شنبه, ۳۰ تیر, ۱۴۰۳ / 20 July, 2024
مجله ویستا

کیک اسفنجی لیمو‌ ترش و زنجبیل


کیک اسفنجی لیمو‌ ترش و زنجبیل

● مواد لازم برای ۱۲ نفر
▪ روغن زیتون به علاوه مقداری اضافه‌تر برای چرب کردن سطح قالب کیک: ۲۰۰ گرم
▪ شکر رژیمی: ۲۷۵ گرم
▪ لیمو‌ترش: ۵ عدد
▪ تخم‌مرغ درشت: ۳ عدد
▪ آرد: ۲۰۰ گرم
▪ بیکینگ …

مواد لازم برای ۱۲ نفر

روغن زیتون به علاوه مقداری اضافه‌تر برای چرب کردن سطح قالب کیک:

۲۰۰ گرم

شکر رژیمی:

۲۷۵ گرم

لیمو‌ترش:

۵ عدد

تخم‌مرغ درشت:

۳ عدد

آرد:

۲۰۰ گرم

بیکینگ پودر:

۳قاشق چای‌خوری

پودر زنجبیل:

یک قاشق چای‌خوری سر پر

پودر نارگیل:

۵۰ گرم

زنجبیل تازه:

۳ تکه ساطوری شده

شیر:

۲ قاشق سوپ‌خوری

شکر:

۳ قاشق سوپ‌خوری

شربت ریشه زنجبیل:

۳ قاشق سوپ‌خوری

مقداری زنجبیل کریستالی‌ و خرد شده:

برای تزئین کیک

نمک:

به میزان لازم

آب:

به میزان لازم

روش تهیه :

فر را به دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد برسانید. سطح داخلی یک قالب ۹۰۰ گرمی را با روغن زیتون چرب کرده و یک کاغذ کره‌ای مخصوص شیرینی‌پزی دور آن (از داخل) بگذارید. روغن زیتون را با پودر شکر مخلوط کرده، آن‌قدر هم بزنید که کرم‌مانند، رنگ‌پریده و پفکی شود. پوست ۳ تا از لیمو‌ترش‌ها را رنده کرده و به مخلوط اضافه کنید. به‌تدریج تخم‌مرغ‌ها را اضافه کرده و خوب به هم بزنید. آرد، بیکینگ پودر و پودر زنجبیل را با مقدار بسیار کمی نمک مخلوط کنید. با استفاده از یک قاشق بزرگ فلزی، پودر نارگیل و زنجبیل‌های خرد شده را به مخلوط کیک اضافه کنید.

حالا نوبت شیر و آب است که به مایه کیک اضافه شود؛ آن‌قدر هم بزنید که مخلوط صاف و یکدستی پدید آید. با قاشق مخلوط را درون قالب ریخته و سطحش را با یک کاردک صاف کنید.حالا ظرف را برای ۴۵دقیقه در طبقه پایینی فر بگذارید تا سطح کیک قهوه‌ای‌ ـ طلایی شود و اگر یک چاقو را در کیک فرو ببرید، چاقو کاملا تمیز بیرون بیاید. بعد از طبخ، ۱۰ تا ۱۵‌دقیقه صبر کنید تا کیک درون قالب خنک شود. با یک سیخ چوبی سوراخ‌هایی در سطح کیک ایجاد کنید.

حالا آب ۲ لیمو‌ترش باقیمانده را با شکر و شربت ریشه زنجبیل مخلوط کرده و با قاشق، آرام آرام این مخلوط را درون منافذ کیک بریزید و اجازه دهید کیک درون قالب کاملا سرد شود. در نهایت کیک را در ظرف مناسبی برگردانده و رویش را با زنجبیل کریستال‌شده تزئین کنید.