چهارشنبه, ۶ تیر, ۱۴۰۳ / 26 June, 2024
مجله ویستا

سفربه قله قاف


سفربه قله قاف

سفر به خالدنبی در استان گلستان

اگر قصد سفر به دشت‌های وسیع سرسبز را دارید، به دنبال تجربه‌ای متفاوت از دیدن طلوع و غروب خورشید هستید، دوست دارید به تماشای آسمان بنشینید و به زیارت پیامبری در بلندای کوه بروید، از گورستانی با سنگ‌های عجیب بازدید کنید و سر از قله قاف دربیاورید، راهی «خالدنبی» در استان گلستان شوید...

پیامبری عرب در سرزمین جرجان و ترکمن صحرا که همراه دو نفر از یارانش به نام‌های «عالم بابا» و «چوپان عطا» در بلندترین قله ‌کوه‌های گوگجه داغ که بین اهالی منطقه به قله «قدرت» مشهور است، آرمیده‌اند و تجربه‌ای از سفر متفاوت به دل طبیعت بکر را برای شما به ارمغان می‌آورد. تا چشم کار می‌کند در اطراف دشت‌های وسیع جای گرفته و کوه‌هایی مینیاتوری با ارتفاع‌های مختلف که بلندترین آن ۷۲۱ متر ارتفاع دارد.

خالدنبی در فاصله ۹۰ کیلومتری شمال شرق شهرستان گنبدکاووس و ۵۵ کیلومتری شمال شرق شهرستان کلاله در استان گلستان در شمال شرق کشور جای گرفته است. این منطقه حتی برای بسیاری از اهالی منطقه و استان گلستان هم ناشناخته است. خالدنبی یکی از ۳۳ پیامبر الهی است که آرامگاهشان در ایران جای گرفته و حدود سال ۵۵۰ میلادی در سرزمین یمن و عدن زندگی می‌کرده و هنوز مشخص نیست کی و چگونه به سمت ایران مهاجرت کرده است. بیشتر کسانی که به زیارت خالدنبی و گردش در طبیعت منطقه می‌روند ترکمن‌های ساکن استان گلستان هستند. البته در چند سال گذشت با توجه به ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد این منطقه تورهای گردشگری بسیاری هم در طول سال مسافرانی را به خالدنبی می‌برد. درکنار سه آرامگاه خالدنبی، عالم بابا و چوپان عطا و در دامنه کناری کوهی که آرامگاه‌ها در آن جای گرفته‌اند و در دل دشت تعداد زیادی مجسمه با ارتفاع مختلف هم وجود دارد که بین اهالی به عنوان سنگ قبر و گورستان شناخته می‌شوند و اهالی منطقه داستان‌هایی گوناگون برای شکل‌گیری آن تعریف می‌کنند و حتی گروهی آنها را یاران خالدنبی می‌دانند، اما تاکنون هیچ پژوهش علمی و باستان‌شناسی‌ای در مورد شکل‌گیری این مجسمه‌ها، شکل عجیب و قدمت آنها شکل نگرفته است و این منطقه هنوز معماهای بسیار سر به مهری در خود دارد.

در کنار آثار تاریخی و زیارتی منطقه خالدنبی، طبیعت منطقه و دشت‌های چند رنگ آن هم از دیگر ویژگی‌های این منطقه است که طبیعت‌گردان بسیاری را به سوی این منطقه می‌کشاند به‌خصوص در فصل بهار که دشت‌های منطقه پر از گل‌های شقایق می‌شود.

● هزینه سفر به خالدنبی؟

هزینه سفر به خالدنبی با توجه به نوع وسیله‌نقلیه شما برای رسیدن به منطقه که با قطار باشد، اتوبوس، هواپیما یا اتومبیل شخصی متفاوت است اما به صورت میانگین برای رفتن به این سفر باید بین ۱۲۰ تا ۲۰۰ هزار تومان هزینه (برای یک نفر) در نظر بگیرید. اگر با وسیله‌نقلیه خود راهی خالدنبی می‌شوید و قصد دارید در زائرسرا یا چادر اقامت کنید، فراموش نکنید مواد اولیه تهیه غذا و وسایل آشپزی همراه خود داشته باشید تا دچار مشکل نشوید اما اگر قصد اقامت در خانه‌های محلی را دارید نگران نباشید زیرا اهالی خانه‌های خود را همراه سه وعده غذا اجاره می‌دهند. هزینه اقامت یک روز در خانه محلی برای هر نفر ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان است.

● چگونه به خالدنبی بروید؟

برای سفر به خالدنبی راه‌های مختلفی وجود دارد؛ هم می‌توانید با ماشین خود راهی جاده شوید و هم می‌توانید از طریق قطار گرگان و حتی با پرواز به شهر گرگان سفر کنید. اگر با قطار و هواپیما به این شهر می‌روید بهتر است ماشینی دربست کرایه کنید تا شما را از شهر گرگان به خالدنبی ببرد. از تهران تا مرکز استان گلستان یعنی شهر گرگان حدود ۴۵۰ کیلومتر فاصله است و از گرگان تا خالدنبی حدود ۱۶۰ کیلومتر. برای رسیدن به خالدنبی یا باید از راه گرگان، شهرستان گنبدکاووس، جاده حاجی‌قوشان، تمرقرقوزی، اوقچی، گچی‌سو و خالدنبی استفاده کنید یا گرگان، شهرستان کلاله، جاده تمرقره‌قوزی، یلی‌بدراق، اوقچی، گچی‌سو و خالدنبی. اگر از راه شهرستان گنبدکاووس راهی خالدنبی می‌شوید، حتما فراموش نکنید در مسیر خود زمانی را هم برای بازید از بنای تاریخی و آجری میل گنبد یا گنبدقابوس با قدمتی هزار ساله که به‌تازگی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده و شهر تاریخی جرجان اختصاص دهید.

● کجا اقامت کنید؟

سفر به خالدنبی حداقل دو روزه است و بهتراست برای لذت بیشتر از سفر خود حداقل شبی در منطقه خالدنبی اقامت داشته باشید. البته در منطقه خالدنبی از هتل‌های چندستاره و مهمانسرایی برای اقامت خبر نیست، اما می‌توانید از اتاق‌هایی که در کنار خالدنبی به عنوان زائرسرا راه‌اندازی شده است و همچنین خانه‌های محلی در روستای گچی‌سو استفاده کنید. پیشنهاد ما به شما اقامت در خانه‌های محلی روستاییان گچی‌سو از جمله خانه «حلیم» است که چند سالی است خانه‌ای قدیمی را برای اقامت گردشگران راه‌اندازی کرده و میزبان مسافران بسیاری است. اقامت در خانه او با لذت بردن از غذای محلی همراه است که می‌تواند تجربه سفر شما را چند برابر کند. البته اگر اهل چادر زدن باشید و امکانات لازم را با خود داشته باشید می‌توانید با خیال و امنیت کامل در کنار زیارتگاه خالدنبی چادر خود را علم کنید.