شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
مجله ویستا

كرانه‌های پاكی


كرانه‌های پاكی

«ما در كجای جهان ایستاده‌ایم»؟ تسلط بر خویشتن از اساسی‌ترین روش‌های تربیتی و از آموزه‌های متعالی ادیان به شمار می‌رود.در اسلام نیز خودسازی راهی به سوی معرفت حق، آزادی معنوی، …

«ما در كجای جهان ایستاده‌ایم»؟ تسلط بر خویشتن از اساسی‌ترین روش‌های تربیتی و از آموزه‌های متعالی ادیان به شمار می‌رود.در اسلام نیز خودسازی راهی به سوی معرفت حق، آزادی معنوی، مقدمه‌ای برای رسیدن به مدینه فاضله و تقویت اراده است.زمینه اساسی خودسازی، روحانی بودن انسان، فطرت پاك، اختیار و تربیت‌پذیری اوست.

اگر چنین استعدادهایی در انسان نبود، همه زحمات انبیا و دانشمندان بی‌ارزش می‌شد و علم اخلاق و علوم و مكاتب تربیتی، درخت‌هایی بی‌ریشه و مفاهیمی پوچ و بی‌معنی جلوه می‌كرد و حتی تربیت ناآگاهانه نیز متصور نبود.حصول خودسازی مستلزم خداشناسی و پرورش زمینه‌های خداجویی در انسان است.كریم خطیبی، مولف كتاب «كرانه‌های پاكی (خودسازی)» با شرح اركان خودسازی انسان، بستر این امر ضروری و موانع و آفات آن را از نگاه قرآن،‌ احادیث و نگاه نظریه‌پردازان مسلمان بررسی می‌كند.كتاب « كرانه های پاكی »توسط انتشارات كانون اندیشه جوان در سال ۱۳۸۵ منتشر شده است.