراد درگیر با پروژه در مسیر اتمام یك پروژه متوجه شوند كه در حال كار برای سازمانی هستند كه در آموزش این گونه مسایل ناتوان است. این مساله ممكن است، سبب شود كه این افراد صنعت IT و یا سازمانهای مربوط به آن را ترك كنند و خسارات جبرانناپذیری به این سازمانها وارد آورند. بر این اساس، خوب است كه آموزش به صورت مداوم و همیشگی در بخشهایی از پروژهها گنجانده شود و با نظارت صحیح مدیران صورت گیرد.شاید یكی از راههای ایجاد انگیزه در افراد، قرار دادن این گونه آموزشها در برنامهی كاری آنها باشد تا بتوان به راحتی این برنامهها را در طرح نهایی قرار داد و آن را به اجرا درآورد.
در هر حال این روش تا زمانی كه فقط به صورت صوری باشد و به شكل یك تعهد ضروری از سوی تیم IT تضمین نشود، هیچ كس نمیتواند با آن هماهنگ شود.در پایان، اگر برای این موضوع پاداش نیز در نظر گرفته شود، دیگر در نظر هیچ كس مسئولیتی بیپاداش تلقی نمیشود و میتوان با آگاهی كامل از یك پروژهی پایان یافته آن پروژه را در قفسهی آرشیو پروژهها قرار داد. این گونه هزینهها چه در بخش IT و چه در بخشهای مرتبط با آن موجب كاهش هزینه و اعتدال آن در دیگر پژوهشها میشود.
نویسنده : www.computerweekly.com
مترجم : مهدی كشتكار
ناشر : همكاران سیستم
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست