یکشنبه, ۳۱ تیر, ۱۴۰۳ / 21 July, 2024
مایكروفر و اثر آن بر مواد غذایی
مایكروفر چگونه كار می كند؟
حرارت دهی یكی از مهم ترین روش های متداول در فرآیند مواد غذایی است. از انرژی مایكروویو بر خلاف پرتوهای یونیزه، برای حرارت دادن مواد غذایی استفاده می شود. در روش پخت متداول، حرارت از منبع حرارتی خارجی به ماده غذایی وارد می شود، ولی در پخت با مایكروفر حرارت در داخل خود ماده غذایی تولید می شود.
امواج تولید شده توسط مگنترون یك میدان متناوب مغناطیسی ایجاد می كند و مولكول های غذا مخصوصاً مولكول های قطبی مثل آب، پروتئین ها و چربی ها خودشان را با تغییرات سریع میدان متناوب الكتریكی همسو می كنند. آنها حول یك محور نوسان می كنند كه حدود ۲۴۵ میلیون بار در ثانیه است. این نوسانات باعث ایجاد اصطكاك قابل توجهی بین مولكول ها شده و نتیجه آن، تولید انرژی است. در نتیجه این كار، درون غذا گرم می شود، در حالی كه ظرف غذا خنك است. سهولت استفاده و زمان كم پخت، باعث استفاده زیاد این وسیله در خانه ها و رستوران ها شده است.
كاربردهای ماكروویو در صنایع غذایی
آنزیم بری(Blanching)، پاستوریزه كردن، استرلیزه كردن، خشك كردن مواد غذایی، بالا بردن دمای مواد غذایی منجمد به زیر نقطه انجماد، استفاده از آن در اجاق ماكروویو در مصارف خانگی از كاربردهای این وسیله است.
نكاتی راجع به پخت غذا با مایكروفر
* امواج مایكروویو به دلیل دارا بودن فركانس كم قادر به شكستن پیوندهای شیمیایی و آسیب رسانی مولكول های مواد غذایی نیستند.
* امواج مایكروویو از طریق ایجاد اصطكاك مولكولی به خصوص بین مولكول های آب در غذا تولید حرارت می كنند.
* هرچه توان مایكروویو بالاتر باشد، به دلیل افزایش سرعت رسیدن ماده غذایی به دمای مورد نظر كاهش مواد مغذی كمتر خواهد بود.
* هرچه عمق نفوذ امواج در ماده غذایی بیشتر باشد، زمان پخت كمتر خواهد بود.
* حفظ ویتامین ها به علت طبخ سریع و كم بودن آب در موقع پخت بیشتر است.
* حفظ پروتئین ها در ماده غذایی در این روش بیشتر خواهد بود.
* در مورد چربی ها، مواد معدنی و كربوهیدرات ها، تحقیقات صورت گرفته مطالب مفیدی را ارائه نمی دهند.
* حفظ مواد مغذی در موادی كه با مایكروفر گرم می شوند، به وزن آنها بستگی دارد، هرچه وزن مواد كمتر باشد حفظ مواد مغذی بیشتر است.
مزایای مایكروفرهای خانگی
* سرعت حرارت دهی؛
* حفظ خصوصیت طعم و رنگ غذا؛
* حفظ مواد مغذی به دلیل زمان كوتاه پخت؛
* كاهش خطر مسمومیت غذایی به علت نگه داشتن غذا به مدت طولانی؛
* عدم تشكیل رسوب در ته ظرف؛
* استفاده چندمنظوره از مایكروفر برای طبغ غذا، گرم كردن مجدد غذا و ذوب كردن یخ مواد غذایی.
تعمیرکار درب برقی وجک پارکینگ
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
فروش انواع ژنراتور دیزلی با ضمانت نامه معتبر
ویدیوهای آموزشی هفتم
مسعود پزشکیان ایران دولت چهاردهم پزشکیان دولت سیزدهم محمدجواد ظریف دولت رئیس جمهور انتخابات مجلس شورای اسلامی ظریف انتخابات ریاست جمهوری
تهران هواشناسی پشه آئدس سازمان هواشناسی شهرداری تهران قتل وزارت بهداشت گرمای هوا پلیس گرما شهر تهران پلیس راهور
واردات خودرو خودرو مالیات قیمت خودرو برق حقوق بازنشستگان مایکروسافت قیمت طلا قیمت دلار بازنشستگان بازار خودرو مسکن
تلویزیون عاشورا موسیقی سینمای ایران محرم رسانه ملی کربلا امام حسین (ع) امام حسین سینما اوشین مهران مدیری
فناوری اختلال جهانی ورزشکاران
یمن رژیم صهیونیستی اسرائیل فلسطین غزه دونالد ترامپ آمریکا روسیه تل آویو جو بایدن ترامپ چین
فوتبال پرسپولیس استقلال لیگ برتر ایران نقل و انتقالات باشگاه پرسپولیس نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ برتر باشگاه استقلال علی علیپور تراکتور سپاهان
فیلترینگ همستر کامبت امنیت سایبری ناسا ویندوز سامسونگ گوگل موبایل تبلیغات عیسی زارع پور
مغز افسردگی دیابت گرمازدگی کاهش وزن بارداری سلامت روان