دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
مجله ویستا

کمیاب‌ترین ریزمغذی در جوانه‌های خوش‌رنگ


کمیاب‌ترین ریزمغذی در جوانه‌های خوش‌رنگ

خردل گیاهی است با گل‌های ریز زردرنگ که دانه‌های قهوه‌ای رنگی دارد. دانه خردل در فضای داخلی خانه جوانه می‌زند. برای تهیه جوانه خردل، لازم است دانه آن را به مدت ۶ الی ۱۴ ساعت در …

خردل گیاهی است با گل‌های ریز زردرنگ که دانه‌های قهوه‌ای رنگی دارد. دانه خردل در فضای داخلی خانه جوانه می‌زند. برای تهیه جوانه خردل، لازم است دانه آن را به مدت ۶ الی ۱۴ ساعت در آب قرار داد تا با سرعت بیشتری جوانه بزند. پس از این مدت، دانه‌ها را لابه‌لای دستمال ضخیم قرار دهید و با مرطوب نگه داشتن آن منتظر رویش جوانه‌ها باشید. چنانچه از این روش برای تهیه جوانه‌ها استفاده می‌کنید خواهید دید که جوانه خردل پس از سه الی چهار روز قابل مصرف خواهد بود. جوانه خردل، حاوی پروتئین فراوانی است و استفاده از آن در کنار سالاد و غذا، ویتامین آ، ویتامین ب، ویتامین ث، ویتامین ‌ای و ویتامین کا مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند.

فیبر فراوان این ماده غذایی پاک‌کننده روده و معده بوده و از یبوست پیشگیری می‌کند.

هر ۱۰۰ گرم جوانه خردل، حاوی ۱۰۳ میلی‌گرم کلسیم است که به دلیل دارا بودن منیزیم و فسفر میزان جذب خوبی از کلسیم دارد. مصرف روزانه جوانه خردل، مقادیر زیادی از آهن مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند. تحقیقات بسیار حاکی از آن است سلنیوم فراوان موجود در این ماده غذایی علائم آسم و آرتریت را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. این ماده غذایی پاک‌کننده کبد و کیسه صفرا بوده و علاوه بر تقویت سیستم ایمنی، تأثیر بسزایی در پیشگیری از سرطان دارد.