یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مواد غذایی که روند پیری را کند می کند
اگرچه برخی از تغییرات ذهنی و فیزیکی بدن در روند پیری اجتناب ناپذیر است اما مواد غذایی که می خوریم یا از مصرف آن اجتناب می کنیم ممکن است باعث کندی روند پیری شود. علت آن هم واضح است، امروزه میزان مصرف غذاهای آماده بالاست. این غذاها سرشار از کالری و میزان پایین ماده مغذی مانند ویتامین B۱۲ و امگا۳ است. این کمبود باعث بروز علایمی می شود که به تصور بسیاری از افراد بر اثر پیری است. بنابراین لازم است با کمک متخصص تغذیه یا پزشک، در برنامه غذایی خود تغییراتی ایجاد کنید و در صورت نیاز از مکمل ها استفاده کنید. در این مطلب به نقل از «Readers Digest»، به چند مشکل دوران سالمندی و راه حل آن اشاره شده است.
۱. کمبود انرژی: بدن نیاز به ویتامین B۱۲ دارد. این ویتامین که تنها در مواد غذایی حیوانی وجود دارد، علاوه بر تنظیم کردن سوخت و ساز بدن و تولید انرژی در حفظ سلامت سیستم عصبی نقش کلیدی ایفا می کند. خستگی مفرط، نشانه بارز کمبود ویتامین B۱۲ است که در افرادی که پروتئین حیوانی به میزان کافی نمی خورند دیده می شود. جویدن قرص های ضداسیدی برای التیام سوزش دل در جذب این ویتامین اختلال ایجاد می کند و به کمبود آن منجر می شود. اگر شما به میزان کافی گوشت یا لبنیات یا مکمل حاوی B۱۲ مصرف نمی کنید اما هر شب ۷ تا ۸ ساعت می خوابید و روز هم فعالیت می کنید ولی انرژی تان کم است علت آن ممکن است کمبود ویتامین B۱۲ باشد. بهتر است روزی ۲ وعده لبنیات بدون چربی و ۱۱۲ گرم گوشت بدون چربی مصرف کنید.
۲. درد مفاصل؛ بدن برای حفظ غضروف مفاصل و انعطاف پذیری آن به منگنز و مس نیاز دارد. در بیشتر موارد مصرف مکمل روند فرسودگی مفاصل را کند می کند و درد را نیز از بین می برد. با انجام دادن یک آزمایش خون ساده پزشک شدت التهاب یا میزان فرسودگی مفاصل را تشخیص می دهد. در صورت طبیعی بودن آزمایش، مطمئن شوید که درد مفصل به دلیل بیماری روماتیسمی حاد نیست.
ماده غذایی موثر در بهبود درد مفاصل؛ مغز میوه ها، گوشت گاو و اسفناج منابع خوب مس و منگنز است اما از آن جا که نمی توان از طریق خوردن مس و منگنز کافی وارد بدن کرد، از مکمل استفاده کنید.
مصرف مکمل؛ با تجویز پزشک روزی ۲ میلی گرم مس و ۵ میلی گرم منگنز مصرف کنید. در عرض ۲تا ۳ ماه، درد مفصل باید کاهش پیدا کرده باشد.
۳. فراموشی:اسیدهای چرب جزئی از ساختار مغز است. در صورت دریافت ناکافی این گونه اسیدها از طریق برنامه غذایی، ساختار مغز ضعیف می شود و عملکرد آن ازجمله حافظه آسیب می بیند اما تنها مصرف امگا۳ مهم نیست، بلکه تعادل مصرف امگا۳ و ۶ اهمیت زیادی دارد.
آنچه لازم است بدانید این است که اگر ماهی، گردو یا دانه کتان تازه آسیاب شده، در برنامه غذایی شما وجود ندارد و چربی های دریافتی اغلب از گوشت است، امگا۳ کافی به بدن نمی رسد.
ماده غذایی مورد نیاز برای تقویت حافظه:ابتدا میزان مصرف مواد غذایی عمل آوری شده را کاهش دهید و از روغن زیتون یا کانولا برای آشپزی استفاده کنید. هفته ای چند نوبت ماهی سالمون آب های آزاد و ساردین مصرف کنید. روزی ۲ قاشق غذاخوری دانه کتان تازه آسیاب شده به غذا اضافه کنید یا این که ۵ روز در هفته یک قاشق غذاخوری گردو مصرف کنید. مصرف بادام نیز موثر است.
مترجم: علیرضا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست