پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

راهنمای نصب OpenOffice


راهنمای نصب OpenOffice

اصلی ترین برنامه های كاربردی كه هر كاربر اداری از آنها استفاده می كند, برنامه های اداری مانند واژه پردازها و صفحه گسترده ها هستند مجموعه های اداری زیادی برای محیط سیستم عامل لینوكس نوشته شده اند

اصلی ترین برنامه های كاربردی كه هر كاربر اداری از آنها استفاده می كند، برنامه های اداری مانند واژه پردازها و صفحه گسترده ها هستند. مجموعه های اداری زیادی برای محیط سیستم عامل لینوكس نوشته شده اند. یكی از این مجموعه ها كه بسیار قدرتمند بوده و دارای تعداد زیادی كاربر است، مجموعه OpenOffice است كه تحت حمایت شركت Sun Microsystems توسعه می یابد. مجموعه اداری تجاری StarOffice از این مجموعه بعنوان پایه بهره گیری می كند. OpenOffice با استفاده از زبانهای برنامه نویسی C++ و جاوا نوشته شده است. یكی از محاسن عمده این برنامه قابلیت استفاده از زبان فارسی در آن است. البته ناگفته نماند كه این قابلیت فقط در نسخه های .۱ ۱ و بالاتر این نرم افزار موجود است و در نسخه های قدیمی تر نمی توانید فارسی تایپ كنید.

یكی از بهترین قابلیتهای این مجموعه توانایی خواندن فایلهای مجموعه اداری آفیس مایكروسافت و ذخیره به آن فرمتهاست. بنابراین كاربرانی كه مایلند به سیستم لینوكس منتقل شوند و یا مجبور هستند اطلاعات خود را به كاربران سیستم عامل ویندوز ارائه نمایند، می توانند از این قابلیت به خوبی استفاده نمایند. این مجموعه دارای چند نرم افزار مختلف است كه در زیر به معرفی اجمالی هر یك خواهیم پرداخت نرم افزار OpenOffice Writerدر صورتی كه قبلا با نرم افزار MS-Word كار كرده باشید، كار كردن با این نرم افزار برای شما بسیار آسان خواهد بود. قابلیت جالبی كه در این نرم افزار مشاهده می شود و بسیار مفید است، كامل كردن خودكار واژه های تایپ شده است. در صورتی كه قبلا واژه ای را در سند خود تایپ كرده باشید، هنگام تایپ آن برای بار دوم، برنامه آن را برای شما تایپ كرده و می توانید با فشار دادن كلید Enter آن را قبول كنید. با كمك این نرم افزار می توانید مستنداتی را كه توسط واژه پرداز Word مایكروسافت ایجاد كرده اید، به محیط لینوكس منتقل نمایید.

این نرم افزار علاوه بر اینكه یك واژه پرداز قابل است، یك ویرایشگر HTML كارآمد نیز به شمار می رود. با استفاده از این نرم افزار می توانید فایلهای HTML نیز ایجاد و ویرایش نمایید. مستنداتی كه بوسیله این نرم افزار ایجاد می كنید را می توانید با فرمتهای sxw (فرمت اصلی برنامه Writer)، مایكروسافت Word نسخه های ،۶ ،۹۵ ،۹۷ ۲۰۰۰ وXP، فرمت های StarWriter، RTF، PDF، HTML، XTML، XML و متن ذخیره نمایید.

●نرم افزار OpenOffice Calc

این نرم افزار یك نرم افزار صفحه گسترده مانند MS-Excel می باشد. در صورتی كه قبلا با Excel كار كرده باشید، كار كردن با این نرم افزار نیز برایتان بسیار ساده خواهد بود. علاوه بر اینكه در این نرم افزار می توانید فایلهای مربوط به نرم افزار Excel را بخوانید، می توانید مستندات خود را با فرمتهای sxc (فرمت اصلی برنامه Calc)، مایكروسافت اكسل نسخه های ،۵ ،۹۵ ،۹۷ ۲۰۰۰ و XP، HTML، PDF، XHTML، CVS، StarCalc، dBase، SLK و dif نیز ذخیره نمایید.

●نرم افزار OpenOffice Impress

این نرم افزار نیز یك نرم افزار ایجاد مستندات معرفی یا Presentation است كه بسیار شبیه به MS-PowerPoint می باشد. در صورتی كه قبلا با این نرم افزار آشنایی داشته باشید، كار كردن با Impress برای شما بسیار آسان خواهد بود. بوسیله این نرم افزار می توانید فایلهای مربوط به PowerPoint مایكروسافت را خوانده و به فرمتهای sxi (فرمت اصلی برنامه Impress)، مایكروسافت PowerPoint نسخه های ،۹۷ ۲۰۰۰ و XP، همچنین sxd، HTML، StarDraw، StarImpress

● نرم افزار OpenOffice Draw

در صورتی كه با نرم افزار های رسم اشكال برداری مانند Corel Draw كار كرده باشید، مفاهیم این نرم افزار را به آسانی درك خواهید كرد. با استفاده از این نرم افزار می توانید انواع نمودارها، اشكال و دیاگرامها را رسم كرده و با فرمتهای sxd (فرمت اصلی برنامه Draw) همچنین PDF، HTML، StarDraw، Flash و فرمت های بسیار متنوع تصویری ذخیره نمایید.

●نرم افزار OpenOffice Math

كاربرد این نرم افزار در تهیه انواع فرمولها و درج آنها در مستندات مختلف می باشد. فایلهایی كه توسط این نرم افزار ایجاد می كنید را می توانید با فرمت هایی مانند sxm (فرمت اصلی برنامه)، StarMath، MathML و PDF ذخیره نمایید. همانطور كه در بالا ذكر شد، مجموعه نرم افزارهای OpenOffice دارای قابلیت های فراوانی هستند كه آشنایی با تمام آنها نیازمند مطالعه یك كتاب كامل است. همراه با این مجموعه نرم افزاری یك سیستم راهنمای كامل ارائه شده است كه می توانید در مواقع لزوم از آن استفاده كنید. برای باز شدن صفحه راهنما كافی است كه كلید F۱ را فشار دهید. در این راهنمای كوچك چگونگی نصب و تنظیم مجموعه OpenOffice برای استفاده از زبان فارسی توضیح داده شده است. در مرحله نخست نیاز دارید تا آخرین نسخه این مجموعه را از اینترنت دانلود نمایید. این مجموعه را می توانید از سایت http:/ / www. openoffice. org دانلود نمایید. بسته آن حدود ۷۵ مگابایت حجم دارد. پس از اینكه این مجموعه را دانلود كردید، با استفاده از نرم افزارهایی مانند Ark در محیط KDE و یا دستورهای زیر در خط فرمان، آن را باز كنید:

gunzip Ooo_۱. ۱. ۰_LinuxIntel_install. tar. gz$

tar -xf Ooo_۱. ۱. ۰_LinuxIntel_install. tar$