یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

بازار



      بازار
ترجمه زهره نظام محله

تصویر: بازار استانبول
(به بنگالی : বাজার ، به فارسی : بازار ،  به عربی : سوق ، به اردو : بازار ، به ترکی : پازار ، به مقدونیه ای : пазар ، به صربی : پازار ، به لهستانی : بازار ، به روسی : базар، به ازبکی : بوزور" bozor"، به مالایی : پاسار ، به آلبانی : پازار ، به هندی :   बाज़ार، به یونانی : پازاری ... ) .
بازار(Bazaar) محل دائمی خرید و فروش کالا ، مرکز دادو ستد ، یا خیابانی(گذری) از مغازه هایی است که اقلام و خدماتی  را مبادله کرده یا می فروشند .  این اصطلاح اغلب برای اشاره به "شبکه ی خریدوفروش ، بانکداران و صنعتکارانی " که در آن محل کار می کنند، استفاده می شود. این لغت از کلمه ی  فارسی بازار مشتق می شود، که ریشه شناسی آن به لغت فارسی میانه "بهاچار" به معنی" محل قیمت گذاری ها (قیمت ها) " بازمی گردد. اگرچه اعتقاد دارند معنی دقیق لغت بازارکه از فارسی نشات گرفته (ریشه یافته ) ،اما استفاده ی آن گسترش یافته و حالا در زبان بومی کشورهای اطراف جهان پذیرفته شده است. افزایش مراکز بزرگ بازار و مال التجاره در جهان اسلام اجازه به پیدایش عمارت های جدید و سرانجام امپراتوری های جدید داد. شهرهای جدید و ثروتمندی مثل استانبول ، اصفهان ، گلکوندا"Golconda" ، سمرقند ، قاهره"Cairo"، بغداد ، تیمبوکتو"Timbuktu "در طول مسیرهای تجاری و بازارها تاسیس شدند.
در آمریکای شمالی ،این اصطلاح می تواند به عنوان هم معنی برای بازار خیریه مورد استفاده قرار بگیرد ، که وقایع انسان دوستانه ی جمع آوری اعانه به وسیله ی کلیسا ها یا نهادهای اجتماعی دیگر را توصیف می کند، که در آن ، اقلام دست دوم، مثل کتابها ، لباس ها ، و کالاهای خانگی که با قیمت پایین فروخته شده اند ، یا اقلام دیگری که ممکن است جدید باشند و صنایع دستی (یا لوازم خانگی مانند نان و...) ، مانند بازار کریسمس کلیسا اهدا می شود.
بازار موضوع بسیاری از کتابها شده است ، شامل : بازار ایرانی :  فضای سرپوشیده ی مطلوب ، به وسیله ی مهدی خوانساری ، و ریخت شناسی بازارهای ایرانی (نشر آگاه) به وسیله ی آزیتا رجبی .
برای

خواندن این مطلب به ظور کامل در زیر کلیک کنید:

پیوستاندازه
13529.doc194.5 KB