یکشنبه, ۲۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 9 February, 2025
۳ اردیبهشت ـ ۲۳ آوریل ـ ... و به آسانی نوشیدن آب ، كشور پهناور برزیل متعلق به پرتغال شد!!!
پدرو آلوارز كابرال دریانورد پرتغالی كه آرزویش ثروتمند شدن خود و توانمند ساختن وطنش پرتغال بود ۲۳ آوریل سال ۱۵۰۰ میلادی به سرزمینی در قاره آمریكا رسید كه چون دارای جنگلهای درخت برزیل ( چوب سرخ )بود نامش را برزیل گذارد و پس از یك توقف هشت روزه ، اول ماه مه آنجا را ملك شخصی پادشاه پرتغال اعلام داشت و با نصب یك پرچم پرتغال و یك صلیب چوبی كه همانجا ساخته شده بود آن سرزمین پهناور و مسكون را به همین آسانی متصاحب شد.
كابرال و همراهانش هنگام ورود به برزیل با انبوه بومیان رو به رو شدند كه در كلبه های بزرگ زندگی می كردند و در گهواره ( هموك ) می خوابیدند و برای شكار از تیر و كمان استفاده می كردند و مردمانی صلح طلب بودند و در صدد وارد ساختن آزار به تازه واردین برنیامدند.
كابرال چند مجرم را كه از زندان پرتغال با خود آورده بود و نگران مرگ آنان نبود در برزیل باقی گذارد و یكی از كشتی هایش را روانه پرتغال ساخت تا خبر این كشف را به پادشاه برسانند و از انجا عازم هند شد.
وی ازجانب پادشاه پرتغال ماموریت داشت كه به هند برود و در سر راه خود به هند كه قبلا وسكو دوگاما و همراهان پرتغالی او رفته بودند پاسگاه میان راه تاسیس كند. به همین دلیل با خود ۱۲۰۰ مرد مسلح و ۱۳ كشتی برده بود.
پادشاه پرتغال با این كه « دیاز » را با كابرال همراه كرده بود با توجه به تجربه وسكو دوگاما به او توصیه كرده بود بیش از دریا نوردان قبلی در جهت جنوب در اقیانوس اطلس پیش برود و سپس از آنجا به سوی اقیانوس هند حركت كند تا گرفتار توفانهای مجاور دماغه امید نیك نشود. « دیاز » ۱۲ سال پیش از آن به عنوان نخستین اروپایی به دماغه امید نیك در منتهی الیه قاره آفریقا رسیده بود و راه ورود به اقیانوس هند را پیدا كرده بود و وسكو دوگاما در۲۳ ماه مه ۱۴۹۸پس از طی همین مسیر به هند رسیده بود.
كابرال قصد سفر به قاره آمریكا را كه كریستف كلمب از جانب اسپانیا هشت سال پیش از آن (۱۴۹۲ ) رسیده بود نداشت اما در میان اقیانوس اطلس جنوبی راه را گم كرد و به برزیل رسید و پس اعلام تملك آن به نام پادشاه پرتغال !! عازم ماموریت اصلی شد كه رسیدن به هند و جزایر ادویه ( اندونزی ) بود.
میان راه كشتی های كابرال دچار توفان و قطعه یخهای سرگردان شدند و چهار كشتی و بسیاری از مردان او از جمله « دیاز » از دست رفتند .با وجود این كابرال به ماموریت خود ادامه داد و از مناطق مورد نظر دیدن كرد.
این سفر ها مقدمه برتری اروپا( غرب ) بر سایر نقاط شده است كه هنوز ادامه دارد. عامل این برتری از همان زمان اسلحه پیشرفته بود كه هنوز هم به قوت خود باقی است. اروپاییان با استفاده از سفر نامه ماركوپولو از چگونگی ساخت باروت و قطب نما كه در چین معمول بود آگاه شدند ؛ توپ و تفنگ ساختند و قادر به عبور از دریا های عمیق و دور دست شدند و ... و از آن زمان تا به امروز كوششان بر این است كه هر كشوری دارای اسلحه پیشرفته كه كلید آقایی كردن و یا خارج شدن از مرحله آقا داشتن است نشوند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست