سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

درگذشت جیانروبرتو کازالجیو



       درگذشت جیانروبرتو  کازالجیو
عاطفه اولیایی

جنبش پنج ستاره ی ایتالیا  بنیانگذار خود،  کازالجیو را از دست داد.
از ۹ اکتبر ۲۰۰۹، نام  کازالجیو، پپه و جنبش پنج ستاره ی ایتالیا (MS5 )، آهنگ خوشی به گوش طبقه ی متوسط و رو به پایین ایتالیا داشته است.  کازالجیو صبح روز ۱۲ آوریا ۲۰۱۶، در ۶۱ سالگی در میلان به علت بیماری درگذشت.

 وی که زیاد در انظار پدیدار نمی شد، کارخانه دار و صاحب شرکت مشاورتی افتصادی در ایتالیا بود. سرمایه داری که به لحاظ احساس همدردی با محرومان شاید انگلس را به خاطر بیاورد، لیکن با نظرات بسیار متفاوتی در مورد  سازماندهی. در ۱۹۵۴ (۱۳۳۲-۳)‌  در میلان به دنیا آمد. رد پای وی را دراواخر دهه ی  ۱۹۹۰ در  مقام مدیریت SA Webegg  گروهی در اختیار تله کام ایتالیا و نیر در مقام  متخصص  IT می یابیم. آشنایی وی با پپه،  کمدین  ایتالیایی که پژوهش های بسیاری در مورد برلوسکنی در بلاگش منتشر می کرد،،‌ راه همکاری های  سیاسی این دو را گشود.  درسال ۲۰۱۰ نام شرکت کازالجیو  به عنوان یکی ار چهار  سهامدار میکرومگا مطرح شد.  شرکت کازالجیو،  چند ماه پس از تأسیس به همکاری با  شرکت آمریکایی مدیریت Enamics   پرداخت که به غول هایی همجو ماکروسافت، دیسنی،  کوکاکولا، بانک های راکفلرو بارکلی، و شرکت نفت  شل قرارداد می بستند.

از این سابقه ی همکاری تا زمانی که کاسلالجیو موفق به احراز مقام های سیاسی  نشده بود، سنخنی نبود لیکن بعد ازآن که جنبش پنج ستاره، شهرداری پارم را برد، سیل  تهدید های  مرگ به او و طرفدارانش شروع شد

.

 چرا حضور وی در صحنه ی سیاسی چنین هشدار دهنده بود؟

کازالجیو که خود مدیر شرکت بود اعلام کرد که درآمد سالانه ی  هیچ مدیر شرکت  بازرگانی نباید از درآمد سالانه ی  کارمندانش بیشتر باشد.

وی  به تصور دنیایی که  طبقات اجتماعی، احزاب سیاسی سیاسی،  ایدئولوژی ها و سندیکاها  به نفع  «شراکت افقی»  شهروندان، محو شده  باشند، دنیایی بدون رهبری که جماعات،  خود قانون می نویسند ( مانند آمیش های آمریکا)‌، موفق به بسیج ایتالیایی ها حول جنبش پنج ستاره  شد.

در حال حاضر این جنبش حدود سی درصد صندلی های پارلمان را در اختیار دارند.   هر نماینده ی این حزب، با برخورداردی فقط  از یک چهارم حقوق نمایندگانی اش، سه چهارم بقیه را به صنایع کوچک که در مخاطره ی نابودنی اند می پردازد. این حزب که دومین حززب ایتالیاست، خود را نه یک موسسه ی خیریه که حزبی سیاسی می داند.  اعضای آن از میان نسل جوان تحصیل کرده ی ایتالیا برمی خیزند که با ناخشنودی از بحران های اقتصادی و سرخوردگی از دولت، کمر به همت نجان طبقه ی متوسط و رو به پایین بسته اند. آن ها خود را ضد فساد، وطن پرست و طرفداران محیط زیست معرفی می کنند  و همچنین خواستار نظرخواهی عمومی برای بازبینی شرایط عضویت ایتالیا در اتحادیه ی اروپا هستند.

نیگل فاراگ، رهیر حزب مستقل انگلیس، در تویتری با ابراز تأسف از درگذشت کازالجیو، او را «نابغه ای، الهام بخش سیاست نوین» خواند. 

کازالجیو در ویکیپدیا
https://en.wikipedia.org/wiki/Gianroberto_Casaleggio


****************************************
صفحه ی عاطفه اولیایی در انسان شناسی و فرهنگ: 
http://anthropology.ir/oliaiatefe

 

پرونده ی امبرتو اکو  در انسان شناسی و فرهنگ:

http://old.anthropology.ir/node/28529

 

پرونده ی برونو لاتور در انسان شناسی و فرهنگ: 

http://anthropology.ir/dossier/858


 *********************