سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
گزارشی از انتخابات انجمن جامعه شناسی ایران واحد کردستان در سقز
به دعوت انجمن جامعه شناسی ایران واحد کردستان سفری سه روزه به این منطقه انجام شد که در طول آن علاوه بر برگزاری چند جلسه بحث و گفتگو با اساتید و دانشجویان این استان، دو سخنرانی نیز در دانشگاه های پیام نور سقز و سنندج انجام گرفت. در زیر گزارشی از این سفر را می خوانیم.
روز پنجشنبه 24 اسفند ماه نخستین جلسه در دانشگاه پیام نور در دفتر انجمن جامعه شناسی ایران با حضور اعضای انجمن از جمله سرکار خانم گلاله آهنگری و آقایان حسین محمد زاده، عبدالخالق عبادی، فرخ نصیری پور، محمد صدیق باستان، محمد حسین نژاد، آزاد آرمی، خالد علیزاده، عثمان معین فر، خالد شیخی ، خالد توکلی و جمشید مظفری، و مدیر انجمن کردستان آفای عبدالعزیز مولوی برگزار شد. در این جلسه ابتدا آقای مولودی مدیر انجمن جامعه شناسی در کردستان ضمن خیر مقدم به دکتر فکوهی به عنوان عضو هیئت مدیره و مسئول امور واحدهای استان های انجمن گزارشی از فعالیت های این واحد را که از سال 1382 تاسیس شده است ارائه داد. وی از جمله فعالیت های انجمن کردستان را برگزاری یک همایش درباره جهانی شدن با همکاری دانشکده علوم پزشکی در اردیبهشت 1383 و نخستین همایش جامعه شناسان کرد در شهریور 1384 و تشکیل جلسات متعدد میان اعضا اعلام کرد و از برنامه های آتی این واحد را اتشار یک شماره از مجله مطالعات اجتماعی و برگزاری دومین همایش جامعه شناسان کرد در سال آینده اشاره کرد. آقای مولودی در گزارش خود یکی از بزرگترین مشکلات استان را عدم استفاده از پتانسیل های انجمن به وسیله سازمان های دولتی برای انجام امور پژوهشی دانست و انتظار خود را از مرکز تعامل بیشتر و کمک به استان برای بالا بردن سطح کیفی و کمی فعالیت های انجمن در این بخش دانست. وی همچنین به این نکته اشاره کرد که تقاضاهای زیادی از طرف دانشجویان برای عضویت در انجمن وجود دارد که متاسفانه به دلیل عدم پیش بینی این شکل عضویت در اساسنامه انجمن ، تاکنون این کار به انجام نرسیده است. خانم گلاله آهنگری نیز که خود در زمینه مطالعات زنان پژوهش می کنند از نبود رابطه میان گروه های تخصصی انجمن و واحد های استانی انتقاد کرد . خانم آهنگری تاکید کرد که اگر این روابط برقرار شود می توان زمینه های همکاری میان واحدهای استانی با مرکز را نیز افزایش داد.
گروهی دیگر از اعضا نیز به مشکلات استان و نبود امکان برای کارهای تحقیقاتی اشاره کردند و اینکه مسائل جانبی مسائل علمی را تحت تاثیر قرار ی دهد و جوی ایجاد می کند که انجام کار علمی در آن مشکل می گردد.
پس از این بحث و اظهار نظر های مختلفی که اعضای انجمن انجام دادند. دکتر فکوهی مواضع هیئت مدیره را به صورت زیر بیان کرد:
- انجمن بر آن است که واحدهای استانی را تا حد ممکن فعال کرده و حداقلی برای فعالیت های آنها در نظر بگیرد که بزودی طی نامه ای به تمام واحد اعلام خواهد شد. از جمله موارد پیش بینی شده تشکیل یک کمیته برنامه ریزی با حداقل سه عضو و تشکیل جلسات منظم و ارائه صورتجلسات به هیئت مدیره انجمن و همچنین ارائه بیلان کاری در شهریور هر سال همراه با پیش بینی برنامه های سال بعدی خواهد بود. انجمن در این راه آمادگی دارد که از توان علمی تمام اعضای خود تا حد امکان استفاده کند. با این وجود انجمن در حال حاضر دارای توان مالی اندکی است و این توان صرف امور جاری آن می شود و بنابراین نمی توان از آن برای کمک های مالی به گروه های تخصصی یا واحد ای استانی انتظاری داشت. برعکس این واحدهای استانی هستند که باید در جذب بودجه های پژوهشی در سطح منطقه فعال باشند. با این وصف بنا بر اساسنامه انعقاد قرارداد میان واحدهای استانی با سازمان ای اداری و رسمی باید از خلال هیئت مدیره انجام بگیرد زیرا شخصیت حقوقی انجمن، برای انجام امور مالی و قراردادی، صرفا در مرکز به ثبت رسیده و به رسمیت شناخته شده است. البته هر یک از واحدهای استانی می توانند در کنار فعالیت به عنوان زیر مجموعه ای از انجمن جامعه شناسی، خود نسبت به تشکیل و به ثبت رساندن انجمن های علمی اقدام نمایند.
- انجمن از همکاری های مشترک میان واحدهای استانی با یکدیگر به شدت حمایت می کند و معتقد است که هر چه بیش از پیش این نوع از همکاری های افقی باید تقویت شوند. همچنین همکاری میان انجمن های استانی جامعه شناسی با سایر انجمن های علمی نیز باید مد نظر بوده و در این راه اقدام شود. آنچه بسیار مهم است حفظ جایگاه، اهداف و رویکرد علمی انجمن است که برای این کار باید توجه کاملی به کارکرد علمی انجمن داشت و از دخالت و در گیر شدن با سایر مسائل پرهیز کرد. ما می پذیریم که کار علمی به ویژه در استان هایی که حساسیت های دیگر از جمله حساسیت سیاسی در آنها وجود دارد ممکن است با مشکلات بیشتری نسبت به سایر استان ها همراه باشد، اما اگر به وظیفه علمی خود دقیقا عمل کنیم، می توانیم این مشکلات را پشت سر گذاریم.
- انتشار فصلنامه مطالعات اجتماعی ویژه استان کردستان می توان پس از اعلام رسمی آن به انجمن و فراخوان مقاله و بر اساس ضوابط این مجله انجام بگیرد و برای تشکیل همایش های سالانه نیز پیشنهاد انجمن آن است که مراتب به هیئت مدیره اعلام و پس از تصویب و در صورت امکان در همکاری با سایر واحدهای استانی کار به انجام رسد.
در ادامه این جلسه انتخابات واحد استانی انجمن، پس از آنکه این برنامه در نوبت اول به دلیل نرسیدن به حد نصاب انجام نشده بود، با حضور یازده عضو از چهارده عضو پیوسته به انجام رسید و سه نفر به عنوان اعضای کمیته برنامه ریزی و اجرایی به ترتیب آرا به صورت زیر انتخاب شدند: 1- آقای عبدالعزیز مولودی (7 رای) ، 2- آقای آزاد آرمی (6 رای) و 3- آقای جمشید مظفری ( 6 رای). مقرر گردید که صورت جلسه مربوطه پس از تعیین مدیر انجمن استانی به وسیله این گروه به هیئت مدیره انجمن ارسال گردد.
در بعد از ظهر همین روز جلسه ای با حضور گروهی از دانشجویان و اساتید علوم اجتماعی در محل دانشگاه پیام نور برگزار شد که در آن دکتر فکوهی به سخنرانی درباره «اهمیت تقویت مفهوم شهروندی در ایران و مشکلات آن» پرداخت. گزارشی از این سخنرانی و پرسش و پاسخ های آن را در بخش خبر همین پایگاه در روزهای آینده منتشر خواهد شد.
همچنین دو برنامه دیگر نیز در این سفر به انجام رسید: نخست بازدید از موزه و خانه آصف در سنندج و سپس سخنرانی درباره :«انسان شناسی اعتقادات دینی » در دانشگاه پیام نور همین شهر که شرحی از این دو برنامه را نیز در صفحه اخبار در روزهای آینده خواهید خواند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست