یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

من انار هستم


من انار هستم

اسم من انار است , و گاهی نار می گویند از من در قرآن مجید تعریف شده است زادگاه اولیه من ایران می باشد, ولی امروزه در بسیاری از كشورها كاشته می شوم طعم من گاهی ترش , گاهی شیرین و گاهی ملس است

یکی از رسومات شب یلدا خوردن انار گلپرزده می باشد ، بهتراست این میوه بهشتی را بیشتربشناسیم :

میوه بهشتی هستم، و یك دنیا خاصیت دارم.

زادگاهم ایران است .

بهترین موقع خوردن من صبح زود است .

رب من ، غم و غصه را از دل می برد.

شیرین مرا، برای رفع سینه درد و سرفه میل كنید...

اسم من انار است ، و گاهی نار می گویند. از من در قرآن مجید تعریف شده است . زادگاه اولیه من ایران می باشد، ولی امروزه در بسیاری از كشورها كاشته می شوم . طعم من گاهی ترش ، گاهی شیرین و گاهی ملس است . در اثر تربیت یك نوع انار بی هسته وجود دارد كه پوست مغز و دانه های آن نرم و لطیف می باشد. نوع شیرین من برای سینه و ریه نافع است ، ولی نوع ترش ‍ ما سینه را خشك می كند، و برای مبتلایان به درد سینه و سرفه خوب نیست ، برای آنهایی كه جگرشان گرم است ، هیچ میوه ای مناسب تر از نوع ترش ما نیست .

ما تا بخواهید سرشار از ویتامین های A , B , C , E هستیم و به قدری آهن و فلزات مفید دیگر داریم كه هضم ما را سنگین كرده ، و كمی نفاخ به نظر می رسیم ، ولی این سنگینی و نفخ از نوع سایر میوهها نیست ، و به زودی پراكنده می شود و یكی دیگر از مشخصات ما این است كه آب ما سنگین تر از خوردن دانه های ما با هسته است ، چون مغز هسته ی دانه های ما خود كمی پائین است ، و پوست سخت آن روده ها را جارو می كند، آب میوه ی من دارای قند - تانن و یك ماده ی مفید به نام كره ماناتین است كه از دوستان كبد بوده ، و آن را پاك و در نتیجه رنگ رخساره را باز می نماید، من به علت داشتن ویتامین های آ به رشد اطفال كمك می كنم . به علت داشتن انواع ویتامینB اعصاب را تقویت كرده ، آنها را محكم و شك و دودلی را از بین می برم ، به علت داشتن ویتامین B۶ضد استفراغ بوده ، و درمان ویار زنان باردار هستم .

اگر خانمی هنگام آبستنی از من ، یا رب من زیاد بخورد، بزرگترین خدمت را به فرزند آینده خود كرده است ، زیرا من علاوه بر جلوگیری از ویار و تقویت مادر و فرزند، به رشد آینده طفل هم كمك خواهم نمود. من به علت داشتن آهن و ویتامین های لازم ، خون ساز بوده و آن را اصلاح می نمایم .

بهترین موقع خوردن من صبح ناشتا است . در موقع خوردن به من گلپر بزنید علاوه بر بوی مطبوع به هضم من هم كمك خواهد كرد.

من درمان اسهال هم هستم . دانه های میوه ی جنگلی من كه به ناردان معروف است ، در معالجه اسهال شهرت فراوان دارد.

رب من بهترین چاشنی برای فسنجان و خورش بامیه - آش انار و خوراك های دیگر است ، و به علت داشتن تانن و آهن ، رنگ آن ها را سیاه می كند.

اگر این رب را با عسل مخلوط كنید، برای معالجه زخم بینی و بثورات جلدی مصرف آن از خارج مفید است .

خوردن آب میوه شیرین من با شكر و نشاسته برای معالجه سینه درد و سرفه توصیه شده است و مرا در موقع یرقان نیز تجویز كرده اند، و برای اصلاح سپرزنیز سودبخش می باشم .

نگاه به دل پر خون من نكنید، تمام قسمت های درخت من مفیدند. پوست میوه - پوست ساقه و پوست ریشه من مصارف صنعتی و درمانی دارند و از گل من هم می توان استفاده كرد.

پوست میوه ی من در رنگرزی و چرم سازی از قدیم به كار می رفت ، و بهترین قالی های ایران را با آن رنگ می كردند.

مزمزه و نگاهداشتن آب میوه ترش من در دهان ، برفك و جوش های دهان را پاك می كند و لثه را محكم می نماید. میوه ترش من برای مبتلایان به زخم معده و روده خوب نیست و برای سرد مزاجان زیان بخش است ، و جاذبه كبد را كم می كند، ولی در عوض میوه های شیرین و ملس من ، صفرا بر بوده و معده و كبد را تقویت كرده ، و درمان تب های صفراوی و یرقان و امراض جلدی است .

رب من جهت رفع خماری مفید بوده ، و غم و غصه را تسكین می دهد.

ناردان قابض تر از دانه های ما بوده ، جوشانده آن جهت محكم شدن لثه نافع تر است . جوشانده گل ما نیز جهت پیوره و خونریزی لثه تجویز شده است .



همچنین مشاهده کنید