دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
آش های خوشمزه مخصوص بهار و تابستان
![آش های خوشمزه مخصوص بهار و تابستان](/web/imgs/16/160/zsqnk1.jpeg)
در این مطلب ۳ نوع آش خوشمزه برایتان آموزش داده ایم که برای فصل گرما هم مناسب هستند. آش گوجه سبز را که فقط در همین فصل می توان درست کرد. آش آبغوره نیز برای رفع عطش در روزهای گرم بهار و تابستان مناسب است. آش دوغ نیز در هر فصل از سال که آن را میل کنید، از خوردنش لذت خواهید برد.
آش گوجهسبز
مواد لازم
۷۵۰ گرم گوجهسبز
۳۰۰ گرم گوشت چرخکرده
یک کیلوگرم سبزی آش
۲ پیمانه بلغور گندم
یک پیمانه لوبیا قرمز
یک پیمانه عدس
۳ قاشق سوپخوری نعنا خشک
نیم کیلوگرم پیاز
نمک و فلفل
روغن مایع
روش تهیه
۱. لوبیا قرمز را در یک کاسه آب به مدت ۲۴ساعت خیس کنید. بلغور و عدس را نیز به صورت جداگانه در آب به مدت یکساعت خیس کنید.
۲. یکی از پیازها را پوست بکنید و پس از خرد کردن، در تابهای حاوی مقداری روغن داغ شده، بریزید تا نیمهسرخ شود. سپس گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه کنید و همراه با آن تفت دهید. اضافه کردن کمی نمک و فلفل به گوشت را نیز فراموش نکنید. در تابه را بگذارید تا گوشت همزمان با سرخ شدن بپزد. در این فاصله زمانی، بقیه پیازها را پوست کنده به صورت خلالی خرد کنید.
۳. یک قابلمه بزرگ مخصوص آش آماده کنید و در آن کمی روغن بریزید و روی شعله اجاقگاز قرار دهید. پیازهای خلالیشده را داخل روغن سرخ کنید و بعد یک قاشق از نعنای خشک را نیز در روغن تفت دهید؛ البته پیش از آن، کمی از پیاز داغ را برای تزیین روی آش بردارید. حالا لوبیا را همراه دو لیوان آب اضافه کنید و بگذارید نیمپز شود. پس از آن، عدس و بلغور را اضافه و صبر کنید تا این حبوبات هم نیمپز شوند.
۴. در فاصله زمانی لازم برای پخت حبوبات، سبزی را پاک کنید و پس از شستن، به صورت درشت خرد کنید. بعد از اینکه همه حبوبات نیمپز شدند، سبزی را همراه دو لیوان آب جوشیده به غذا اضافه کنید.
۵. گوجهسبزها را شسته و چوب آنها را جدا کنید. بعد از اینکه سبزی پخته شد، گوجهها را همراه گوشت چرخکرده سرخ شده به آش اضافه کنید. در این مرحله، حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا آش کاملا جا بیفتد.
۶. در پایان در تابه کوچکی مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. سپس ۲ قاشق باقیمانده نعنا خشک را در آن تفت دهید. حالا روی آش را با نعنا داغ و پیاز داغ تزیین کنید.
آش آبغوره
مواد موردنیاز (۸ نفر)
۳ عدد پیاز متوسط
یک کیلوگرم سبزی آش
یک پیمانه بلغور گندم
یک پیمانه عدس
یک پیمانه لوبیا چشمبلبلی
یک پیمانه برنج
۲ پیمانه آب مرغ یا آبگوشت
۴ پیمانه آب جوشیده
۲ پیمانه آبغوره
نصف پیمانه غوره
۲ قاشق سوپخوری پودر نعنای خشکشده
نمک و فلفل سیاه به میزان دلخواه
۴ قاشق سوپخوری روغن مایع سرخکردنی
طرز تهیه
۱. همه حبوبات را به طور جداگانه از چند ساعت قبل در آب بخیسانید. سبزی آش که شامل تره، جعفری، گشنیز، برگ چغندر یا اسفناج است را بشویید و پس از خشک شدن خرد کنید.
۲. پیازها را به صورت خلالی خرد کنید و سپس داخل قابلمه بزرگی حاوی مقداری روغن تفت دهید تا طلاییرنگ شود. مقداری از پیازداغ را بردارید و برای تزئین روی آش کنار بگذارید. سپس ۲ قاشق سوپخوری پودر نعناخشک را به پیازداغ اضافه کنید و کمی تفت دهید.
۳. آب مرغ یا آب گوشت را به مخلوط پیازداغ اضافه و حرارت گاز را کمی زیادتر کنید تا آب مرغ یا گوشت به جوش آید.
۴. باتوجه به اینکه بلغور گندم در مقایسه با دیگر حبوبات موجود دیرتر میپزد، ابتدا بلغور گندم را به مواد داخل قابلمه بیفزایید و بگذارید حدود یک ربع بجوشد، پس از آن لوبیا چشمبلبلی و عدسی را به طور همزمان اضافه و شعله اجاقگاز را کم کنید و بگذارید تا حبوبات نیمپز شوند. در مرحله بعد برنج را اضافه کنید و هرازگاهی مواد داخل آش را هم بزنید تا آش ته نگیرد. در صورت نیاز میتوانید مقداری آب جوشیده نیز به مواد بیفزایید. پس از آنکه مطمئن شدید حبوبات کاملا پختهاند، سبزی آش را اضافه کنید.
۵. در این مرحله نوبت به اضافهکردن سبزی خردشده آش است. پس از اضافهکردن سبزی، دوباره در قابلمه را بگذارید تا سبزی پختهشده و آش کاملا جا بیفتد.
۶. در پایان آبغوره و درصورت دلخواه غوره را هم به آش اضافه کنید و بگذارید چند دقیقه بجوشد. پس از طی این مدت، آش را در ظرف مخصوص کشیده و با پیازداغ و نعنا داغ و درصورت دلخواه حبوبات پختهشده آش تزئین کنید.
آش دوغ
مواد لازم
۲ لیتر دوغ آماده غیرگازدار
۵۰۰ گرم سبزی آش (شامل گشنیز، کمی شوید و سیر تازه)
یک عدد تخممرغ
یک و نیم پیمانه نخود
۲ پیمانه برنج
۲۵۰ گرم گوشت چرخکرده
یک عدد متوسط پیاز
نعنا خشک، مقداری برای نعنا داغ
روغن، به میزان لازم
نمک، به میزان لازم
طرز تهیه
۱. نخود را از شب قبل در آب بخیسانید. سپس در قابلمه کوچکی آن را بپزید.
۲. دوغ آماده را داخل قابلمه بزرگی بریزید. سپس یک عدد تخممرغ را به صورت خام داخل دوغ بشکنید. برنج را پس از شستن داخل مخلوط دوغ و تخممرغ بریزید و روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید. در طول این مدت، مرتب آن را هم بزنید تا دوغ به جوش آید.
۳. پس از اینکه نخود به طور کامل پخته شد، آن را به همراه کمی نمک به مواد اضافه کنید. سبزی آش را هم به صورت درشت خرد کنید و به همراه سیر رنده شده، به بقیه مواد بیفزایید.
۴. پیاز را در گوشت چرخکرده رنده کنید و پس از اضافه کردن اندکی نمک و زردچوبه و زعفران، این مخلوط گوشتی را به صورت کوفتههای ریز درآورید. پس از آماده شدن کوفتهها، آنها را داخل آش بریزید و به مدت یک ساعت روی شعله ملایم اجاق گاز قرار دهید.
در صورتی که برنج موجود در آش نرم شد و به طور کامل پخت، زمان طبخ این آش نیز کامل شده است. در پایان، هنگام سرو کردن، آش را در کاسهای بریزید و روی آن را با مقداری نخود پخته و نعنای داغ تزئین کنید.
آش انار
مواد لازم
۷۵۰ گرم سبزی آش (شامل تره، جعفری، گشنیز و نعنا، برگ چغندر یا اسفناج)
یک پیمانه برنج ( ۲۰۰ گرم )
یک پیمانه عدس
یک پیمانه لوبیا قرمز
۵۰۰ گرم گوشت چرخکرده
۳ عدد پیاز متوسط
۲ پیمانه آب گوشت یا مرغ
یک لیتر آب انار یا نصف پیمانه رب انار
۲ قاشق سوپخوری پودر نعنا خشک
۴ قاشق سوپخوری روغن مایع مخصوص سرخکردن
طرز تهیه
۱. همه حبوبات را به طور جداگانه از چند ساعت قبل در آب بخیسانید. سبزی آش که شامل تره، جعفری، گشنیز، برگ چغندر یا اسفناج است را بشویید و پس از خشک شدن خرد کنید.
۲. ۲ عدد از پیازها را به صورت خلالی خرد کنید و سپس داخل قابلمه بزرگ حاوی مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شوند.
۳. ۲ قاشق پودر نعنا خشک را در کمی روغن داغ تفت دهید و مقداری از آن رابرای تزئین کنار بگذارید.
۴. در یک قابلمه بزرگ، لوبیا را با آب مرغ یا گوشت بپزید. پس از پخت، برنج و عدس را به همراه کمی نمک اضافه کنید و اجازه دهید، بجوشد. در این مرحله، شعله را کم کنید و در ظرف را بگذارید تا مواد به آرامی پخته شوند. البته در طول این مدت باید مرتب مواد آش را هم بزنید تا ته نگیرد.
۵. پس از اینکه از پختهشدن حبوبات، نوبت اضافهکردن سبزی خردشده آش است. پس از اضافهکردن سبزی، دوباره در قابلمه را بگذارید و صبر کنید که سبزی هم خوب بپزد و آش کاملا جا بیفتد.
۶. در یک کاسه، گوشت چرخکرده، پیاز رنده شده و نمک و فلفل را اضافه کنید و با دست ورز دهید. سپس آنها را به شکل کوفتههای ریز درآورید و داخل آش بریزید تا بپزند.
۷. پس از کوفتهها، آب انار را به آش اضافه و حرارت را زیاد کنید تا بجوشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست