شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مایكروفر و اثر آن بر مواد غذایی
مایكروفر چگونه كار می كند؟
حرارت دهی یكی از مهم ترین روش های متداول در فرآیند مواد غذایی است. از انرژی مایكروویو بر خلاف پرتوهای یونیزه، برای حرارت دادن مواد غذایی استفاده می شود. در روش پخت متداول، حرارت از منبع حرارتی خارجی به ماده غذایی وارد می شود، ولی در پخت با مایكروفر حرارت در داخل خود ماده غذایی تولید می شود.
امواج تولید شده توسط مگنترون یك میدان متناوب مغناطیسی ایجاد می كند و مولكول های غذا مخصوصاً مولكول های قطبی مثل آب، پروتئین ها و چربی ها خودشان را با تغییرات سریع میدان متناوب الكتریكی همسو می كنند. آنها حول یك محور نوسان می كنند كه حدود ۲۴۵ میلیون بار در ثانیه است. این نوسانات باعث ایجاد اصطكاك قابل توجهی بین مولكول ها شده و نتیجه آن، تولید انرژی است. در نتیجه این كار، درون غذا گرم می شود، در حالی كه ظرف غذا خنك است. سهولت استفاده و زمان كم پخت، باعث استفاده زیاد این وسیله در خانه ها و رستوران ها شده است.
كاربردهای ماكروویو در صنایع غذایی
آنزیم بری(Blanching)، پاستوریزه كردن، استرلیزه كردن، خشك كردن مواد غذایی، بالا بردن دمای مواد غذایی منجمد به زیر نقطه انجماد، استفاده از آن در اجاق ماكروویو در مصارف خانگی از كاربردهای این وسیله است.
نكاتی راجع به پخت غذا با مایكروفر
* امواج مایكروویو به دلیل دارا بودن فركانس كم قادر به شكستن پیوندهای شیمیایی و آسیب رسانی مولكول های مواد غذایی نیستند.
* امواج مایكروویو از طریق ایجاد اصطكاك مولكولی به خصوص بین مولكول های آب در غذا تولید حرارت می كنند.
* هرچه توان مایكروویو بالاتر باشد، به دلیل افزایش سرعت رسیدن ماده غذایی به دمای مورد نظر كاهش مواد مغذی كمتر خواهد بود.
* هرچه عمق نفوذ امواج در ماده غذایی بیشتر باشد، زمان پخت كمتر خواهد بود.
* حفظ ویتامین ها به علت طبخ سریع و كم بودن آب در موقع پخت بیشتر است.
* حفظ پروتئین ها در ماده غذایی در این روش بیشتر خواهد بود.
* در مورد چربی ها، مواد معدنی و كربوهیدرات ها، تحقیقات صورت گرفته مطالب مفیدی را ارائه نمی دهند.
* حفظ مواد مغذی در موادی كه با مایكروفر گرم می شوند، به وزن آنها بستگی دارد، هرچه وزن مواد كمتر باشد حفظ مواد مغذی بیشتر است.
مزایای مایكروفرهای خانگی
* سرعت حرارت دهی؛
* حفظ خصوصیت طعم و رنگ غذا؛
* حفظ مواد مغذی به دلیل زمان كوتاه پخت؛
* كاهش خطر مسمومیت غذایی به علت نگه داشتن غذا به مدت طولانی؛
* عدم تشكیل رسوب در ته ظرف؛
* استفاده چندمنظوره از مایكروفر برای طبغ غذا، گرم كردن مجدد غذا و ذوب كردن یخ مواد غذایی.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست