چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

سومین جلسه نمایش فیلم و سخنرانی «انسان شناسی و فرهنگ» :تنهایی پرهیاهو



      سومین جلسه نمایش فیلم و سخنرانی «انسان شناسی و فرهنگ» :تنهایی پرهیاهو
گروه اخبار

تصویر: قائم مقامی
انسان شناسی و فرهنگ سومین جلسه نمایش فیلم مستند و سخنرانی خود در سال جاری را با همکاری گروه انسان شناسی فرهنگی انجمن جامعه شناسی ایران برگزار خواهد کرد. در این برنامه فیلم «تنهایی پرهیاهو» اثر رخساره قائم مقامی پخش شده و آقای دکتر مرتضی منادی(دانشگاه الزهرا) سخنرانی خواهند کرد.

تنهایی پرهیاهو
کارگردان: رخساره قائم مقامی


سخنرانی : مرتضی منادی
" کتاب و سرمایۀ فرهنگی زنان "


زمان: سه شنبه 26 بهمن ماه ماه 1389 ساعت 17


مکان: بزرگراه جلال آل احمد، پل گیشا، دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، طبقه اول، سالن کنفرانس انجمن جامعه شناسی ایران

موضوع فیلم: ماکان مهرپویا، یک ناشر جوان به دنبال از سر گذراندن یک بحران شدید کاری به هر جا سر می‌زند تا رابطه افراد مختلف را با کتاب و کتابخوانی بررسی کند.رخساره قائم مقامی کارگردان و انیماتور این فیلم است و مهرداد اسکویی به عنوان مشاور پروژه با این فبلم همکاری داشته است.
رخساره قائم‌مقامی متولد تهران. تحصیل در رشته سینما را با علاقه به مستندسازی شروع کرد. وی سپس با احساس نیاز به استفاده از انیمیشن در فیلم‌های مستند، در مقطع کارشناسی ارشد در رشته انیمیشن تحصیل کرد و پایان نامه خود را با عنوان «انیمیشن مستند» ارائه داد. او قبلا با فیلم سیانوزه در جلسات انجمن جامعه شناسی شرکت داشته است.

چکیده ی سخنرانی آقای منادی که در جلسه ارائه خواهد شد:
هر یک از ما انسان ها دارای وضعیت اقتصادی, اجتماعی و فرهنگی متفاوتی هستیم. از این رو, به تعبیر بوردیو (1989) افراد جامعه از جمله زنان جامعۀ ما نیز واجد سرمایه های اقتصادی, اجتماعی و فرهنگی هستند که متفاوت از یکدیگر می باشد. ازدیاد درآمد, افزایش روابط اجتماعی صعود سرمایه های اقتصادی و اجتماعی را بدنبال دارد. اما آیا با بالارفتن سطح تحصیلات, سرمایۀ فرهنگی نیز افزایش می یابد؟ منظور از سرمایۀ فرهنگی الف) سطح تحصیلات, ب) عادت واره یا مجموعۀ مشغولیات و ذوقیات و ج) سرمایۀ به ارث رسیده مانند کتابخانه, تابلو, مجسمه و عتیقه جات می باشد.
نتایج یکی از پژوهش های کیفی (منادی, 1389) با ابزار مصاحبه های طولانی ضبط شده پیرامون زنان موید این نکته است که با بالا رفتن سطح تحصیلات زنان سرمایۀ فرهنگیشان افزایش نمی یابد. با بررسی تک تک مولفه های مختلف سرمایۀ فرهنگی زنان نظیر, مطالعه (کتاب, روزنامه و مجله), تماشای تلویزیون و ماهواره, رفتن به سینما, تئاتر, موزه, داشتن فعالیت هایی همچون ورزش, هنر و غیره متوجه شده که تنها عاملی که نسبت به دیگر مولفه ها اثر بسیار زیادی بر روی بالارفتن سطح سرمایۀ فرهنگی زنان دارد, مطالعه می باشد. یعنی زنانی با سطح تحصیلات بالا از سرمایۀ فرهنگی پایینی برخوردار بوده, در حالی که زنانی با سطح تحصیلات پایین از سطح سرمایۀ فرهنگی بالایی برخوردار بودند. ضمنا در این میان, وضعیت اقتصادی زنان نقش مهمی در چگونگی سرمایۀ فرهنگی شان ایفا نمی کند.