چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

آموزش چندنكته ی ایمنی به فرزندان


آموزش چندنكته ی ایمنی به فرزندان

یكی از وظایف والدین, آگاه كردن فرزندان وآموزش راه هایی برای مقابله با خطرهای احتمالی در محیط است

هنگامی كه بچه‌ها بزرگ‌تر می‌شوند ، بسیاری از كارها را به تنهایی انجام می‌دهند ، مثلاً به خرید می‌روند ، به خانه دوست‌‌ شان رفت و آمد می‌كنند یا تنهایی به مدرسه می‌روند . بنابراین لازم است آن‌ها با خطرهای مختلفی كه در محیط وجود دارد آشنا شوند و راه‌های مقابله با آن‌ها را بیاموزند . یكی از وظایف والدین، آگاه كردن فرزندان وآموزش راه‌هایی برای مقابله با خطرهای احتمالی در محیط است .در اینجا نكاتی طرح شده است كه والدین می‌توانند با استفاده از آن كودكان خود را تا اندازه‌ای ‌ در برابر بعضی از خطرهای احتمالی محیط ایمن كنند . نكته‌ی مهم این است كه بسیاری از این موارد را می‌توان با انجام بازی‌های گوناگون و یا بیان قصه و داستان‌های مناسب به كودكان آموخت .

▪ هر روز با كودكتان گفتگو كنید و او را تشویق كنید كه صحبت كند . در مورد چیزهای خوب و بدی كه طی روز برایتان اتفاق افتاده بگویید تا او نیز چنین كند . اگر او احساس كند می‌تواند همه چیز را به راحتی با شما مطرح كند بدون آن‌كه پیامد بدی برایش داشته باشد ، تمایل بیشتری به صحبت با شما پیدا می‌كند.

▪ برای فرزندتان توضیح دهید كه در زندگی واقعی تشخیص آدم‌های خوب از آدم‌های بد همیشه ساده نیست . آدم های بد می‌توانند از نظر ظاهری شبیه آدم های خوب باشند . آدم‌های بد می‌توانند از حقه‌های زیادی استفاده كنند تا ما فكر كنیم آن‌ها خوب هستند پس به فرزندتان بگویید اگر كسی كه او نمی‌شناسد از او درخواست كند با او صرف نظر از این كه چه می‌گوید ، او باید یاد بگیرد به محض احساس خطر ، سریع از محیط دور شود .

▪ به فرزندتان باید یاد بدهید اگر كسی از او درخواست كرد به تنهایی با او به خانه‌اش ، دفتر كارش یا ماشینش برای راهنمایی یك آدرس یا كار دیگری برود به او" نه" بگوید.

▪به فرزندتان آموزش دهید هنگامی كه با هم به خرید می‌روید نباید ازش دور شود . اگر فرزند شما آنقدر كوچك است كه توانایی حفظ كردن یا گرفتن شماره تلفن را ندارد همیشه شماره منزل ، تلفن همراه یا تلفن محل كار خود را در یكی از جیب‌‌هایش بگذارید.

▪ با كودكتان صحبت كنید كه اگر گم شد چه‌كار كند . این كارها را از طریق بیان داستان‌های مختلف یا انجام بازی‌های گوناگون با فرزندان می‌‌توانید به او آموزش دهید .

▪ به كودكتان بگویید كه آدم‌های بد ممكن است با قول و وعده‌هایی كه باعث خوشحالی بچه‌ها شود تلاش كنند بچه‌ها را با خود ببرند . مثلا" دیدن یك بچه گربه زیبا ، اسباب بازی ، دادن خوراكی و .... بچه ها را هوشیار كنید كه در این زمان‌ها خوب فكر كنند : " چرا این بزرگسال كه او را نمی‌شناسم می‌خواهد به من چیزی بدهد یا چیزی را به من نشان دهد ؟ این ممكن است به معنی خطر باشد . "

▪ فرزندتان باید آگاه باشد ممكن است به او گفته شود كه اتفاق خاصی برای شما یا یكی دیگر از نزدیكان رخ داده و از او خواسته شود كه همراه آن فرد ناشناس برود . در چنین مواقعی فرزند شما باید بداند كه در صورت عدم دسترسی به شما به شخص دیگری مثل مادربزرگ ، عمه ، عمو ، خاله ، دایی و .... می‌تواند دسترسی پیدا كند و مساله را با او در میان بگذارد.

▪ به فرزندتان توضیح دهید كه ما نباید به هیچكس اجازه دهیم ما را لمس كند كه باعث ناراحتی‌مان شود . همچنین بگویید كه كسی بجز والدین یا پزشك اگر خواست قسمتی از بدن‌مان را ببیند ، سریع از او دور شویم حتی اگر این فرد از دوستان یا آشنایان ما باشد . فرزندتان باید بداند هیچ كس حق ندارد این درخواست را از كسی بكند .

▪ به فرزندتان بیاموزید كه اگر كسی خواست او را برباید با صدای بلند فریاد بكشد . این كار روش بسیار مؤثری است .او باید یا‌‌د بگیرد كه در صورت بروز چنین حادثه‌ای فریاد بكشد ، لگد بزند و اگر می‌تواند سریع به سمت جمعیت ، فروشگاه یا .... برود . لازم است فرزندتان شماره‌ی فوریت‌های پلیس را بداند و آگاه باشد كه در مواقع خطر می‌تواند از آن كمك بگیرید.

▪ به فرزندتان شماره تلفن منزل ، تلفن همراه ، محل كارتان ، فوریت‌های پلیس ، آدرس خانه و شماره‌ی یكی از نزدیكان را كه در صورت عدم دسترسی به شما بتواند از آن‌ها كمك بگیرد را بیاموزید . همراه فرزندتان به باجه‌های تلفن عمومی بروید و استفاده از تلفن های عمومی را به او یاد دهید. تلاش كنید در مواقعی كه تنها بیرون می‌رود سكه‌هایی برای استفاده از این تلفن‌ها همراه داشته باشد .

منبع: www.۱۲۳.com