شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
انسان شناسی شناختی
انسان شناسی شناختی عموما بر جنبه های فکری ، عقلانی و منطقی فرهنگ، به ویژه از طریق مطالعات کاربرد زبان تمرکز میکند .محوریت زبان در انسان شناسی شناختی با ریشه¬های این زیررشته مرتبط است. انسان شناسی شناختی بیشتر به واسطه ی متودولوژی اش متمایز شده است؛ متودولوژیی که ازتلاش ها برای متناسب کردن روش های زبان شناسانه رسمی به سوی انسانشناسی زبان شناختی و جامعه شناختی سرچشمه گرفته است. این روش شناسی می¬انگارد که معقولات معنایی که به وسیله ی فرم های زبانی نشان¬دار شده¬اند با معقولات فرهنگی معنادار مرتبط¬ اند. همچنین، روش های انسان شناسی شناختی برای آشکار کردن معقولات فرهنگی معنادار در زبان، به روش های مردم نگارانه¬ی عام بسط داده شده (e.g. Duane and Metzger (1963)و نیز در برخی کارهای اخیر برعواطف و فرهنگ تمرکزداشته است. انسان شناسی شناختی به انسان شناسی زبان شناختی وانسان شناسی روانشناختی ، زبانشناسی ، زبان شناسی شناختی ، زبان- روانشناسی ،روان شناسی شناختی ،و دیگر علوم شناختی گره خورده است.
پیشینه:
انسانشناسی شناختی یک گرایش متاخر است، اما با ذهن ، فرهنگ و جامعه که در میان میدان علوم اجتماعی همواره به طور مستدام مورد مطالعه بوده اند، وابسته است .گرایش به روابط میان ذهن و تجربه ، حداقل می¬تواند تا کانت و لاک ردیابی شود. اسپربر( Sperber) (1985:2)ادعا میکند که فرضیه های انسان شناسی و روان شناسی، هر دو همراستا با تجربه گرایی لاک و در مقابلِ عقل باوری کانت قرار گرفته اند. بدین معنا که انسان شناسی و روانشناسی ، هر دو، باور دارند که ظرفیت های ذهنی به طور نامحدودی قابل انعطاف و پذیرایند و نیز ساختار و محتوای دانش به واسطه ی تجربه و محیط خلق شده است ؛هرچند که عقل گرایی کانتی، این را در نظر داشته که ظرفیت های شناختی بشر ، پیش از این، معقولات و اصولی داشته اند، که دانش بشر را شکل می¬داده و دامنه تغییرات آن را محدود میکرده است.
همچنین، انسان شناسی بواسی، گرایشات به ملاحظات شناختی، ذهنی و اندیشوی را در آمیخت و مطالعه¬ی ایده¬ها، باورها، ارزشها و کیهان شناسی ها را ارتقا بخشید.
می توان ادعا کرد که انسان شناسان درگیر با مطالعات فرهنگ و شخصیت مانند بندیکت،مید و لینتون به همراه انسان شناسان زبان شناختی متقدم تر ، مانند کروبر و ورف و ساپیر نیاکان انسان شناسی شناختی هستند . مکتب زبانشناسی پراگ و به ویژه کار سوسور ،یاکوبسن، تروبتسکوی وبعد ها چامسکی و بلوم فیلد نیز همگی نفوذی مستقیم بر انسان شناسان شناختی متاخر اعمال کرده اند.
برای خواندن این مطلب به صورت کامل در زیر کلیک کنید:
پیوست | اندازه |
---|---|
12369.docx | 37.54 KB |
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست