چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا

بیانیه «انجمن حامیان و فعالان گردشگری» در محکومیت تجاوز به غزه



      بیانیه «انجمن حامیان و فعالان گردشگری» در محکومیت تجاوز به غزه
ترجمه مانا کبیری

مقدمه مدیر گروه توریسم: بیانه‌ای که برگردان آنرا در زیر می‌خوانید، بیش از یک ماه پیش در شبکه متخصصان گردشگری جهان (تراینت) که یکی از فعالترین شبکه‌های علمی دنیا است، منتشر شد و از نخستین دقایق انتشار، بحثهای گسترده‌ای را دامن زد. برخی از اعضای این شبکه که عمدتاً یا اسرائیلی بودند و یا یهودی ساکن دیگر کشورها، به شدت با آن مخالفت ورزیدند. برخی دیگر در مقام دفاع از آن بر آمدند و گروه سوم نیز بر این باور بودند که تراینت باید خود را از چنین بحثهایی دور نگه داشته و صرفاً به مباحث علمی در زمینه گردشگری بپردازد. چندین بیانیه نیز له و علیه آن صادر شد. اما به‌هرحال همچنان این بحث ادامه دارد. بنابراین متن اصلی آن توسط یکی از همکاران صفحه توریسم برگردان شد تا خوانندگان ایرانی در جریان یکی از نمونه‌های اثرگذاری سیاست بر گردشگری قرار بگیرند.

درخواست آزادی و عدالت برای فلسطین

ما اعضای انجمن «انجمن حامیان و فعالان گردشگری» که فعالیت‌هایش نمایندگی گروه‌های جامعه مدنی فعال در زمینه دفاع از حقوق بشر، حقوق اجتماعی و عدالت در گردشگری است، بین 28 تا 30 آگوست 2014 در استانبول گرد هم آمدیم تا در زمینه حمایت از حقوق بشر و نگرانی‌های موجود درباره عدالت اجتماعی در گردشگری برنامه‌ریزی کنیم.

ما حمله اخیر به غزه را رسماً محکوم می‌کنیم و در اینجا می‌خواهیم توجه‌ها را به مسائل پدید آمده از آن جلب نماییم. ما در پی مشاهده 51 روز خشونت افراطی؛ نقض جنایتکارانه قوانین بین‌المللی حقوق بشر و کنوانسیون ژنو؛ و خسارت بی‌اندازه به زندگی غیرنظامیان، زیرساخت‌ها و خدمات ضروری، اظهار می‌کنیم که این کارها به هیچ وجه قابل قبول‌ نیست. این اتفاق در حالی رخ داد که بیش از 7 سال از تصرف غیرقانونی و محاصره بی‌رحمانه نوار غزه که منجر به زندانی شدن مردم آن در یک زندان روباز شده می‌گذرد که این نقض قوانین بین‌المللی حقوق بشر است. اشغال و استعمار مردم کرانه غربی رود اردن و شرق بیت‌المقدس (اورشلیم) فلسطین و مردم بلندی‌های جولان سوریه بر پیشرفت‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آنها پیامدهایی ویران‌گر داشته و به شدت مانع رشد اقتصادی این اجتماعات شده است. ما قویاً از استفاده گسترده‌تر از جنبش انزوا، عدم سرمایه‌گذاری و تحریم اسرائیل (Boycott, Divestment and Sanctions: BDS) که می‌تواند اشغالگری و تجاوز اسراییل را بر ضد مردم فلسطین متوقف کند حمایت می‌کنیم. این بیانیه در حمایت از شروع کار BDS در فلسطین صادر شده است. حملات اسراییل غزه را آنچنان ویران کرده که نمی‌تواند به این زودی‌ها از حمله گستره چهارمین ارتش بزرگ دنیا التیام یابد. به‌ویژه زمانی که غیرنظامیان هم نمی‌توانند مکان امنی پیدا کنند. حتی مدرسه‌ها، بیمارستان‌ها، اماکن مقدس و پایگاه‌های سازمان ملل هدف حمله قرار می‌گیرند. تا زمانی که این خشونت در غزه جاری است، استعمار، ایست و بازرسی‌ها، بازداشت‌ها، سرکوب تظاهرات‌های مسالمت‌آمیز و خشونت همیشگی در باقی زمین‌های اشغالی از جمله کرانه شرقی رود اردن و شرق اورشلیم شایع خواهد بود و مردم را می‌ترساند.

ما به مفاد زیر باور داریم:

اشغال این سرزمین‌ها باید کاملاً بر اساس قطعنامه‌های سازمان ملل به سرعت به پایان برسد. این اشغال شامل: وضعیت اورشلیم، وضعیت حقوق بشر و بازگرداندن اراضی اشغالی، تقسیم منصفانه منابع طبیعی، برچیدن مستعمرات و دیوارها در سرزمین‌های اشغالی می‌شود. ما به این نتیجه رسیده‌ایم که راه حل نظامی برای این کشمکش وجود ندارد و بنابراین درخواست یک میانجگری قابل اطمینان و با دوام را داریم که از آزادی و حقوق مردم فلسطین حمایت کند.

به‌عنوان اعضای «انجمن حامیان و فعالان گردشگری» ما خواستار:

  1. آزادی حق جابجایی برای تمام مردم فلسطین و به‌ویژه مردم غزه که بیش از 7 سال به‌طور غیرقانونی محاصره، خفقان و ایزوله شده و هم از فواید و مزایای سفر کردن بی‌بهره مانده‌اند و هم از دریافت [مزایای ناشی از] گردشگر.
  2. ما نگران سایت‌های باستانی و توریستی‌ای هستیم که نیازمند ترمیم بوده و حفاظت و پاسخگویی درباره آن‌ها بر عهده اسراییل است. اسراییل به عمد موزه‌ها، محله‌های قدیمی، مراکز آموزشی، سایت‌های باستانی و تاریخی و عبادتگاه‌ها را هدف حمله قرار داده است. جنگ اخیر غزه همچون سنگ گوری بود بر قوانین متناقض بشردوستانه بین‌المللی و جنایت جنگی در مقابل دادگاه‌های بین‌المللی. ما بر این باوریم که این کار، تلاشی است برای پاک کردن تاریخ برای اهداف سیاسی.
  3. با توجه به اینکه این احتمال وجود دارد که در پایان محاصره بتوان از غزه بازدید کرد (به‌عنوان یکی از موارد مندرج در آتش‌بس اخیر)، ما از انجمن‌های بین‌المللی درخواست می‌کنیم که برای گواهی دادن درباره میزان ویرانی و نیز ایجاد همبستگی با کسانی که در راه احقاق حقوق و عزت مردم گام برمی‌دارند، به غزه بیایند و [این ویرانی‌ها را] ببیند.

به‌عنوان انجمن «انجمن حامیان و فعالان گردشگری»، ما نیز به ندای فلسطین برای آزادی و عدالت به‌عنوان یک مسئه فوریتی لبیک می‌گوییم. ما از تمامی ملت‌ها درخواست داریم که از حمایت از جنگ، خشونت و تجاوز که باعث توانمندتر شدن این اشغال غیرقانونی می‌شود دست کشیده و در عوض بر روندهای صلح و عدالت سرمایه‌گذاری کنند که علل ساختاری این اشغال را واژگون می‌کند.

 

*ترجمه «انجمن حامیان و فعالان گردشگری» برای Tourism Advocacy and Action Forum برگزیده شد.