یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
خطر, معتادها در کمینند
جرم یکی از نشانههای عدم تعادل اجتماعی است. این عدم تعادل به هیچ بخشی از جامعه رحم نمیکند و خود را در همه صحنهها و جایجای شهر نشان میدهد پس بیدلیل نیست چند وقتی است از جرایمی میشنویم که در ارتباط با صندوق صدقات رخ میدهد.
سرقت از صندوق صدقات یکی از تصاویر نسبتا شایع در این روزهاست. سرقت پول های درون صندوق معمولا توسط افراد معتاد صورت می گیرد. آنها دو روش برای این کار خود دارند؛ نخست استفاده از یک سیم مفتولی و بالا کشیدن پول از درون صندوق و دیگری آغشته شدن حفره ورود پول به شمع مذاب و در نتیجه استفاده از پول های چسبیده شده به این شمع مذاب. درباره این نوع جرم در کنار معتاد بودن اکثر مرتکبان دو نکته دیگر حائز اهمیت است؛ یکی این که اکثر مردم با بی توجهی از کنار این افراد رد می شوند و به نوعی از کار آنان چشم می پوشند و یکی دیگر این که به نظر افراد مجرم خود را یکی از مستحقان آن پول می دانند و برای ارتکاب این جرم به خود حق می دهند. غافل از این که این پول قرار است در یک روند ساماندهی شده و به مصارف معین و مشخص و البته مناسب برسد، نه خرید بسته های تریاک و شیشه. با این حال گاهی خبر دستگیری یک سارق صندوق صدقات منتشر می شود؛ سارقانی که حتی ۷۰ و در یک مورد ۱۵۰ صندوق را مورد دستبرد قرار داده اند.
از آن سو کار دیگری که معمولا توسط مجرمان یقه سفید و به صورت باندی انجام می شود نصب صندوق های صدقات تقلبی است. مسئولان کمیته امداد البته این ماجرا را تائید نمی کنند، اما در افواه عمومی حکایت هایی از این صندوق های تقلبی وجود دارد ضمن این که حقوقدانان به بحث در مورد چیستی و چرایی این جرم هم پرداخته اند. بسیاری از آنان معتقدند این کار مصداقی از جرم کلاهبرداری است. گستردگی شهرهای بزرگ و دشواری نظارت صحیح بر صندوق های صدقات دو دلیل روی دادن این جرائم هستند.
در عین حال جالب است بدانید افرادی که صدقه هم می پردازند گاهی رویدادهای جالب توجهی را می سازند. در یک نمونه در تهران، سکه هایی با قدمت دوران صفوی در صندوق صدقات کشف شد و از آن طرف، فردی که شغلش فروش پول خرد است در یک مصاحبه گفته گاهی مردم پول جعلی درون صندوق صدقه می اندازند.
به این ترتیب صندوق های صدقه به عنوان یک المان شهری که معمولا بدون دفاع (محافظت مناسب) است، پدیده جالبی برای انجام انواع تخلفات می شود. از خرج کردن پول خرد گرفته تا تحویل سکه هایی که احتمالا قاچاق بوده و از سرقت گرفته تا حتی تخریب و بردن صندوق و نصب صندوق های صدقات تقلبی. به نظر می رسد یکی از راهکارهای مقابله با چنین مسائلی الکترونیکی کردن فرآیند صدقه دادن است تا پدیده های فیزیکی حذف شود و امکان انجام چنین جرایمی به حداقل برسد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست